Skocz do zawartości
IGNORED

Advance Acoustic MAP305 i MAP305II

mr_spock

Rekomendowane odpowiedzi

Oba dostepne sa tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy poza zrobiazgami w wygladzie i cenie jest jakas roznica?

Widac zmiany w parametrach, ale jak to przeklada sie na dziwiek

Zastanawiam sie nad zakupem tego klocka i bede wdzieczny za uwagi na jego temat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44070-advance-acoustic-map305-i-map305ii/

szykuję sie do kupna 305. Słuchałem jej i jakiegoś primara dla porównania,powiem tyle że jak dla mnie to brzmi on agresywnie ,grało to z doli concept6 i miałem wrażenie że za chwilkę odfruną.Musisz posłuchać sam i porównać z jakimś drugim żeby mieć jakieś zdanie. Moja druga lepsza połowa powiedziała że Map rozwala primara, choć on taki dokładny i poukładany.Jak kupie zagrzeje to napiszę więcej. pozdrawiam Zbyszek

polecam jesli ktos jest zainteresowany...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Czy warto dopłacać do modelu II. Niektórzy twierdzą, że oprócz zmian wizualnych, niczym oba modele się nie różnią.

Ktoś z forumowiczów pogrywa na tym sprzęcie? Jaki jest charakter brzmienia wzmacniaczy AA?

Niestety nie mam możliwości odsłuchu żadnego z nich stąd te pytania.

mr spock

ja nie słuchalem tego klocka ale chcialbym wtracic mala ciekawostke. Jakies pol roku temu tez ineteresowalem sie tym modelem. Pojawil sie w tym czasie na allegro uzywany niecaly rok w idealnym stanie za ok 2 tys. Gosciu bujal sie kilka tygodni i nic, w koncu oddal go komus za 1600zł gdzie nowy kosztowal wtedy 3 tys.

Gdym bym mial wtedy gotowke to kto wie ale zastanawial mnie fakt malego zainteresowania tym sprzetem. Recenzje w prasie takie sobie bez zachwytu. Mam test (PDF)8 wzmacniaczy z miesiecznika AV tez jest Map 305, moge ci puscic na maila, pozdro

male zainteresowanie moze wynikac np ze slabej dostepnosci, a przez co znajomosci w "srodowisku"

ja spotykalem sie raczej z pozytywnymi opiniami, zwlaszcza cd playerow.

wojeknachmej - moj mail [email protected], bylbym wdzieczny za tego PDF'a

Witam

Słuchałem dzisiaj około 2 godzin nowej wersji MAP305 II. Wygląda bardzo efektownie, ale brzmienie to wielkie nieporozumienie. Owszem brzmienie bardzo dynamiczne efektowne, ale bass rozlazły, góra kłująca. Jedynym , którym mogę polecić ten wzmcniacz to wielbiciele łupanki. Mój obecny maluszek Dussun DS99 to prawdziwy HI-END przy tym AA. Panowie szkoda kasy. Teraz rozumiem dlaczego niektórzy jeszcze na gwarancji sprzedawali swoje egzemplarze za 1/3 ceny.

Poniżej test wzmacniacza, z którym zgadzam się w 100%, a na który prawie nikt ze sprzedawców w necie się nie powołuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Może to kogoś zaciekawi, wygląda znajomo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

Chciałbym odświerzyć ten wątek.

Sam zastanawiam się nad MAP 305 DA.

Miał ktoś do czynienia z tym modelem 305-tki.

Może ktoś z użytkowników 305 , podzieliłby się wrażeniami z użytkowania tego sprztu oraz w jakim zestawieniu to gra

there are no answers, only choices ....

>McGege

Odnośnie 305,napisałem już chyba wszystko ,gra u mnie jak w o mnie.Jestem bardzo zadowolony ,scena stereofonia ma pożądnego kopa.Faktem jest że musi się rozegrać.Myślę że powoli będę mógł pokombinować z kabelkami tak z czystej ciekawośći. A w wypadku kupowania sprawdż dobrze potencjometr , u mnie na początku słuchania zdażają się trzaski w lewym kanale ,po chwili mija ale nie powinno tak być.

• 2 miesiące później...

witam,

Znowu lekko od świeże temat.

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jakie są różnice między map305 I i map305 II ,

Chce kupić II ale znalazłem do kupienia I tańszą o 1000 zł (taka promocja) i teraz chciał bym a by ktoś rozeznany mi odpowiedział czy I odbiega jakkolwiek od II.

Bardzo dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Proponuje, abys spytal bezposrednio u dystybutora:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pytalem o kilka rzeczy - zawsze dostawalem odpowiedz.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.