Skocz do zawartości
IGNORED

Lechu czy Bolek?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

dupiku a przeca mogles napisac list do walesy ,ze rozumiesz jego zaslugi, ale juz czas i teraz ty przejmiesz jego obowiazki ,bo chcesz zeby jego zaszczyty nie byly juz dluzej obsikiwane przez takich jak ty.Ze ty wiesz co trzeba dalej .Wywrozyla ci to matza ,jeszcze za babki... itditd.Jak ty to potrafisz.I cała reszta.Pilsudzki tez dopiero po kilkudzisieciu latach stal sie bohaterem ...niektorych.

>muls

>dupiku a przeca mogles napisac list do walesy

Ech muls, muls... Byłeś głupi, jesteś głupi i takim pozostaniesz do śmierci. Osobniki Twojego pokroju już niestety tak mają. Głupie to, nieszczęsne, więc w ramach dowartościowania pozostaje Ci jedynie prezentowanie wypocin na forum.

Chciałeś błysnąć inteligencją. Przyczepiłeś się do moich błędów. To akurat mogę zrozumieć.

To co teraz napisałeś świadczy jedynie o Twoim poziomie (wbrew pozorom nie chodzi mi o wyszukane określenie dupek) tylko o Twój niezrównany tok myślenia. (sic !)

W tym względzie nie odstajesz nawet o jotę od mistrza Wałęsy.

Miałem pisać do do Wałęsy ? hihi ;) Od nadmiaru wrażeń mózg Ci się ugotował. hihi ;)

Wypisuj tu dalej swoje bezsensowne wywody. Nic innego Ci nie pozostało. ;)

deep

"Opinie pojebańców nie mają dla mnie znaczenia. Możecie się dalej brandzlować do woli. hihi ;)"

Ilość wpisów przeczy temu a słownictwo z akcentowanym hihi nie pozostawia złudzeń że z idiotą mam do czynienia......jedną z ich cech nieświadomość.....

>wladz

>Ilość wpisów przeczy temu a słownictwo z akcentowanym hihi nie pozostawia złudzeń że z idiotą mam do

>czynienia......jedną z ich cech nieświadomość.....

Uraziło Cię moje słownictwo ? Chyba się rozpłaczę. ;)

W moim wcześniejszym wpisie nie ma wbrew pozorom niespójności. Stwierdzenie że "opinie pojebańców nie mają dla mnie znaczenia" jest jak najbardziej zgodne z prawdą. Lubię od czasu do czasu obrzucić takowych (czytaj - Ciebie czy mulsa) błotem. ;) Jedno drugiemu nie przeszkadza.

Zauważ że napisałem "Ciebie" z dużej litery. Możesz to sobie poczytać za wyjątkowe wyróżnienie. hihi ;)

>Frank

>Wspólnik dziś na rybki się wybiera.

Na cmentarzu oczywiście. ;) Jak na mulsa przyjdzie czas ich ilość wydatnie wzrosnie. ;)

deep

pisz z małej dużej literami obrazkami lub tylko hihi to i tak nieświadomość jest twoim przesłaniem.....a to cecha idioty....powyjmuj robaki z własnej głowy może ich zabraknąć w naszych grobach.....

uwłaszczenie

- przekazanie osobie prawnej bądź fizycznej prawa własności względem mienia skarbu państwa, komunalnego lub spółdzielczego. Jest ono nieodpłatne lub częściowo płatne (w przeciwieństwie do prywatyzacji).

Uwłaszczenie dokonuje się na podstawie ustawy lub przepisów wykonawczych do niej. Stanowi ono przeciwieństwo nacjonalizacji

i to w przypadku jak inni opozycjonisci z tej list oczekujacych,jego koledzy zostali usunieci.

wlasnie za dzialalnosc opozycyjna.

czy sa jacys ubecy i TW w polsce,ktorym sie zle powodzi?????

a czy sa opozycjonisci w polsce z tamtych czasow,ktorzy klepia biede????

deep, 12 Lip 2008, 11:15

>O czym tu w zasadzie pisać. Nigdy nie kwestionowałem zasług Wałęsy, bo sporo dla Polski zrobił.

>Rola przywódcy tak olbrzymiego ruchu jakim była solidarość to wyjątkowo trudna sprawa. W moim

>pojeciu facet popełnił kardylany błąd ciągnąc tą sprawę po 89 roku. W tym momencie miał sznsę stać

>się drugim Witosem. Jeśli odpuścił by sobie "walkę" o władzę, wskazał jakiegoś sensownego człowieka

>to wszystko mogło by się w Polsce potoczyć inaczej. Faktem jest że wskazanie takiej osoby było

>trudnym zadaniem, jednak to co zrobił Wałęsa poczynając od Okrągłego stołu to już był jawny zjadz w

>dół.

