Skocz do zawartości
IGNORED

wzmaczniacz stereo czy amplituner KD?

pawel

Rekomendowane odpowiedzi

--->>Andrzej

Jak nigdy Pan nie slyszal dobrego dzwieku (to jest prosty wniosek wysnuty z panskich wypowiedzi) to odradzam zabierania glosu na tym forum

Pozdrawiam wszystkich melomanow ktorzy wiedza co mowia!

A malymi wyjatkami:) uwazam, ze kazdy z Panow ma po trosze racje.

Powinno sie jednak oddzielic dwie rzeczy. Nowoczesny, marteting pierze poczatkujacym mozgi. Wiekszosc poczatkujacych, ktorzy chca kupic swoj pierwszy zestaw pyta: "Jaki amplituner wybrac". Oczywiscie odpowiedz na pytanie czy bedzie na nim ogladal filmy czy sluchal muzyki jest taka, ze bedzie sluchal muzyki, ale w przyszlosci...Po czym ta przyszlosc nie nadchodzi, warunki mieszkalne czesto okazuje sie zbyt skromne i czlowiek zostaje z piecioma koncowkami mocy, sposrod ktorych wykorzystuje tylko dwie.

Niechec do amplitunerow jest wsrod wielu audiofili zakorzeniona bardzo gleboka. Przyznaje sie, sam mam alergie na slowo "amplituner". Moze rzeczywiscie przydaloby sie wiecej tolarancji, rowniez i mnie.

Reasumujac, dobry zestaw do sluchania muzyki naprawde nie musi byc drogi. Biore ogloszenia do reki i ....Creek 4330, cd Nad 541 (albo starszy Marantz czy Technics SLPS7), kolumny w zaleznosci od wielkosci pokoju Elaca, Avanca, Acoustic Energy, Tannoya i powiedzmy za 4kzl mozna sluchac muzyki...Nie musze chyba dodawac, jakie 5 kolumn, amplituner i dvd moge kupic, chocby z drugiej reki...

Pozdrawiam

zawsze też można kupić amplituner z wyjściami pre-out i przody przepuścić przez wzmacniacz stereo, koszt w sumie nie wielki (biorąc oczywiście pod uwage fakt że chcemy mieć jednocześnie dobre streo i kino), a efekty są zaskakujące. Warto też dodać że dzięki takiemu rozwiązaniu poprawia się nam dzwięk w kinie, i odciążamy przy tym wzmacniacz w amplitunerze.

Pozdrawiam

żeby nie było wątpliwości... jestem absolutnym przeciwnikiem systemów wielokanałowych do słuchania muzyki

co inne KD - tu rzeczywiście można być troszkę na czasie i być modnym i kupić sobie jakiś amplituner z zestawem głośników...

osobna sprawa, że taka kombinacja sprawdza się w kinie akcji i sensacji...

rzeczywiście miło jest usłyszeć przelatującego z tyłu Tie Fightera albo X-Winga

a co jeżeli ktoś ogląda namiętnie filmy pokroju "Cinema Paradiso" "Ostatni seans filmowy" "Casablanca" czy filmy Felliniego?

jazz kłamczuszku - to wkońcu jaki masz sprzęt w sypialni? skok z 1,7pln na 54tyś i to zaledwie w 4 dni (w tym święta)... ty to potrafisz zrobić szybkie zakupy.

pozdr

Jazz gość (2003-12-24 16:36:51)

(cache-ntc-aa10.proxy.aol.com) W 16m sypialni uzywam prostej instalacji (ku akustycznej uciesze!) pary B&W CM-2. Sprobuj tez nieco drozsze 805.

Jazz - wzmaczniacz stereo czy amplituner KD? (2003-12-28 03:57:42)

Meloman...

