Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt jeśli ma się zepsuć, to się zepsuje. Bezawaryjny Rotel to był, ale w XX wieku, teraz jest tylko mniejsza lub większa szansa, że nie sypnie się szybciej niż inne marki.

Nie chodzi mi o to że się coś zepsuje. Wszystko może się zepsuć, od tego jest gwarancja. Chodzi mi o to, że NAD C 446 jest sam z siebie wadliwy, nowy produkt ma wadliwe oprogramowanie. Tak piszą internauci.

sittek, tak jak ty jesteś zadowolony ze swojego RT-12, tak nie znalazłem zadowolonych użytkowników z NADa C 446. Ich niezadowolenie nie wynika z powodu brzmienia, a z powodu niewłaściwego działania.

W KLUBIE NADa dostałem taką odpowiedź:

Nie posiadam, ale miałem i oddałem. Testowałem i jeśli masz pytania to chętnie odpowiem. Ogólnie bardzo słaby produkt. Obniżyli teraz jego cenę, ale moim zdaniem nie jest warto więcej niż 2k nowy i 1k używany. Bardzo kiepski soft i ograniczenia przesyłu danych nie pozwalają odpalać gęstych FLAC'ów. Za to z MP3 radzi sobie idealnie i chyba do tego powstał, ale czy tyle kasy warto wydać na odtwarzacz mp3?

Stąd moje pytanie, czy użytkownicy RT-12, albo Cambridge Audio Stream Magic 6, bo te biorę pod uwagę, zaobserwowali jakieś wady w swoim sprzęcie, które się powtarzają, a ktorych nie da się usunąć.

Edytowane przez rezus

@rezus, na upgrade C446 raczej nie masz co liczyć. Pisałem do NAD w tej sprawie i wisi im to. Nie rozwijają już tej serii i nie będą rozwijać. Po prostu jako tuner jest ok jako odtwarzacz plików w tym gęstych to droga tandeta. Moim zdaniem powinieneś skupić się na sprawdzeniu funkcjonalności w pierwszej kolejności oraz jak dobre wsparcie właśnie przez ew. aktualizacje ma dany produkt.

Najlepsze wsparcie z tego co się orientuje ma właśnie Stream Magic (jest też tańsza Sonata). Co do Rotela się nie wypowiadam, nigdy nie miałem, ale wygląda fajnie i robi wrażenie po specyfikacji także fajnego urządzenia.

Z Rotela ( u nas Audio Klan) porządnie współpracują, tak więc nie ma problemu. Rotel nie jest może tak rozbudowany w funkcje jak Rotela, ale za to Rotel jest solidny i nie tak skomplikowany. Ot, cecha Japońców.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja kupiłem CA w ciemno i jest okej.

Nie jest to idealne narzędzie, ale gra bardzo poprawnie.

Jedyny minus jaki jest tego urządzenia to obsługa ios, a dokładniej za każdym razem kiedy właczam ipada, lączy się z CA a czasami musze to resetować bo ma problemy z łącznością.

Jak popytasz o rabat to zapewne dostaniesz dobrą ofertę.

Ale tu przecież klub rotela???

Rotel nie jest może tak rozbudowany w funkcje jak Rotela

Sittek, chyba masz na myśli CA :)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

@rezus, na upgrade C446 raczej nie masz co liczyć. Pisałem do NAD w tej sprawie i wisi im to.

Też pisałem i dowiedziałem się że nie ma aktualizacji, bo nikt z użytkowników nic nie zgłaszał ;-) ;-).

NADa już odrzuciłem, biorę pod uwagę Rotela i CA. Rotel jest tańszy i odbiera FM.

Miłośnicy Rotela, zwracam się do Was z pytaniem czy któryś z Was miał okazję posłuchać połączenia RCD 991 ( który posiadam ) wraz ze wzmacniaczem/ami Baltlaba? W szczególności mam na myśli Epoca III.

Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrower

Jestem ciekaw czy RB-1080 wysteruje 802?

Jest ktoś na sali, kto słuchał 802 z Rotelem 1080, 990, 991?

Widziałem je na żywo kiedyś tam i teraz jak zrobiłem sobie przejazdzkę za poszukiwaniem nowego CD-eka i zachorowałem ;(... chyba odpuszczę sobie zakup nowego CD-eka jeśli rotel da radę z tym czymś;)

972_323_org.jpg

Pozdrawiam

Tomasz

Byłem z żoną. Wziąłem Behemotha, Lanę del Rey, The Doors.

Już chyba pisałem, że byłem nimi zachwycony?? Nie?? gdyby mnie było stać, zamienił bym xaviany na te bowersy.

