Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka!

Wczoraj otwarłem swoje cyrusowe pudełka do inspekcji i usunięcia kurzu a jak już narzędzia w ręku miałem to uległem pokusie i pierwszy raz otwarłem tego mojego rcd991ae.

Oto fotki ogólne, jak ktoś chce dokładniejsze to mogę przesłać na maila.

Pozdrawiam!

kvist.

post-18476-100004817 1253971154_thumb.jpg

post-18476-100004818 1253971154_thumb.jpg

stecko, 26 Wrz 2009, 15:01

>Witam

>

>A ja sie troszke pochwale- wczoraj do mnie zawital rcd991 . Zamienil rcd971 i mysle ze to byl dobry

>krok do przodu:) Caly czas sobie pogrywa i podoba mi sie bardzo. Troszke smiesznie wyglada ra972

>przy tym 991 , cd'ek jest 2 razy wiekszy od wzmaka:) Szukalem czegos wyzszego niz ra972 ale chyba

>nie ma nic wyzszego ze starej seri? Pozniej juz byly chyba tylko dzielone klocki? A co byscie

>polecili do tego rcd991 zamiast ra972? Czy lepiej go zostawic?

>

>

>pozdr

STECKO a w tym 991 masz napęd sony czy philipsa?

witam

Laser to sony kss-213b, chetnie bym porownal klocki:) Aha ze starszej serii interesuja mnie te z pilotem:) (lenistwo)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

stecko, 27 Wrz 2009, 11:14

>witam

>

>Laser to sony kss-213b, chetnie bym porownal klocki:) Aha ze starszej serii interesuja mnie te z

>pilotem:) (lenistwo)

>

>pozdr

Szkoda, myślałem, że może trafiłeś na filipka. A jeśli druga kwestia to zostaje 985. Bo tylko w nim i w 972 rotel wpakował pilota

dzieki za namiary na 985 bede go mial na oku jak sie pojawi:)

aha wlasnie jestem w trakcie porownywania 991 ze 991AE . Czy ktos wie czym roznia sie te 2 wersje? Bo z tego co widze to nie roznia sie niczym!:) No chyba ze zle patrze...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Faktycznie moj ma laser kss213b. A reszta identyczna jak 991ae. Gdzies znalazlem na forum ze wersja ''zwykla'' i AE to jest to samo . W zaleznosci na jaki rynek szlo to bylo logo lub nie.

A zerkne z ciekawosci ale jutro dzis juz odpuszcze sobie:)

pozdr

Pomóżcie!Gram RA 985 z Avance Dana 509.Zmieniłem mieszkanie i teraz w salonie ok 40m dżwięk przestał mi się podobać.Jakie kolumny byłyby lepsze.Słucham wszystkiego ze wskazaniem na ostry rock.Pozdrawiam!

smykus_likas, 28 Wrz 2009, 20:15

>Znajdź wzmacniacze operacyjne. Powinny być philipsy NE5532/NE5534. W AE siedzą BB OPA2132

Przetworniki C/A Burr-Brown PCM63P w wersji AE są z wyższej selekcji "K" (przynajmniej tak gdzieś napisali.).

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Asmon, 29 Wrz 2009, 09:27

>

>Przetworniki C/A Burr-Brown PCM63P w wersji AE są z wyższej selekcji "K" (przynajmniej tak gdzieś

>napisali.).

Też gdzieś to czytałem, tylko z tego co wiem one były jakoś inaczej oznaczone (chyba litera K na obudowie). Natomiast wszystkie egzemplarze jakie widziałem były "gołe" PCM63P. Chyba, że nie muszą być inaczej opisywane, ale tego już nie wiem

No właśnie, że nie były opisywane - podobna hierarchia występowała w odtwarzaczach Coplanda, ale też "na oko" to było nie odróżnienia.

Ciekawe czy ktoś z nas "usłyszałby" tą różnicę:)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Koledzy. Wertuje to forum juz od jakiegos czasu w poszukiwaniu informacji jakie kolumny by się zgrały z Rotelem. Jedyne co wszyscy z ręką na sercu polecają to - DYNAUDIO. Czy naprawdę nie ma żadnych innych sensownych propozycji? Paradigmy już mam i chciałoby się posłuchać czegoś innego. Myślałem o Usherach S520 ale jak poczytałem dalej to mi ochota przeszła. Może ktoś raz i konkretnie wypisze parę fajnych kolumienek do ogólnie rzecz biorąc "Rotelowej szkoły dźwięku"?

Witaj, u mnie system rotel ra1070 i rcd971 współpracuje z kolumnami Minas Anor- jest genialnie, wcześniej z Mimo było ciut subtelniej. Polecam takie zestawienie.

Witam

Co do pcm63 to sa identyczne w obu wersjach 991 jezeli chodzi o oznaczenia, wlasnie sprawdzilem:)

Z tego co mówi Asmon, te w 991AE mogą być inne, choć z zewnątrz wyglądają identycznie. Ciężko stwierdzić. A sprawdziłeś wzmacniacze operacyjne?

jak ma być inna wersja to musi być ta literka - czyli na scalaku np. PCM 63 P K

BB ma takie oznaczenia selekcji

wersja gorsza - L

wersja podstawowa - bez literki

wersja lepsza - J

wersja najlepsza - K

63-jki nie było w wersji L

Dzięki Josef za wyjaśnienie. Czyli nie ma możliwości aby PCM63P (bez dodatkowej literki) nagle stał się wersją PCM63P K tyle, że bez oznaczenia?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.