Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko do forumowiczow. Czy model E307 jest wart zainteresowania? I najwazniejsze czy jest lepszy od e211,e212,e213 ?

Mam pytanko odnosnie ceny. Ile e307 moze byc warta na dzien dzisiejszy.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Wiktor - bardzo dziękuję za pomoc!

pozdrawiam

slvn

slvn

Przywrócenie podświetlenia w Twoim modelu jest średnio skomplikowaną operacją. Przeciętna "złota rączka" da sobie z tym radę. Zakres czynności: odkręcić górną obudowę, następnie odkręcić i zdjąć panel, dostać się do modułu z logo, odpiąć dwie złączki z płytki, wylutować uszkodzone lampki - najlepiej wszystkie trzy i wlutować nowe. Nóżki nowych żarówek należy po wlutowaniu skrócić. Na płytce są 3 żarówki - 12V. Montaż w odwrotnej kolejności. Warto przy tym wyczyścić od środka panel. Czas operacji do 30 minut.

Na zdjęciu żarówka, która można kupić w polskim sklepie z częściami elektronicznymi.

Wesołych Świąt Drodzy Koledzy!

Pozdrawiam,

Wiktor

Mam Dynaudio S25 i Accu e-560,chciałbym e-560 wymienić na p-7100.Moze ktos ma te monitory i p-7100.Proszę o kilka zdań.Bardzo mnie interesuje p-7100 jak zagra z Dynaudio S25.

Mam Dynaudio S25 i Accu e-560,chciałbym e-560 wymienić na p-7100.Moze ktos ma te monitory i p-7100.Proszę o kilka zdań.Bardzo mnie interesuje p-7100 jak zagra z Dynaudio S25.

Wymieniaj,7100 to świetna końcówka,pozostanie na długo w Twoim systemie,i da popalić S25 ;).

Wymieniaj,7100 to świetna końcówka,pozostanie na długo w Twoim systemie,i da popalić S25 ;).

P.S.

Albo poszukaj dwóch P-1000,to będą mniejsze pieniądze :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

P.S.

Albo poszukaj dwóch P-1000,to będą mniejsze pieniądze :).

Kasa jest wazna, tylko czy p-1000 jest tak dobry jak p-7100?

Kasa jest wazna, tylko czy p-1000 jest tak dobry jak p-7100?

Może tak być,musisz posłuchać u siebie :).

Maroslav 1

Pamiętaj, że końcówka 7100 wymaga przedwzmacniacza. Ja przez chwilę grałem u siebie na samej końcówie i było tak sobie. Niestety pełny komplet, to przy dzisiejszych cenach, spory odjazd.

Maroslav 1

Pamiętaj, że końcówka 7100 wymaga przedwzmacniacza. Ja przez chwilę grałem u siebie na samej końcówie i było tak sobie. Niestety pełny komplet, to przy dzisiejszych cenach, spory odjazd.

Pamiętam.Mam zamiar kupic c-2410, ale kolega namawia na c-2810.

Pamiętam.Mam zamiar kupic c-2410, ale kolega namawia na c-2810.

Przecież masz nowy 560, to po co się spieszysz z wymianą? Wpadłeś w nałóg? Człowieku, nie słuchaj kolegów tylko muzyki. Masz świetny wzmacniacz i już chcesz się go pozbywać???? To absurd.... Pokonaj jakąś drogę, osłuchaj się, zorientuj czego potrzebujesz - dopiero później wymieniaj. Jeśli 560 wymieniasz na sprzęt cztery razy droższy, to o zakład idę, że nie wiesz czego szukasz. Dzielony system to nie jest krok, który wykonujesz od razu. Założę się, że przyrost satysfakcji będzie żaden, a później będziesz zmieniał kable i głośniki, bo zorientujesz się, że te które posiadasz odstają od dzielonego Accu. I tym sposobem jesteś już po drugiej stronie lustra, a pamiętaj, że to jest jak hazard...

Pozdrawiam i życzliwie ostrzegam

Przecież masz nowy 560, to po co się spieszysz z wymianą? Wpadłeś w nałóg? Człowieku, nie słuchaj kolegów tylko muzyki. Masz świetny wzmacniacz i już chcesz się go pozbywać???? To absurd.... Pokonaj jakąś drogę, osłuchaj się, zorientuj czego potrzebujesz - dopiero później wymieniaj. Jeśli 560 wymieniasz na sprzęt cztery razy droższy, to o zakład idę, że nie wiesz czego szukasz. Dzielony system to nie jest krok, który wykonujesz od razu. Założę się, że przyrost satysfakcji będzie żaden, a później będziesz zmieniał kable i głośniki, bo zorientujesz się, że te które posiadasz odstają od dzielonego Accu. I tym sposobem jesteś już po drugiej stronie lustra, a pamiętaj, że to jest jak hazard...