U mnie 8 chlopa nie wejdzie. Przede wszystkim z tego powodu, ze dla mnie KD jest usypiajacym urzadzeniem zainstalowanym w sypialni. Tak jakos sie stalo. Lubie ogladac cos czasem i w pozycji bardziej horyzontalnej. Zaczelo sie od stereo i zwyklego telewizora, ale tez jak na 16m2 nie bylo do konca tanio. Takze MD-208 (UDS 3,000), MD-10 (USD 650), B&W 805 Sign. (USD 3,500), Sony 42" (USD 5,500) i DVD/SACD Pioneer 47 (USD 850), wiec reasumujac z jakimis drobiazgami....jakies 54tys pln. Ile za to byloby biletow?

wystarczy wejść na ich stronę, łachu...

CM 2 > 1749 PLZ for 1 item

The CM2 is a 2-way bookshelf speaker finished in a choice of three real wood veneers - Maple, Rosenut and Black Ash. The brushed aluminium baffle emphasises the clean, modern design approach.

co przy cenie 805 sign (Signature 805 > 7499 PLZ

The Signature 805 delivers in compact stand-mount form the qualities that B&W Signature has come to represent –unrivalled high-end performance and superb finish) jest różnicą raczej znaczną... oj jazzie ty mały oszuście, hahahaha

ps ceny oczywiscie za sztukę, łachu

Parm, ty moj detektywie. Prosze dowiedz sie czy mozliwe jest przestrojenia tunera Sony KE-37XS910 lub KE-42XS910 z NTSC na PAL. Planuje kolejne mienie przesiedlencze na wiosne a w/w sa o 50% tansze w USA. Dla jasnosci, w Polsce mam CM-2 i CM-4. Co do reszty, tez jest pewna niejasnosc ze wzgledu, ze za MD nie place pelnej ceny detalicznej, jako, ze jestem ich dystrybutorem. Pozdrowiam. Wpadnij do mnie w marcu/kwietniu w Warszawie na odsluch MD, bedzie gutten, moze cos kupicie. Ja cie pozdrawiam nawet serdeczniej niz ty mnie. Wesolego Nowego Roku

Parm, jako "lach" udzielam ci z gory, podobnie jak wszystkim tutaj forumowiczon 10% rabatu od ceny USA na wszystkie produkty MD. Podobnie jak na wszystkich rynkach produkty sa objete 5-letnia gwarancja i sa w tym wypadku fabrycznie zbudowane na polski rynek. Zaznaczam, ze oplaty sa pobierane w formie gotowki lub przelewow, jako, ze nie pobieramy platnosci w Polsce kartami kredytowymi.

Polecalbym wiec zintegrowany wzmacniacz MD-308. W sumie MD-208 jest )nawet przy wspomnianych wyjatkach) dobra "wartoscia", jako ze w tej wersji, przy niewielkim dodatkowym koszcie wbudowany jest znakomity tuner.

Jesli szczerze nie wiesz to absolutnie nie jest to ignorancja.

Dziwne jednak jest troszke, ze mieszkasz w Stanach i nie wiesz kim jest Nelson Pass...

Ja tez sie zle wyrazilem, moj wzmacniacz to kopia.

Tak, po obejrzeniu strony, przypomnialo mi sie z dawniejszych lat. Inna kategoria cen, troche inny rynek. Prawde mowiac patrzac sie teraz na ich dystrybucje, nie dziwie sie, ze tego nie widzialem na polkach przez wiele lat. Bardziej dominujaca role i widoczna obecnosc na codzien maja takie firmy jak Audio Research, M. Levinson, Krell. Pass'ow raczej nie spotkasz w salonach w Los Angeles.

Ponieważ zabawa sylwestrowa za pasem, więc nie będę was mieszał.......

Niestety muszę co jakiś czas prostować wasze (paru upartych osóbna forum) wypowiedzi, gdyż młodzież czyta i co będzie za pół roku, kiedy to Wy sami będziecie wymieniali się tytułami nowych gęstych płyt, a na forum będziecie się przescigali w entuzjastycznych wypowiedziach na temat dxwięku przestrzennego, wasze dzisiejsze ofiary obudzą się z palcem w nocniku, a raczej z uszami w 16 bitach.

Nie piszę tego złośliwie, jednak Wasze dni na forum są policzone, o czym świadczy rosnąca ilość wypowiedzi i ciekawych wątków dotyczących brzmienia płyt SACD itp.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.