Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  415 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull, 1 Gru 2009, 16:14

To co piszesz jest dowodem na to że muzykę psuje sam napęd w Twoim Accuphase a nie koniecznie DAC

Po prostu sobie z gorzej wytłoczonymi płytkami CD optyka nie radzi. Na Twoim miejscu sprzedał bym z DP500 tylko samą mechanikę ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

dzizus co tu za pomysły sie rodza ,panowie zostawcie tego biednego DP-500 w spokoju dajcie mu pograc a sami posluchajcie muzyki ,naped ma genialny, zaprojektowany od podstaw przez fachowcow z accu

pozdro

[email protected]=>

Z czego wywnioskowałeś, ze transport jest zły ? Napisalem zupelnie cos odwrotnego.

Mało tego nigdzie nie napisałem ,ze 500 to złe CD ,

ale napisałem, że można lepiej używając zewnętrznego przetwornika ?

Z drugiej strony DP-500 to raczej początek w stajni Accu, to wręcz budżetowy CD Accu ;-)

Pamiętajmy ,że cena na Europę jest mocno przewalona, on powinien kosztować ok.5000-6000max.

Zakładając normalna cenę klocków w RTV na poziomie ok.2000zł , to ile można wziąć za towar luksusowy ?

Ano można, jak życie pokazuje ;-)

Nawet gdzieś słyszałem ,ze do USA chodził dla dystrybutorów za ok.1500$ ??!

Ceny w audio nigdy nie były normalne w tym kontekście klocek DiY będący tylko pewnym elementem CD (mówimy o DACu) wcale nie jest taki tani !

gutekbull, 2 Gru 2009, 12:56

>Z czego wywnioskowałeś, ze transport jest zły ?

Z tego że koncertowe audycje z radiowej Trójki przez Twój przetwornik D/A idą wyśmienicie. U mnie idą wyśmienicie nawet bez tego D/A w pełnym analogu :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gutek idac twoim tropem to Ayon cd1 powinien kosztowac 2500tys.max a mercedes s 60,000tys nie zapominaj ze oferta accu ma jeszcze DP-400, nie bronie DP-500 ale twoje opinie na jego temat sa lekko przesadzone ,to wspaniale zrodlo oceniane na calym swiecie jako bardzo dobre na co sa dowody a twoje argumenty to"gdzieś słyszałem,gdzieś czytalem" oczywiscie mozna isc dalej ale jak sam piszesz to budzetowa oferta accu, zreszta bardzo atrakcyjna

pozdro

Amores, doczytaj. Gutek NIE POTRZEBUJE "gdzieś czytać, gdzieś słyszeć", bo Accuphase DP500 ma w domu, obcuje z nim na co dzień. Jego opinie nie są zasłyszane tylko jego własne. Co najwyżej możesz mu zarzucić subiektywizm, i tyle. Ale czyje opinie nie są subiektywne?

wątek nabral kolorów, to i ja sie przylacze :-), jako byly posiadacz Accu i pare razy majacy przelotną przyjemnosc z ich TOP urzadzeniami.

To co pisze Gutek o tak zwanym zrodle jest wielce mozliwe, powiedzialbym nawet napawajace optymizmem, i co z tego? ano nic. natomiast patrzac od strony odbiorcy jest to kolosalna roznica.

>gutekbull

jezeli nie slyszysz wplywu okablowania? - to dlaczego uzytkujesz jeden z najlepszych kabli glosnikowych na swiecie w swoim systemie??

oczywiscie ze sa, wystarczy poszukac w sieci i poczytac a przedewszystkim posluchac,koncze sie wypowiadac w tym temacie bo widze ze tu loza malkontentow powstaje,zalozcie osobny watek "DP-500 to gówno" i tam pastwcie sie nad tym biedakiem ,niezapominajcie ze to klub fanow accuphase,aaa Gutek jak tak dalej pójdzie to mozesz miec problemy ze sprzedaza DP-500 nawet za 10000tyś jakby co to ja od reki daje 11000tyś

pozdro

Amores999=>

Odnoszę wrażenie ,ze o nic innego tu w tym wątku nie chodzi jak tylko utrzymanie pewnego status quo,

g....... kogo interesuje jak co gra !

