Skocz do zawartości
IGNORED

projektro Full Hd

Poolak

Rekomendowane odpowiedzi

INFOCUS X10

Rozdzielczość Full HD 1080p (1920 x 1080)

Technologia wyświetlacza DLP® by Texas Instruments, 7-mio segmentowa tarcza kolorów (RGBRGBndG)

Jasność 1200 maks. ANS lumenów, optymalizacja wideo

Współczynnik kontrastu 2500:1 natywnie (maks. 7500:1 przy użyciu przysłony)

Przetwarzanie wideo Digital Natural Expression™ (DNX) firmy Pixelworks™ 10 bitowy dekoder wideo z usuwaniem przeplotu z adaptacją ruchu, przetwarzanie Rich Color, przetwarzanie Video Enhancement, redukcja szumów

Kolory Do 1.07 miliarda kolorów z Deep Color™ (wymaga źródła HDMI 1.3), Texas Instruments BrilliantColor™, Wbudowane tablice kolorów optymalizowane do typu źródła, Indywidualnie regulowane kolory RGB

Dodatkowe funkcje Automatyczna kalibracja poziomu czerni, cyfrowe, pionowe przesunięcie obrazu, wsparcie dla kalibratora InFocus Color Gamut, tryby ISF Day/Night (wymaga wykonania przez profesjonalnego instalatora certyfikowanej kalibracji ISF)

Lampa* 2500 godzin (2000 godzin w normalnym trybie), 300 W UHP

Zgodność 1080p/60/50/30/24, 1080i 60/50/35/24, 720p, 576p, 576i, 480p, 480i, NTSC, PAL, SECAM, VESA, SXGA, XGA, SVGA, VGA

Cyfrowa korekcja Keystone ±13˚ w pionie

Wejścia/Wyjścia (1) HDMI (wersja 1.3) z HDCP, (1) Component Video, YPbPr/RGBHV, RCA, (1) Composite Video, RCA, (1) S-Video, 4-pin mini DIN, (1) Dodatkowe wejście dla 2 źródła wideo (HDMI 1.3, DVI, VGA, lub Component), M1-DA, (2) 12V ekran/przełącznik proporcji, 3.5 mm mini jack, (1) Wejście przeniesienia IR, zgodny z Niles/Xantech 3.5 mm mini jack, (1) RS232, męskie DB9

Obiektyw Ręczny zoom 1.2x, F 2.6 - 2.8, f 39.1 - 46.9, offset 136%, Przesuwany pierścień ostrości dla neutralnego filtra 72 mm (dostępny oddzielnie)

Współczynnik odległości 1.85-2.22:1 (odległość/szerokość obrazu)

Przesunięcie obrazu 136%

Format obrazu 16:9 (natywny), 4:3, 2.35:1 (wymaga obiektywu anamorfotycznego, dostępnego oddzielnie)

Tryby pracy Montaż sufitowy (czujnik trybu sufitowego) i stołowy, przy użyciu obrotowej podstawy (dołączona)

Zakres projekcji 1.5 m - 9.9 m

Poziom hałasu 30 dB (33 dB tryb normalny)

Pobór mocy 350 W typowo (375 W maks.)

Zasilanie 100-240 VAC przy 50 - 60 Hz

Temperatura pracy 10 - 35 °C na poziomie morza do 2286 m

Temperatura przechowywania -20 do +60 °C, maks. Wilgotność 80%

Wymiary 476 mm x 148 mm x 432 mm

Waga 6.4 kg

Języki Menu Angielski, niemiecki, hiszpański, francuski, włoski, norweski, portugalski, szwedzki, rosyjski, japoński, koreański, Chiński (tradycyjny oraz uproszczony)

Teraz około 8000,00

Jest jeszcze IN 81,82,82 lecz tutaj to wydatek od 14000,00 do góry.

Oglądałem obraz z X10 źródłem był pioneer bdp i nie znalazłem niczego do czepiania się jakości wyświetlanego obrazu - ekran to był suprema czy coś takiego.

Lecz to tylko moje odczucie pojeździj po sklepach i potestuj - tak najlepiej ocenisz. moim zdaniem te Infocusy bardzo fajnie świecą.

Pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1112225

Polecilbym cos z technologii DLP. Ale wg. uznania kto jak woli.

np. tania Optoma HD800x - niedlugo bede chcial ja kupic.

Tutaj wypada przekonująco. Moze to tylko fotki.

Osobiscie jestem przekonany ,ze obraz rzucany z tych projektorów moze byc taki jak na zdjeciach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1113456

Ja polecam optome hd 800x do dostania za 5000 PLN, bardzo udany model według mnie ,fotki mozesz ogladnoąc w watku optoma 800x czy mitsubishi HC.....Nejlepszy projektor jaki miałem obraz z BR i Hd dvdv petarda,jesli jestes z okolic bliskich trójmiastu zapraszam na prezentacje

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1113627
  • 3 tygodnie później...

Mam pytanie odnośnie pojęcia: "7-mio segmentowa tarcza kolorów (RGBRGBndG)" Czy ktoś może mi podać jakiś link gdzei to pojęcie jest opisane? bo jakoś nie moge znaleść,cały czas mi wywala linki do infocus'ów.

Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1126956
  • 3 tygodnie później...

Witam, to odpowiednik Optoma HD800x. Jeżeli przyjąć że to full HD to ma faktycznie matryce I generacji w tej rozdzielczości, na pewno to DarkChip 2. Dla zainteresowanych mam "demo" HD80 za 7800 zł. Oraz nówka HD800x w dobrej cenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1140024
  • 7 miesięcy później...

W załączniku parę zdjęć z projekcji HD82, ustawienia fabryczne kinowe.

Ukryta Zawartość

post-10084-100000026 1237573864_thumb.jpg

post-10084-100000027 1237573864_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1310375

Zgadza się ten Mitsubishi, to w tej cenie nie ma konkurenta, mój znajomy redaktor, który testował także mojego JVC-RS2, miał na tapecie właśnie HC 7000 i uznał go za rewelacyjny projektor w niczym nie ustępujący mojemu, ale znacznie tańszy...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

https://www.audiostereo.pl/topic/44189-projektro-full-hd/#findComment-1312602

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.