Pozdrawiam i życzliwie ostrzegam

Hazardzista z ciebie! Dziekuje za rade,dlaczego twierdzisz ,,ze przyrost satysfakcji bedzie zaden,,Pozdrawiam

Hazardzista z ciebie! Dziekuje za rade,dlaczego twierdzisz ,,ze przyrost satysfakcji bedzie zaden,,Pozdrawiam

Chyba raczej chciałeś powiedzieć realista, zamiast hazardzista, ale mniejsza z tym. A przyrost będzie żaden, idę o zakład, bo zamiast słuchać muzyki, to siedzisz na forum i czytasz wywody kolegów. A jak już będziesz miał 7100, to zapragniesz monobloków, a stamtąd wiedzie już prosta droga do kliniki uzależnień. Po kiego grzyba wymieniasz świetny wzmacniacza, na cos innego? Po kiego grzyba? Usłyszysz ta różnicę? Chyba prędzej zobaczysz,. bo graty zajmą więcej miejsca na podłodze niż myślisz. Ale za to jak wyglądają, można na nich położyć kiełbasę, albo postawić termos i ciągle jest super. Tylko ja bym wolał usłyszeć, co myślisz o muzyce i dlaczego nie cieszysz się tym co posiadasz???????

I jako adwokat konstruktora Accu, zadaje proste pytanie: co jest nie tak we wzmacniaczu 560, że szukasz dziury w całym. A może cos jest nie tak z Tobą????

Pozdrawiam

Mocno napinasz strunę.Nie wiem co ci napisac ,,moze cos jest nie tak z tobą,,ze uciekłem ze szpitala.Czy zmiany mają byc tylko objawem choroby albo ogromnego niezadowolenia.Czy nie prosciej napisac kilka zdan o p-7100[jezeli masz]zamiast zadawc tyle pytan.Pozdrawiam

Mocno napinasz strunę.Nie wiem co ci napisac ,,moze cos jest nie tak z tobą,,ze uciekłem ze szpitala.Czy zmiany mają byc tylko objawem choroby albo ogromnego niezadowolenia.Czy nie prosciej napisac kilka zdan o p-7100[jezeli masz]zamiast zadawc tyle pytan.Pozdrawiam

Nie czuj się urażony, poprostu jestem zdziwiony tą pogonią za sprzętem. To jest dla mnie jakiś chory objaw konsumpcjonizmu, a nie wyraz pasji audiofilskich... 560 to kapitalny wzmacniacz. Przejście na konstrukcję dzieloną wiąże się z koniecznością zakupu pozostałych, bardzo drogich komponentów. Jeśli jesteś na to zdecydowany, to proszę bardzo, nie moja sprawa. Ale wydaje mi się, że to co uzyskasz jest nieproporcjonalne do poniesionych kosztów. 7100 to niezła maszyna, z moim preampem 2810 daje dużą radość ze słuchania, ale krew mnie zalewa, że kosztuje tyle kasy (zwłaszcza teraz). To są chore pieniądze. Ja swoją kupiłem w dobrych czasach i w dobrej cenie. Dzisiaj nigdy nie zdecydowałbym się na jej zakup po aktualnych cenach. Ale podkreślam, to jest sprzęt, który pociąga za sobą dodatkowe koszta. Ja mam interkonety Tara the one i jest bardzo fajnie, ale mam świadomość, że jakbym zaaplikował sobie the zero było jeszcze fajniej. Tylko pytanie, czy warto? Przyznam, że jestem na tym etapie, że już wszystko przeliczam na ilość płyt, które chcę posiadać. I argument, że mi będzie ciut lepiej grało-poprostu olewam. Dlatego dziwię się rezygnacji z 560. Ja bym poszedł w płyty, dobre wakacje, lepszy samochód albo w nowe piersi dla żony, a nie w kolejne kloce na podłodze i bezsenne noce, w trakcie których będziesz myślał o Acrolinku 6300, bo inaczej 7100 nie ma sensu... Pozdrawiam

Decyzja zapadła e-560 idzie na sprzedaz.I tu mam dylemat,czy p-1000 za 30tys czy p-7100 za 40tys.Czy warto doplacic 10tys do 7100.Jezeli ktos moze napisac kilka uwag,zdan,opinii na ten temat,bede wdzieczny.Tylko prosze nie pisac[a po co ci to] i takie inne bzdety.

Witam szanownych forumowiczów

Niedawno zakupiłem Accuphase E 450 i DP 75. Mój problem polega na tym, iż szykuje mi się zmiana kolumn obecnie posiadam Monitor Audio RX8. Chyba troszkę za niska półka dla accuphase. Proszę o poradę co wybrać z masy promowanych między innymi przez Nautiliusa Dynaudio.Tak się zastanawiam czy to jedyny dobry wybór dla Accuphase. Jestem wzrokowcem i bardzo zależy mi na Piano Black. Wiem kolor nie gra ale poza słuchaniem miło pobudzić inne zmysły.