Mam Accu , wydałem kasę jestem w Klubie i teraz stres bo ktoś się odważył napisać ,że mimo wszytko w tej zabawie nie chodzi o cenę, jeszcze raz - PIENIĄDZE NIE GRAJĄ !!!

I zburzył się idealny świat Accuphase ;-(

Powiem inaczej zapewne słyszałeś o tym kawale ,jak ktoś przeczytał ,ze jest dziura w płocie ...... ;-)

Papier wszystko przyjmie.

A tu nie trzeba czytać tylko słuchać , audio polega na słuchaniu , i trochę zaufania dla własnych uszu - to nie jest wcale takie trudne ;-)) Trzeba być tylko trochę uczciwym wobec samego siebie,

przyznam się, że sam miałem z tym przez pewien czas problem ;-)

A co do mojego Accu ? Jak do tej pory nie znalazłem lepszego transportu za podobną kasę ;-)

Jak to ładnie mówili znajomi z forum min. kolega kamil, qb_1 - aby porównać klocek trzeba mieć punkt odniesienia, a dla DP-500 stoi on dość nisko jak na cenę tego klocka ;-(

Inaczej ,cena z Allegro za jaką go wystawiłem odzwierciedla mniej więcej jego rzeczywista wartość !

jak ktoś zapłacił 19000-23000zł to chyba trochę przepłacił, no cóż ,ale jest w Klubie ;-)

Znajomi przychodzą ,oglądają no i te recenzje w prasie ...........

A to zapewne jest warte znacznie większych pieniędzy ;-))

dokladnie masz racje Gutek ,niejeden z tego forum zrugal by pewnie moje DP-67 ale mi pasuje jak gra i w jaki sposob prezentuje muzyke i nie kosztuje niewiadomo jakie pieniadze, zreszta na europe nigdy nie byl produkowany (niewiadomo ile u nas by kosztowal)kupilem go w USA i stamtad go przywiozlem,nie mowie ze zostane z nim do konca zycia hehehehe, ale mam sentyment do niego

Amores999: jeżeli kupiłeś DP-67 w Stanach, to w jaki sposób poradziłeś sobie z różnicą napięcia US / EU? DP-67 był dostępny w Europie. Sam go do niedawna miałem. Teraz gra u mojego znajomego. Bardzo dobre źródło.

Marcin, nie chciałem o tym wczesniej pisać, bo wymiana zdań i poglądów była tutaj ostra. Kable dotarły kilka dni temu. Antaresy są nowe, Orion używany. Sprzedawca twierdzi, że ten egzemplarz Oriona był używany w studio odsłuchowym Shunyaty w Paulsbo, WA. Nie wiem czy to prawda, ale udaję że w to wierzę :-) Pierwsze wrażenia są dobre - kable bardzo szczegółowe, świetnie "wyciągające" detale z dalszych planów, ale nie są tak bezlitosne jak np Nordosty, które miałem u siebie na testach (Heimdall, Frey, Red Dawn). Bas ma na pewno lepszą kontrolę niż z Acoustic Zen. Tyle na razie. Idę wygrzewać....

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Witam Panowie.

Od wczoraj jestem w posiadaniu nowego źródła. Kilku moich znajomych audiofili gdybało, że się nie zgra. Zgrało się, Electrocompaniet EMC-1 zagościł i sie zadomowił w torze. Takiej prezentacji sceny to jeszcze nie słyszałem. Mocny, kontrolowany bas, aksamitna średnica i naturalna góra. Szukającym źródła do Accu polecam go przynajmniej przesłuchać w systemie - warto!