>

>Okrągły stół czy ktoś tego chce czy nie chce nie był żadną formą aksamitnej rewolucji. Był jawną

>zgodą na cichy układ z komuchami, o czym wtedy mało kto wiedział. Komuniści doskonale zdawali sobie

>sprawę że dalsze utrzymanie władzy pod ich sztandarem jest niemożliwe. Na pomysł układu

>Solodarność-PZPR wpadł nie kto inny jak Jerzy Urban. To właśnie Urban zaproponował rozpoczęcie

>negocjacji, których celem było nic innego jak przejście do szarej strefy. W tym czasie w kręgach

>Solidarności aż roiło się od pseudo-doradców typu Kuronia. Powiązani byli oni ścisłymi więzami z

>partyjnym betonem i robili wszystko żeby w kręgach decyzyjnych związku broń Boże nie pojawiły się

>osoby niezależne i wykształcone. Takich ludzi odsuwało się od władzy wszelkimi możliwymi sposobami.

>Wałęsa dla komuchów był darem niebios. Typ chłopka-roztropka o magalmoańskich ambicjach, człowiek

>nieprawdopodobnie zaduwany, bez wykształcenia, bezpardowonowo narzucający innym swoją wolę etc.

>Właśnie taki ktoś był im potrzebny. Podczas obrad Okrągłego stołu Polska tak naprawdę została

>sprzedna za bezcen. Kto tylko miał układy dostawał odpowiednią działę. Takim standarowym przykładem

>komucha "patrioty" od siedmiu boleści był np. Michnik. Kiedy już skóra na niedziedziu została już

>podzielona zgodnie z życzeniami komumnistów zaczęło się permanentne ogłupianie społeczeństwa tak

>żeby uwierzyło w to "idealne rozwiązanie".

>

>Kiedy Wałęsa dochrapał prezydentury stracił zupełnie orientację. Nie mając wykształcenia, ani

>doświadczenia politycznego każdym kolejnym pomysłem topił co tylko mógł. Wszelkie propozycje

>jakiejkolwiek lustracji były udupiane natychmiast. Ponieważ miał władzę zaraz po objęciu rządów

>zarządał swojej teczki. Kiedy systuacja zrobiła gorąca zarządał swojej teczki po raz wtóry. Oddał ją

>po jakimś czasie pozbawioną kilkunastu, czy kilkudziesięcu kartek. Nic więcej do tego dodawać nie

>potrzeba.

>

>To że SB łamało ludzi nie było nicznym dziwnym. Stosując metody rodem z NKWD mało kto był w stanie

>im się oprzeć, a jeśli już to kończył np. tak jak Popiełuszko. W moim pojęciu złamanie działacza

>Solidarności nie jest wystarczajacym powodem do obrzucania go kamieniami. Jeśli taki człowiek

>szczerze przyzna się do czegoś takiego i opowie swoją historię można to przyjąć ze spokojem. Jeśli

>jednak ktoś zaczyna bronić swojego dupska za wszelką cenę nie przebierając w środkach to taki

>człowiek nie zasługuje na miano wiarygodnego. Wałęsa miał swoją szansę i w moim odczuciu

>bezpowrotnie ją straił. W tej chwili jest dla mnie jedynie groteskową postacią rodem z podrzędnego

>kabaretu.

Ostro poszedles. Z kilkoma pogladami zgadzam sie w pelni - np. Walesa mogl spasowac i nie pchac sie do polityki, gdzie mial szanse tylko wykazac brak kompetencji.

Co do Michnika i Kuronia - no chyba za ostro jak na gosci, ktorzy kiblowali wiele lat.

No i na koniec - fakt, gdyby Walensa sie przyznal zrobilby cos z klasa. Jednak on chyba juz naprawde za daleko zabrnal i nie chce odkrecac tego, co motal wiele lat. A nuz okaze sie, ze Bolek to byla podla swinia, ze tak naprawde Walesa rzadzil strach, ze Nagroda Nobla jest wbrew minimum przyzwoitosci...

pzdrw

soso

Molibden, 12 Lip 2008, 20:05

>Gomułka też siedział i co?

Niektórzy bezczelnie twierdzą, że Gomułka był lepszy od Bieruta a Gierek był lepszy od Gomułki.

Wszystko szło w dobrym kierunku więc towarzysze z Bezpieki się zdenerwowali i nasłali Bolka. Bolek obalił Gierka i zaczęło robić się coraz gorzej. Nastali Kania i Jaruzelski, a po nich już tragedia i agentura. Cała ta demokracja i kapitalizm to tylko fasada ponurej komunistycznej dyktatury, a kto tego nie widzi jest albo debilem, albo agentem Moskwy.

Tako rzecze Czarny Pasterz.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 20 Cze 2008, 10:24

...

>A cała ta afera z Wałęsą jest dla mnie śmieszna. Każdy średnio inteligentny czytelnik prasy nie miał

>chyba wątpliwości, że w latach 70-tych Wałęsa współpracował z bezpieką. Może nie było to nigdzie tak

>wprost powiedziane jak teraz, ale z różnych fragmentów można było sobie poskładać jakiś obraz

>wydarzeń. Historia znikających kwitów z jego teczki również była opisana. Więc skąd to nagłe

>zdziwienie?

>

...

WIĘC JEDNAK LECHU TO BOLEK !