Propozycje, które usłyszałem niedawno to Piega P8LTD, Dynaudio 360,340,380, MA GX 300, MA Platinum 200, Cassabe, Focal Electra 1038B, Trinagle. Z góry wielkie dzięki

Moje kabelki zasilanie furutech fp-3ts762, głośnikowe U2t, XLR FA 220 i drugi XLR Staright Wiree Crescendo II

Dorzuciłbym jeszcze do listy odsłuchów Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand, który występuje też w wykończeniu piano-black :)

http://www.vienna-acoustics.com/products/beethoven_concert/beethoven_concert.php#anker

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Proszę o poradę co wybrać z masy promowanych między innymi przez Nautiliusa Dynaudio.Tak się zastanawiam czy to jedyny dobry wybór dla Accuphase. Jestem wzrokowcem i bardzo zależy mi na Piano Black. Wiem kolor nie gra ale poza słuchaniem miło pobudzić inne zmysły.

Propozycje, które usłyszałem niedawno to Piega P8LTD, Dynaudio 360,340,380, MA GX 300, MA Platinum 200, Cassabe, Focal Electra 1038B, Trinagle.

Propozycje wielce odlegle brzmieniowo. O jakim metrazu mowa?

Decyzja zapadła e-560 idzie na sprzedaz.I tu mam dylemat,czy p-1000 za 30tys czy p-7100 za 40tys.Czy warto doplacic 10tys do 7100.Jezeli ktos moze napisac kilka uwag,zdan,opinii na ten temat,bede wdzieczny.Tylko prosze nie pisac[a po co ci to] i takie inne bzdety.

p-1000 za 30k to troszke duzo...ten wzmak z racji wieku powinien byc coraz tanszy, a nie coraz drozszy, a 2 lata temu widzialem go za 20k z lekkim hakiem...

generalnie jesli nastawiasz sie na top klasy AB, to bierz p-7100.

jesli nie masz chetnego na swoja 560, to daj znac na priv, moze bym ja wzial :)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

p-1000 za 30k to troszke duzo...ten wzmak z racji wieku powinien byc coraz tanszy, a nie coraz drozszy, a 2 lata temu widzialem go za 20k z lekkim hakiem...

generalnie jesli nastawiasz sie na top klasy AB, to bierz p-7100.

jesli nie masz chetnego na swoja 560, to daj znac na priv, moze bym ja wzial :)

560 pojdzie chyba do Nautilusa w rozliczeniu.Zaproponowano mi p-6100.Czy ktos ma ten wzmacniacz?

P-1000 albo 7100,albo nic :).

W Niemczech masz P-1000 za 6000euro,7100 za 9000euro.

Panie a gdzie to? chętnie przygarnę :)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Panie a gdzie to? chętnie przygarnę :)

A internet to od czego? :)

Na Audio Markcie.

• 5 tygodni później...

W zaleznosci jaki masz model : Wpisowe startuje od 499zł na moje konto bankowe ktore wysle ci na pw... :)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Tylko Accuphase E 550 piszę tylko bo tu czytam grube tematy.

Aha i do Miroslav1 rozmawialiśmy przez telefon i tak się dziwie czy dobrze czytam chce Pan zmienic 560??? i jak już to czemu na Accuphase. Może lepiej coś ze stajni Marka Levinsona, albo Esoterica, Krella, Passa, no i Jeff Rowland??? Pytam bo to ciężka zmiana i nic w podobnych pieniądzach Pana nie zadowoli. Moim zdaniem jak dołoży Pan po sprzedaży accuphase e 560 100tyś to może bezie Pan zadowolony.

Pozdrawiam goroąco

Gość intenser

(Konto usunięte)

Moim zdaniem jak dołoży Pan po sprzedaży accuphase e 560 100tyś to może bezie Pan zadowolony.

no to pojechałeś po bandzie

wystarczy dodatkowe 10tys-15tys. by mieć 2x (umownie rzecz jasna) lepsze granie

Edytowane przez intenser

Tylko Accuphase E 550 piszę tylko bo tu czytam grube tematy.

Aha i do Miroslav1 rozmawialiśmy przez telefon i tak się dziwie czy dobrze czytam chce Pan zmienic 560??? i jak już to czemu na Accuphase. Może lepiej coś ze stajni Marka Levinsona, albo Esoterica, Krella, Passa, no i Jeff Rowland??? Pytam bo to ciężka zmiana i nic w podobnych pieniądzach Pana nie zadowoli. Moim zdaniem jak dołoży Pan po sprzedaży accuphase e 560 100tyś to może bezie Pan zadowolony.

Pozdrawiam goroąco

Moim celem jest końcówka mocy p-7100,czekam na korzystną ofertę z Nautilusa.Jak na razie dostałem propozycję wymiany dp-78 na dp-800,dc-801 z dość dużą dopłatą,ale się zastanawiam,może?Co do innych firm,nie brałem tego pod uwagę.Krella miałem,dużo dobrego słyszałem o końcówkach Passa ale nie słuchałem.Pozdrawiam
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.