Skocz do zawartości
IGNORED

Ktory Cd Yamahy

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma sensu sie sprzeczac. Nie u wszystkich urzadzenie sie sprawdzi. Co wiecej - spelni do tego indywidualne wymagania. Sam wielokrotnie sie przekonalem, jakich skrzydel moze dostac zrodlo po wpieciu do odpowiednio zestawionego systemu.

A za takie herezje: "To normalny syczący budżetowy cdkek." powinni jednak kastrowac ;)

Ja rozumiem, ze na tym forum to jedynie chinski Music Angel i Lampucera (odkrycia co najmniej dekady albo dwoch, za cene szesciopaku piwa) sa na topie. Nie wszyscy lubia dzwiek 'skaszaniony' i 'ululany' lampami, wsadzanymi wszedzie, gdzie sie tylko da.

Reasumujac, ta dyskusja jest bez sensu, a zwlaszcza jednoznaczne tezy bez dodania uprzedniego "moim zdaniem", "w mojej ocenie", bez zastanowienia sie i walenia z grubej rury zdan jak zacytowalem wyzej.

Pozdrawiam,

Lete

lete

Nic nie poradzę że się jeżysz na mój widok. Tak jest od dawna. Onegdaj miałeś pretensję że lubię system Grundiga, teraz lampucera i lampy. Kolego, bardzo chcesz mieć coś do powiedzenia, to rozumiem. Brakuje Ci jednak doświadczenia, które coraz więcej osób na tym forum zdobywa. Między innymi kaszaniąc swój system lampami.

Do tej pory nie wspomniałem nic o lampach. Chłopie, zmienić ci pieluszki?

Nie zmienię swojego zdania choćbyś sie pokroił.

artur

artPaw, czytajac twoje posty mam nieodparte wrazenie, ze nie ma w twoim przypadku sprzetu, ktorego by "kumpel nie mial" i ktorego bys juz u siebie nie sluchal... To zaczyna byc groteskowe!

Jakby nie bylo, bardzo rzadka yamahe 1120, oczywiscie akurat tez "kumpel ma" i razem sluchaliscie, wiec mozesz spokojnie wypalic pod ta standardowa zaslona dymna, ze "To normalny syczący budżetowy cdkek"... To jakis absurd i kpiny z forumowiczow...

Ps.

Pieluszki zmieniac mozesz swoim dzieciakom. Wdawanie sie w pyskowki z toba nie ma sensu - wystarczy poczytac forum i zobaczyc, ze kiedys juz wspominales, jaka radoche daje Ci wszczynanie "bojek" forumowych z ludzmi... Zenada!

Pozdrawiam,

Lete

lete

Powiem ci tak jak w pewnym filmie:

"z pijanym nie tańczę"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Prawda lezy po srodku moim zdaniem .Kłócic sie nie ma o co .Sa drogie i dobre CD do których zadne tunningowane Cd z plastiku a nawet w aluminiowej obudowie nie wystartuje chocby z mega lampizatorem.I taka jest prawda .Reszta to relacja kosztów do jakosci. Jesli obracamy sie w rozsadnych pieniązkach to lampy i inne wynalazki to dobry pomysł.Bo juz da sie słuchac i jest fajnie.

Co moge wypozyczam do domu .Przedostatni był classe cdp1.5 .A był jeszcze lepszy u mnie pare dni teraz.

Lampizator moje sony 950 kopnał na wyzsza półke.Taką gdzie juz cos gra i da sie słuchac.Drozsze na rynku onkyo dx7511 nie gra przy zlampizowanym sony zupełnie.A pod wzgledem co nie których audiofilskich zniekształceń jest duzo lepszy od classe cdp1.5.

Grundig High Fidelity

hehe.Bez twojego zaangazowanie i pomocy jedynie

popaliłbym bezpieczniki w domu i sie zabił 10000voltów..No i mam doskonały wzmacniacz telewatt lepszy od wszekiego złomu opisywanego jako superhiper vintageclassic audio tu na forum.

Mam cd inne(drogie) teraz w domku ,osłucham sie do konca i cos skrobne.

Jezeli chodzi o lampizator czy jak to zwał to jestem niestety juz goracym zwolennikiem.Jako ze naturalnosc dzwieku jest 1 klasy i jedynie brakuje mi masy brzmienia minimalnie.A talerze perkusji juz mam metalowe ;-)

Ponizej classe zeeby nie było ze zmyslam sobie ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

mzawek

Zrobiłem to dla Ciebie.

Teraz zrób coś dla mnie.

Zbuduj piękne OB, takie aby się spodobały Twojej Pani. Inaczej będziesz się kręcił wokół własnego ogona.

