Skocz do zawartości
IGNORED

Jak odkleić magnes od metalu w głośniku

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bawię się pomiarami m18wh i próbuje doczepiać magnes dodatkowy i sprawdzać jak się parametry zmieniają. Sprawa jest taka ze mam starego tonsila gdn 20/30 i odkręciłem już kosz ale teraz jak odkleić magnes od metalu. Rozbierał ktoś kiedyś to jak to zrobić?

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

podgrzać. położyć na chwilę na ceramiczną płytę kuchenki i poczekać, aż zacznie "śmierdzieć". potem spróbuj w jakichś rękawiczkach rozdzielić magnes od nadbiegunnika. odkleiłem w ten sposób już kilka sztuk.

Z podgrzewaniem byłbym ostrozny. Nie twierdze ze nie dziala ale warto miec oko na temperature. Magnes mozna rozmagnesowac poprzez silne uderzenie lub podgrzanie do wysokiej temperatury. Jak wysokiej tego nie wiem.

Witam

Wysoka temperatura bardzo niekorzystnie wpływa na magnes, magnes traci swoje parametry. Proponuję zanurzyć na kilkanaście godzin w/w elementy w acetonie, tri, chloroformie lub nitro, spoina powinna puścić. Jeśli nie pomoże ten zabieg to pozostaje jeszcze myjka ultradźwiekowa, dragania powodują odpadanie kleju ( nie każdego), można także próbować rozlączyć dwa elementy cienką stalową struną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.