Pozdrawiam

Amores999, tak jak pisałem nie mam już DP-67. Wymieniłem go na początku roku na DP-700. A zasilałem go zwyczajnie - wkładając wtyk kabla zasilajacego do kontaktu. To była wersja EU, kupiona w PL.

navy1

Polski dystrybutor jak i Japonczycy twierdza ze nie bylo wersji na europe ,ja mam wersje na US i tez normalnie wkladam kabel i nic sie nie dzieje, miales moze zrobione tak samo jak ja moze nawet nie wiedziales ,czytales moze z tylu na tabliczce jakie bylo napiecie? u mnie jest 110V jezeli to co miales to wersja EU to juz glupi jestem ,moge ci podac tel do serwisu accu i powiedza ci ze nigdy DP-67 nie bylo robione na europe ,bylem bardzo zdziwiony,wiem to stad bo ostatnio zamawialem panel frontowy i boczna scianke do DP-67,nusialem podawac nr seryjny ,identyfikowali go po numerze i sugerowali zalatwienie tej sprawy przez kraj gdzie byl sprzedawany czyli USA twierdzac ze na europe nie produkowali tego modelu

pozdrawiam

Amores999, jutro poproszę kolegę który kupił ode mnie DP-67 & E-408 o sprawdzenie, co jest napisane na tabliczce z tyłu DP-67. Ja kupowałem go w Audio Stylu w Katowicach jakieś 3 lata temu, odtwarzacz był nowy, z gwarancją dystrybutora z Krakowa.

navy1

super by bylo jakbys dostarczyl mi na maila fotke tej tabliczki ,wyslalbym do tych madrali z accu ktorzy twierdza uparcie ze nie bylo wersji na europe,nie mowie ze teraz ,jak bedziesz mial czas i okazje .

tadeo

nie moge powiedziec(taka byla umowa zeby to dostac) co trzeba zrobic ale jest na to sposob nie ingerujac w elektronike urzadzenia

mam cala instrukcje od accu

pozdrawiam

Sprawdziłem przez ciekawośc co jest napisane z tyłu P-7100, DP-700 i C-2410. Wszędzie to samo: AC 230V/50-60 Hz. Przy okazji, jak będę miał zdjęcie tej tabliczki z DP-67 to poproszę Cię, Amores999, o adres e-mail.

Panowie wyslijcie e-mail do accuphase,wtedy wszystko sie wyjasni-kiedy i do jakiego kraju

zostal wyslany,oraz niech wyjasnia jak z tym napieciem.

Pozdrowienia.

Panowie, kilka słów na temat kabli Shunyata Antares (IC XLR) i Orion (głośnikowe). Przed wyborem testowałem u siebie kilka róznych zestawów (Harmonix, Acrolink, Synergistic Research, AudioQuest, Nordost, Cardas). Szukałem kabli neutralnych i precyzyjnych (Acrolink), bardzo szczegółowych (Nordost), nie powodujących przy tym utraty masy i barwy dźwieku (Synergistic Research), o dobrej kontroli basu (Nordost, Acrolink). Finanse miały drugorzędne znaczenie ale nie miałem ochoty przekraczać własnej granicy zdrowego rozsądku. Moim zdaniem Shuynata to połączenia zalet Nordosta, Acrolinka i Synergistic Research. Zachowana została barwa i muzykalność Accuphase, średnie tony bardzo zyskały na precyzji i szczegółowości jednak ta szczegółowość nie oznacza podkreslenia sopranów czy wyższej średnicy. Kontrola basu jest bardzo dobra. Zresztą żaden zakres nie jest jakoś szczególnie eksponowany. Zrównoważenie tonalne oceniam bardzo wysoko. W kapitalny sposób pokazują się detale z dalszych planów - są po prostu na swoim miejscu, nie pchają się do przodu jednak są wyraźnie słyszalne. Ja tak właśnie rozumiem słowo "mikrodynamika". Co ciekawe, słabiej nagrane płyty (np. Heather Nova "Storm" lub Simon & Garfunkel) nie brzmią wcale klinicznie ani zbyt ostro. Dżwięki, szczególnie przy cichych fragmentach, pojawiają się z idealnie czarnego tła. Już wcześniej podłączenie zasilania via Hydra 8 + sieciówki Shunyata przyniosło tu dużą poprawę, jednak teraz to kolejny krok do przodu. Przed zakupem rozmawiałem z jednym z kolegów z forum, który miał w swoim systemie IC Antares. W tej rozmowie pojawiło się określenie, że Shunyata to RZETELNE kable i prawdę mówiąc to najlepiej oddaje charakter brzmienia Antaresa i Oriona.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.