Przepraszam Cię założycielu tematu;

Tak to bywa; Zdarzają się wymiany zdań i różne takie tam....

Nie na temat.

ap

artPaw, to moze zatanczysz przy takiej muzyce?

Ukryta Zawartość

To tylko minuta czasu w wyszukiwarce - jest sporo ciekawszych "kwiatkow" twojego autorstwa.

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

lete

nakamichi robi super CD do samochodów.słuchałem ale kupiłem swietny cd JVC SH.Te twoje cd domowe takze moze super grac i mysle ze gra.Zamknijmy dyskusje i niech skrobia sobie tutaj posiadacze cd yamaha.

I tak patefon z byle płyta( nawet marnej jakosci) gra naturalniej i fajniej.Róznica całego poziomu.

Grundig High Fidelity

lete

Nie wstydzę się żadnego swojego wpisu na forum.

Ale dawaj dalej...

Poczytamy sobie.

Czekam tylko kiedy założyciel tematu się wnerwi i zablokuje Twoje wpisy i Twoją szczególną Kaczyńską wrażliwiość

ap

Mzawek,

Zrezygnowalem z tanszej lampy wlasnie z tego powodu, o ktorym wspomniales - w niedrogich lampach zdecydowanie brakuje 'masy instrumenow', dzwiek jest nieco 'zaokraglony' i jakby... zauwazalnie bezwladny (brakuje szybkosci).

Co do tranzystorow - zgoda, wiekszosc dostepnego sprzetu (zwlaszcza wspolczesnie produkowanego) w kwestii barwy dzwieku absolutnie nie dorownuje lampie. Tym niemniej, zdarzaja sie urzadzenia na tranzystorach o swietnej, analogowej barwie - pozbawione ograniczen taniej lampy. Co wiecej, jest mnostwo osob, ktore "migrowaly" najpierw w kierunku lamp, by po czasie wrocic do tranzystora...

To jednak juz kwestia ideologicznego sporu, ktory w tym watku sensu nie ma.

Pozdrawiam,

Lete

• 3 tygodnie później...

Ja zakładałem ten watek i teraz moge napisac bo troche potestowałem ta 870 i cd to gra napewno nie gorzej niz Nad 521 bee czy Cambridge Audio 500 bo takie mialem lepiej niz Marantz 4000 i 46 jest to calkiem dobry odtwarzacz i w cenie do 1000 pln to napewno czolowka,a mozna go kupic naprawde tanio.

lete, 10 Lip 2008, 22:24

>artPaw, to moze zatanczysz przy takiej muzyce?

>

Ukryta Zawartość

>

>To tylko minuta czasu w wyszukiwarce - jest sporo ciekawszych "kwiatkow" twojego autorstwa.

>

>Pozdrawiam,

>Lete

Przytaczanie cudzych wpisów na tematy polityczne jako argument w dyskusji o odtwarzaczach CD to pomysł zaiste szczególny. Co to miało udowodnić?

dariusz964, 28 Lip 2008, 21:02

>Ja zakładałem ten watek i teraz moge napisac bo troche potestowałem ta 870 i cd to gra napewno nie

>gorzej niz Nad 521 bee czy Cambridge Audio 500 bo takie mialem lepiej niz Marantz 4000 i 46 jest to

>calkiem dobry odtwarzacz i w cenie do 1000 pln to napewno czolowka,a mozna go kupic naprawde tanio.

Do 1000zł powiadasz? No to zapoznaj się z tym:

Ukryta Zawartość

masz tam fotkę taniego cedeka (mało ważne jaki to cedek) z wstawionym do środka tanim, ale świetnym DACem i lampowym stopniem analogowym. masz też zgrubną kalkulację kosztów samodzielnego wykonania takowego. W każdym razie w 1000zł się zmieścisz z palcem w d...

A jak gra? Jak cedeki z górnej półki. Może być bez wstydu porównywany z cedekami za kwoty pieciocyfrowe. Ja w każdym razie sprzedałem Meridiana 506.24 na rzecz analogicznej konstrukcji.

Przyjemnej lektury.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

potrzebowałbym schemat YAMAHY CDX-530E RS, chodzi mi o utawienia PR na płycie, mimo wymiany lasera (juz drugiego z kolei) odtwarzacz nadal nie działa tak jak powinien. moze byc schemat, moze byc zdjęcie flaczków takiej yamahy (takie zebym widział ustawienia pr). z góry dzieki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zobacz tam.

nie działają odnośniki do podstron. może chwilowa awaria, jeśli nie, napisz do gościa. z pewnością ma to , co potrzebujesz.

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.