Skocz do zawartości
IGNORED

Kto odmłodzi kolumny? :)

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stare HECO INTERIOR 100, z ktorymi nie chcialbym rozstawac sie. Przymierzalem sie do zmiany ale co bym nie podlaczyl,

to i tak Heco bardziej mi odpowiadaly. Ta metoda wyeliminowalem Tannoye M2,5 oraz Kef Q15.

Pomyslalem, ze w takim razie moznaby cos zrobic z Heco, wymienic okablowanie wewnatrz, wymienic terminale na niezlej jakosci zlocone, precyzyjnie "zalozyc" nowa okleine.

Czy jest ktos w okolicach Wa-wy kto moglby sie tego podjac?

https://www.audiostereo.pl/topic/44095-kto-odm%C5%82odzi-kolumny/

sam mam stare kolumy tonsila do których szybko i mocno się przywiązałem i nie chcę ich wymieniać,

zaszalałem i za 1/3 ceny kupna tych kolumn, kupiłem kondensatory na zwrotnicę, niby idiotyzm, ale jak to teraz gra ! tu jeszcze lepsze kondy można wsadzać a i cewki powymieniać :D

trzeba kierować się słuchem oczywiście...

i o wymianie decydowac po zaglądnieciu co jest do wymiany, czy warto zachodzić się... ale myślałem, że wszyscy to wiemy... ale skoro założyciel tematu sam nie podejmuję się "zabawy" zleci to osobie z doświadczeniem która z głowy dobierze elementy pasujące świetnie w te przetworniki... w czym problem?

Wspomnialem konkretnie o okablowaniu, terminalach i zewnetrzu.

Kable warto wymienic, na pewno nie sa pierwszych lotow, terminale sa stalowe, mocno zasniedziale z rozkalibrowanymi otworami na banany. Elementow zwrotnicy i tak bym nie ruszal gdyz kolumienki graja

jak "dzwony" przyslowiowym mięchem. Zewnetrze warto odmlodzic, gdyz okleina w niektorych miejscach odlazi i rozwarstwia sie, to sa takie paczki jak ta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzieki za wszechstronna pomoc, widze, ze forum jest glownie do dyskusji o niczym i klotni np z XYZPawel

a nie w kwestii konkretnych podpowiedzi, ukierunkowan i porad z zakresu wiedzy i doswiadczen, jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.