Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  415 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Siana to daj sobie-najlepiej na kolacje.Nastepny kawal-McGYVER,Przepraszam PAN McGyver jest na

wakacjach w gorach i zagaduje do bacy-co te glupie owce tak sie rozbiegly po hali-baca mu na to-

to je ztjuninguj,wtedy beda madrymi baranami.

Co tu qźwa się dzieje ? :D Powaliło was ???

Jeden wichrzyciel udowadnia, Gutek ma gumiane uszy, bo nie słyszy kabli czy ustrojów Eichmann Topper postawionych na kolumnach ;) ,za to usłyszał klocek DIY za parę groszy - no i cóż wielkiego się stało ??? Komuś to przeszkadza, że musi od razu pianą z pyska buchać, bo CENA na AUDIOGONIE nie zweryfikowała wartości tego klocka ? :D Poza tym gutek nie łączy DAC-a kablem cyfrowym za 3000 zł, więc to nie może grać, na dodatek nie używa topowej sieciówki Harmonixa, więc jak nie gumiane to jeno drewniane muszą być to uszy słuchajace muzy w nędznej klitce rodem z komuny !!! :D

Zabawa jest tu zajebista :D

MCgyver-zaplace duza kase-ile kosztuje tjuning [u CIEBIE]przenosnego radyjka tranzystorowego-

-produkcja radziecka z zachowaniem parametrow high-endowych.Wazny takze wyglad zewnetrzny-

preferowany podobny do twoich klockow,czyli tzw.image odpustowy.

Warunek jest jeden-musi brzmiec jak wysoki model ACCUPHASE.

Stary, jak dla Ciebie, to 15000. Dolarów. Bo cena musi być jak na audiogonie. Wtedy zagra. I nic nie trzeba tuningować, wystarczy metkę z ceną przykleić. To taki tuning dla tych, co mają klapki na uszach ;-)))

Widzicie Panowie-to jest tak pelen bajer ,bo nick amerykanski,wypowiada sie w watku accuphase,a

gra na...ech ,szkoda gadac.

Panie Mcgyver-co PAN wie o high-endzie.Te ambitne wypowiedzi w postaci siana,i nazywania kazdego

mentorem jest nie na miejscu.A tak naprawde,to przepraszam wszystkich uzytkownikow ACCUPHASE.

Wiem jedno,ze PAN MCGYVER zawsze bedzie staral sie miec ostatnie slowo w temacie.Wiec jesli masz

ochote,to prosze wypowiedz sie i zamknijmy nasza dyskusje.

Podalbys w o sobie jakis kabli uzywasz,bo mysle ,ze pewnie jakis uzywasz.

Stary, wyrokujesz tu autorytatywnie o tym kto się zna na hi-endzie a kto nie, i na podstawie czego? Na podstawie kabli których ktoś używa? Czy raczej na podstawie metek z cenami jakie na nich wisiały? Kreujesz się na wielkiego eksperta, a na dwa proste pytania nie potrafisz odpowiedzieć, tylko od tygodnia już wykręcasz się sianem i kpinami. Ja napiszę jakich używam kabli zaraz po tym jak odpowiesz na te moje dwa pytania które zadałem Ci tydzień temu w wątku 59464, zgoda?

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=59464&all=1

O rany!

Zacny temat, nawet taki gagacek z szacunku tego wątku nie roz.......elał, a tu nagle jak trup z szafy wyskakuje pseudocwany arek67, niedługo potem jakiś nawiedzony stary bufon che zrobić jatkę:(

Disco ratuj, uczyń co trzeba, szkoda wątku!!!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Panowie czego słuchacie na tych swoich Accuphasach ?

Moje ostatnie fascynacje ; Electric Masada - 12, a dziś J.J. Cale - Universal Masters Collection 1999 - świetna płytka polecam.

A może w sprawdzonym, dobrym systemie opartym o klocki Accuphase porównać Lite DAC do Accu. DP 500 ? To rozwiało by ostatecznie wątpliwości.Ja raczej jestem pewny wyników tego odsłuchu, stawiam na DP-500 jako zwycięzcę. Osobiście słuchałem Lite DAC i w stosunku do dobrego CD brzmiał jak "wykastrowany" i to zarówno pod względem dynamiki jak i detali.

jello =>

to głębsza sprawa ,wszystko zależy od tego czego się oczekuje ,

u mnie DAC zabił Accu realizmem, basem i dynamiką .

Muzycy praktycznie wyszli z kolumn. Po przełączeniu na Accu zrobiło się płasko ,nijako,

nie dało się słuchać , nie było już powrotu.

Szczegóły były na tym samym poziomie, sporo powietrza>

Ale DAC nie był bez wad , średnica brzmiała troszkę szorstko ,jakby z profesjonalnego sprzętu.

Myślę,że to sprawa bardzo tanich kondensatorów Unitry za złotówkę ;-)

Ta średnica to już sprawa gustu , proszę uwierzyć słuchałem z sześcioma !!! znajomymi audiofilami i wszyscy mieli ta sama opinie - odczucia, że DAC jest po prostu lepszy i tyla....

Mój Satch na 1541 już nie ma takich wad i średnica jest kapitalna (inne kondensatory)

Tego Daca o którym tu mowa nie kupiłem ,ale "buduję" drugiego na innych kondensatorach

http://www.audiostereo.pl/FIKUSOWE_lampizacje__59630.html

Accu Dp-500 ma skopana dynamikę i bas i niestety, gdy ma się punkt odniesienia, to wychodzi i to wyraźnie. Za bardzo nie chciałem się do tego przyznać ,ale taka jest prawda.