JARO_747 NIE PISZ NIC WIĘCEJ W TYM WĄTKU - JUŻ WSZYSTKO NAPISAŁEŚ :-)

anastazy - "WIĘC JEDNAK LECHU TO BOLEK !"

A to skąd ta pewność,takie brednie codziennie wypisuje mnóstwo ludzi w necie.

Robi się to z upartością muła nie posiadając żadnych konkretów.

A może jesteś tym esbekiem,który ponoć Lecha zwerbował.

To by stawiało te niezwykle interesujące dochodzenie w nowym świetle.

:-)

>anastazy, 13 Lip 2008, 08:12

>>A cała ta afera z Wałęsą jest dla mnie śmieszna. Każdy średnio inteligentny czytelnik prasy nie

>>miał chyba wątpliwości, że w latach 70-tych Wałęsa współpracował z bezpieką.

Jak to pisałem Kaczyńscy jeszcze udawali, że o niczym nie wiedzieli. Później okazało się, że wiedzieli właściwie wszyscy, więc moje rozbawienie tylko wzrosło. Zaskoczenie typu ">WIĘC JEDNAK LECHU TO BOLEK !" czy zaskoczenie, że ktoś nie jest zaskoczony nawet ciężko jakoś sensownie skomentować.

Jestem Europejczykiem.

Sprawa nie jest tak jednoznaczna jak wygląda. Owszem są całkiem sensowne poszlaki, ale poszlaki to za mało by kogoś uznać winnego. Pozostają wątpliwości. A wątpliwości należy zawsze rozpatrywać na korzyść oskarżonego. Zawsze to bezpieczniejsza metoda. Wielu niewinnych straciło nawet życie, bo ktoś przez poszlaki wydął wyrok. Zachęcam do większej ostrożności w ferowaniu ostatecznych wniosków

Skibus, 13 Lip 2008, 14:25

Oj, Skibus! Mieszasz normy obowiązujące w świecie polityki z normami stosowanymi w sądownictwie. Przypomnij sobie ze świata polityki sposób wykopania z kampanii prezydenckiej W. Cimoszewicza przez tandem Miodowicz-Jarucka, a ze świata sądownictwa okoliczności i następstwa uniewinnienia dwukrotnego mordercy O.J. Simpsona.

Cały czas nie ma absolutnie żadnych dowodów, są jedynie poszlaki, które łączone są z Prezydentem Wałęsą. Zadajcie sobie jedno pytanie: Czy absolutnie nie można innej osobie przypisać raportów "Bolka" ?

racz swoim malutkich ,okrojanym mozgiem zauwazyc,ze wojne w iraku wywolano bez jakichkolwiek dowodow,nawet poszlaki byly ostro szyte.

i zginely tak setki tysiecy ludzi.

bolus przy tym to plankton.

i jaka tu wolność u wolno mulsiarzy

nawet nekrologa nie można dołączyć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wojna w Iraku bynajmniej nie wybuchła z powodu poszlak. Wybuchła z określonych powodów politycznych, i do tego dopasowano na siłę poszlaki i pseudodowody. Właśnie dla takich ćwierć mózgów jak Ty, którzy prawdziwych powodów nigdy by nie dostrzegli, nawet jak by się o nie potknęli.

Woja w Iraku była świetnym przykładem manipulacji, której Ty cały czas dzielnie się poddajesz.

Sprawa Prezydenta Wałęsy też jest sprawą polityczną i niczym więcej, oczywiście, za zasłoną "poszukiwaczy jedynie słusznej sprawy". Karzełki uznały, że osłabienie pozycji Prezydenta Wałęsy posłuży do podniesienia własnych notowań, i jak się nie udało, to szybko sprawa ucichła. Nie zauważyłeś pewnie ?

Nie wierz naiwnie w to, że komukolwiek z rządzących zależy na prawdzie. Prawdą nazywane jest to co jest w danej chwili wygodne dla rządzących. A pisuary opanowali manipulacje na 200% normy i dalej próbują, na szczęście większość społeczeństwa jest bardziej inteligentna i nie daje się manipulować jak Ty.

Ciągłe wmawianie, że to innymi manipulują przy pomocy mediów ( TVN, GW - wiesz ile razy czytałem, że jestem zmanipulowany przez GW i TVN ? A GW nie czytam, a w TVNie tylko filmy oglądam ) też jest częścią ich manipulacji. Żerują na najniższych instynktach, obawach ( obce media, interesy innych krajów itd ). Tylko człowiek prymitywny nabierze się na takie sztuczki. A tych jak widać u nas w kraju nie brakuje.

Znasz powiedzenie, że kłamstwo powtarzane tysiące razy staje się prawdą ? I tym właśnie kieruje się pis, dobrze, że to trafia jedynie do małej grupy społecznej. A resztę ( znacznie większą ) irytuje jedynie.

• Redaktorzy

"co to jest "zębowa wózka" ?"

Cała redakcja też się zastanawiała przez ostatni tydzień. Wyszło, że miało być "zębowa wróżka", czyli teeth fairy. Mityczna osoba zabierająca spod poduszki mleczne zeby schowane tam przez bobasa, a w zamian zostawiająca łakocie lub półdolara.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.