Skocz do zawartości
IGNORED

Usher CD-1 vs CD-7 porównywał ktoś?

Leniuch77

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem Usher CD-1 w interesującym mnie zestawieniu wypadł całkiem pozytywnie i zastanawiam się nad nabyciem tego CD niestety, dostępna jest nowsza wersja Usher CD-7 którą nie bardzo mam jak przesłuchać, zastanawiają mnie różnice brzmieniowe czy tylko kosmetyczne miał ktoś możność porównania? Innym faworytem jest Arcam 192 trochę droższy warto?

ja tez jestem ciekaw tych dwoch cdekow. tym bardziej w odniesieniu do arcama.

a ty ptx jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia na ten temat to wsadz sobie w zad takie przyglupie posty.

blomin, 27 Lip 2008, 09:52

>ja tez jestem ciekaw tych dwoch cdekow. tym bardziej w odniesieniu do arcama.

>

>a ty ptx jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia na ten temat to wsadz sobie w zad takie

>przyglupie posty.

:))))))

americano, sprawila tobie radosc moja wypowiedź? bardzo się cieszę. ty za to popisales sie wyuzdanym komentarzem, naprawde top topów.

zalożyciel wątku poprosil o opinie, a tu kolejny syf się tworzy. szkoda. mam wrazenie ze niektorzy krążą i czekają by tylko komus papierek do ogrodka podrzucic. a moze zwyczajnie nic mądrego nie potrafią napisać? ja odpuszczam, szkoda klawiatury.

Witam. Mogę wypowiedzieć się co do źródeł Usher CD-1 i Arcam CD-73T. Otóż z tych dwóch poleciłbym właśnie Arcama (CD-192 niestety nie słuchałem, choć sprawdzony sprzedawca mówił mi że CD-192 ma lepszą przestrzeń i stereofonię od CD-73T). Arcam w-g mnie jest odtwarzaczem bardziej żywym, dodającym w-g mnie więcej emocji do słuchanej muzyki (co nawet wciąga), bas bardziej rytmiczny, punktowy, choć nieco płytszy, w przypadku dobrze zrealizowanej płyty bardzo wyraźnie słychać zachowaną głębie sceny i trójwymiarowość obrazu stereo (przy cenie ok. 2000zł). Zwróć jeszcze uwagę przy ew. wyborze Arcama o ile jest ci to potrzebne czy nie ma problemów z odczytem płyt CD-R, ponieważ posiadany przeze mnie Arcam miał wyraźne problemy z odczytem CD-R (może to tylko przypadłość mojego egzemplarza), natomiast jak na odsłuchach Ushera CD-1 "wrzucałem" CD-R to czytał je bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.