>Myślę,że to sprawa bardzo tanich kondensatorów

Dokładnie tak jest. Gorsze kondensatory właśnie odbierane są jako "szorstkie". A z kolei przy dobrych teflonach mieć nawet na początku odczucie że przedobrzyłeś;)

Fajnie że na tym forum są jeszcze osoby nawiązujące do dobrego DIY, choć jest ich kropla w morzu. A na dodatek to morze ostatnio jeszcze mocno wyschnęło.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A ja ostatnio zetknalem sie z opinia,ze np.w Wielkiej Brytani Acuphase traktowane jest jako marka slaba...No i troche sie zdziwilem zwlaszcza ze padla ona z ust 2-och roznych a orientujacych sie w sprawach audio osob i to Niemcow ,gdzie marka ta osiaga zawrotne ceny.Goscie sie wzajemnie nie znaja.

gutekbull ,

> nie moja intencją jest jakiekolwiek obsmarowywanie genialnej marki Accu,

> której jestem wielkim miłośnikiem, ale nie kretynem z klapkami na oczach :-)

To że Accu 500-tka gra trochę mulasto to wiadomo nie od dziś. Ale są ludzie którym takie brzmienie odpowiada. Po to są KLUBY aby gromadzić ludzi o określonych upodobaniach i należy to uszanować nawet jak się ma inne zdanie. To że TY wolisz inny rodzaj brzmienia to wcale nie oznacza , że wszyscy tak będą uważali. Mimo wszystko gratuluję odwagi i uczciwości - bo kto w dzisiejszych czasach krytykuje sprzęt który wystawia na sprzedaż ? Będę z ciekawością czytał Twoje dalsze przygody z Accuphase :-)

BTW:

Nominacja do najgłupszego wpisu na froum :

> żeby dobrze zagrały oddzielnie transport i dac trzeba dodatkowo wydać 3000 pln na dobry

> kabel cyfrowy i 3000 pln na sieciówkę

Przez takie wpisy audiofilów traktuje się jak "słuchających portfelem", czyli jak gość nie zapłaci to nie usłyszy .......

TUX

TUX=>

Mam DP-500 i kto wie czy nie będę go miał cały czas ;-)

Potrzebny mi dobry transport i dobry CD.

Sam długo walczyłem z sobą zanim zrobiłem ten wpis - spodziewałem się niektórych reakcji ;-(

Ani przez moment nie chciałem urazić niczyich uczuć,jeśli to miało miejsce to wszystkich bardzo przepraszam, za to że próbowałem zburzyć ich idealny Accuphase - świat ;-)

Z drugiej jednak strony jak nie będziemy pisać prawdy - swoich obserwacji czy spostrzeżeń ,

to jaki sens ma to forum w ogóle ???

Coś po drodze zostało zgubione ,-cała zabawa w audio to wieczne poszukiwanie "Świętego Grala"

Jeśli ktoś nie szuka lepszego dźwięku to znaczy ,że pomylił forum.

Jeśli faktycznie będziemy bezkrytycznie zachwycać się obojętnie jakimi klockami to powstanie towarzystwo wzajemnej adoracji tychże klocków i będziemy wszyscy sobie kadzić jakie to świetne klocki mamy ,-przecież po 2-3 stronach to będzie nudne i cały czas to samo ?! ;-)

Mało tego nie prowadzi to do rozwoju ,człowiek który nie szuka , stoi w miejscu ,

a w zasadzie cofa się ;-)

Nie zmienia to postaci rzeczy, nadal uważam za swój najlepszy klocek............

tuner Accu T-1000 - genialny tuner ,tuner wszech czasów ;-)

I np. bardzo zazdroszczę posiadaczom DP-700 o którym słyszałem tyle dobrego ,

szkoda ,że nie miałem okazji sam posłuchać ;-(

Jednak głęboko wierze ,że zawsze można lepiej i to nie koniecznie w uznanych firmach - markach za gruba kasę ;-)

Accu T-1000 kupiłem u nas od dystrybutora ,jak tylko się pokazał ;-)

Ponieważ od dłuższego czasu, interesowały mnie stare tunery , chciałem mieć najlepszego z tej strony jak to tylko możliwe.

http://www.fmtunerinfo.com/shootouts.html

Miałem Accu T-11 ( to samo co T-108), potem Accu T-107.

Mam też w idealnym stanie Kewooda KT-1100 i kilka innych ;-)

Antena Hirschmanna wystawiona na balkonie i najlepszy koncentryk jaki znalazłem ;-)

Gdy nadają relację -audycje na żywo ze studia im. Osieckiej w radiowej Trójce to dźwięk jest naprawdę kosmiczny !

Tuner przebija dźwiękiem niejeden bardzo drogi CD !!!

Ma XLRy i ma wyjście cyfrowe !!!

Czyli praktycznie nieograniczone możliwości.

Można go traktować jak dwa tunery , ten normalny po RCA czy XLR i drugi po wyjściu cyfrowym,

a to już zupełnie inna bajka ;-)

Bardzo długo wykorzystywałem DP-500 jako zewnętrzny przetwornik dla tunera,

do czasu kiedy nie znalazłem lepszego w postaci wspomnianego już Satcha.

http://www.fmtunerinfo.com/reviewsA-C.html#accuphase

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.