Skocz do zawartości
IGNORED

Przyszłość bez Przeszłości..

DawidM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pokusiłem się o zabranie głosu w tej sprawie, bo nie mam nic do roboty/temat warty poruszenia/wew. chęć napisania czegoś wartościowego. Niepotrzebne skreślić. Temat dotyczy tego że wielu młodych użytkowników tego forum niestety nie ma szans rozwoju i póki co, jak i pewnie przez jakiś czas będzie im przypisany przydomek "specjalistów od Pianocraftów". Jednak wielu starszych i bardziej doświadczonych użytkowników tego forum nie dostrzega tego że forum bez jakiegoś porządnego zastrzyku właśnie w młode pokolenie za kilkanaście lat rozpłynie się gdzieś w czeluściach internetu bez żadnego echa. Przecież każdy umiera, czasem w najmniej oczekiwanym momencie. Forum już to ma tak bogaty zasób wiedzy że wielu zainteresowanych w temacie naprawę ma co czytać. Jednak jak to mówił mój Profesor na uczelni, teoria bez praktyki jest tylko pustą teorią. Dlatego bez osłuchiwania zestawów, bez pokazania dlaczego ten element urządzenia jest tak ważny czy po prostu zorganizowania jakiegoś spotkania, młode pokolenie dalej będzie nazywane "pokoleniem mp3" i wyśmiewane że nie słucha a opinię zbiera na podstawie np. recenzji w magazynie branżowym itd. Pytanie, jak mają mówić inaczej skoro nie mają szansy słuchać, widzieć, przeżywać.Tu rolę stanowią obie strony po 50%. Stawiam tezę że na tym forum jest sporo młodych osób które również chce pokazywać kolejnemu pokoleniu że świat Hi-Fi, nawet bez dużych pieniędzy jest bardzo inspirującym i wciągającym hobby. Przecież nie raz zdarza się że zdeklarowany miłośnik audio który złapał już "swojego króliczka" chce posłuchać jak gra ten czy tamten zestaw, jak się prezentuję na żywo, jakie emocje wywołuje. Stąd moja prośba by nie odrzucać na margines forumowy młodych, tylko pokazać im że naprawdę warto rozwijać swoje hobby. Jeśli pewne osoby chcą z góry krytykować powyższy temat z jakiś dziwnych nie znanych mi powodów proszę o nie zabieranie w nim głosu. Ten temat ma służyć dyskusji jak i delikatną zmianą poglądów czy propozycjami.

Pozdrawiam

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość rochu

(Konto usunięte)

DawidM, 8 Lip 2008, 17:41>

Musze się z Tobą zgodzić i popieram Twój głos.

Kazdy z nas kiedyś, jakos zaczynał. Warto to sobie czasem przypomnieć i spasowac zanim się cos nieopatrznie chlapnie na forum.

dzięki za poparcie! Niestety wiele osób o tym zapomina, a przecież wiadomo że jak jest jakieś spotkanie, to młoda osoba nie ma za wiele ze sobą do wzięcia poza własną osobą(paramo własnymi cd) i chęcią zobaczenia, posłuchania i pogadania z forumowiczami.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jeśli tylko w najbliższym czasie będzie organizowane jakieś spotkanie, chętnie wpadnę. Myślę że kilka osób z forum również by było na tak. Wszak nic tak nie edukuję jak wymiana poglądów i wspólne piwko na odsłuchach.

Jeszcze dodam tylko że ciekawe dlaczego reszta nagle nabrała pianę w usta, bądź udaje(a może nie) że tego tematu nie ma.

>DawidM

Bardzo ciekawie napisane , masz racje.Tylko jedna uwaga ,młodsi koledzy nie skreślajcie czegoś czego nie znacie ,nie lubicie np, nie cierpie klasyki czy rocka.Więcej otwartości.Pisze to dlatego że przerabiam właaśnie ten temat z młodzieńcem jednym.Pozdrawiam Zbyszek

Dzięki. Do klasyki nic nie mam, nie przepadam ale nie neguje. Jeśli chodzi o rocka to sam lubię posłuchać od czasu do czasu Queen, Metalica czy starsze zespoły pokroju The Police. Jeśli chodzi o nowsze brzmienie z podobnego gatunku to mam kilka płyt Coldplay, Radiohead, Archive itp. Także jeśli chodzi o muzykę jestem otwarty, chociaż jak każdy mam swoje ulubione gatunki.

Gość rochu

(Konto usunięte)

nowy40, 8 Lip 2008, 23:03

(ciach)

>Tylko jedna uwaga ,młodsi koledzy nie skreślajcie czegoś czego

>nie znacie ,nie lubicie np,

(ciach)

Święta racja.

Zapalczywośc, brak otwartosci, zapieklanie się we własnych pogladach jest przeszkoda aby dojśc do czegoś w temacie audio.

DawidM,

Ja tylko niesmialo przypominam sytuacje kiedy to wlasnie Ty z gory potraktowales opinie doswiadczonych uzytkownikow innego forum okreslajac ich "nie wiedzą o co kaman". Potem dziwisz sie, ze sa dziwne reakcje na forach ?

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Tylko tyle.

pozdrawiam

Miałem wtedy swój gorszy dzień:/ Czasu nie cofnę, mogę tylko powiedzieć przepraszam. Zależy mi jednak na tym by przynajmniej część doświadczonych użytkowników tego forum zrozumiało też tych młodych, że także chcą się rozwijać.

ok :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.