Wspomniany rhb-10 radził sobie wystarczająco dobrze. Zapewne z krellem czy innym wysokim piecem było by ciut lepiej, ale nawet moja żona stwierdziła że graja pięknie, i pięknie wyglądają.

Kolumny stworzone do spokojnej muzyki ale Behemoth brzmiał tez naprawdę dobrze.

Powiem jedno, byłem pod wrażeniem i gdyby nie ta cena to ...

Dzięki

Już chyba pisałem, że byłem nimi zachwycony?? Nie??

Tak pisałeś, ja je kiedyś też widziałem na żywo, ale nie zawracałem sobie nimi głowy..., ale teraz w piątek jak je zobaczyłem ponownie, to możesz sobie wyobrazić co się ze mną stało normalnie nic innego nie chodzi mi po głowie jak tylko myśl kiedy staną w moim pokoju te 802 . Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Są piękne, choć to kwestia gustu.

Potrzebują sporo miejsca.

Żona mi wtedy powiedziała, że gdyby były tańsze to by się zgodziła.

magiczna liderka D sprawia, że kosztują .. nie w moim zasięgu, ale ja też nie miałbym gdzie je ustawić.

Graja naprawdę ładnie, ale rozmawiając z jednym gościem który jest audiocholikiem stwierdził, że nie są warte tych pieniędzy. Jest dużo tańszych i lepszych konstrukcji.

Jednak maja one to coś co sprawia, że ..

A Twoja żona to toleruje??? :)

A takie cuda to po wiela?

A Twoja żona to toleruje??? :)

A znasz kobietę, która toleruje bez wzajemności męża hobby?;-)

A takie cuda to po wiela?

Nowe! a znasz gdzie można kupić taniej i w idealnym stanie, bo tylko takie zamierzam kupić.

Są piękne, choć to kwestia gustu.

Potrzebują sporo miejsca.

Miejsca trochę posiadam, nie narzekam na jego brak, jeśli dojdzie do zakupu to będą grały prawie w 30m2 Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Co tam słychać u klubowiczów przed świętami

Prezenty tym razem nie, ale szykują się rotelowe przysmaczki :

post-8490-0-08234400-1387489996_thumb.jpg post-8490-0-10119700-1387490152_thumb.jpg

post-8490-0-66398000-1387490173_thumb.jpg

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jak poszukiwania BenW ? :)

Decyzja jest na 99%, ale kaski trochę brakuje, w skrócie mówiąc, co roku w kwietniu dostaje ładny zwrot, jeżeli emocję nie opadną i nic się nie wysra po drodze to , staną w moim pokoju, a puki co żadnych zabawek pod choinkę sobie nie sprawiam;(...na te święta muszę zaspokoić się żarciem i odrobiną alkoholu, dla spokojności;)

Jak gramofon się spisuje?.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

i odrobiną alkoholu

Ciekawe czy jak by rotel robił wódkę, to .. była by ostra z punkowym "znieczuleniem" :)

Tak, kosztują w cholerę.

6tyś€ za używki ..

Ja przeglądam oferty proaców.

Niedawno fajna oferta uciekła sprzed nosa, ale nie śpieszy mi się.

6tyś€ za używki ..

To niewiele taniej, jeśli nówki można mieć za 30tysięcy z kawałkiem, a jeśli dojdzie do zakupu płatne gotówka to i zawsze idzie coś utargować i ja zostanę przy tym wariancie, cierpliwości u mnie nie brakuje;)

Pozdrawiam

Tomasz

Co tam słychać u klubowiczów przed świętami, jakie prezenciki są fundujemy pod choinkę?;))

Ja skromnie, kupiłem sobie rDACa - świetnie gra.

Żeby nie było tak cyfrowo, w tej samej paczce przyszło kilkadziesiąt winyli ;)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Tomasz i masz rację, też bym tak zrobił.

Krzysiek, najważniejsze aby prezent nas cieszył. nie musi być drogi.

Rok temu dostałem skarpetki za 40pln i nadal mnie one cieszą :) ciepluchy :)

Dzisiaj rano słuchałem radia, oczywiście marudzenie "znowu k**wa skarpety". Tymczasem napisał jakiś gość, że on też miał dosyć takich prezentów, ale teraz jest po 40-tce i bardzo go cieszą skarpety...

Ja też już ten wiek... :D

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Czyli niech żyją skarpety pod choinką;) prawdę mówiąc skarpetek i slipek w moim przypadku nigdy nie miałem pod dostatkiem ;)

Niech żyją czterdziestolatki

Pozdr.

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Niech żyją czterdziestolatki

To już tuż tuż.

Rewelacja do odsłuchów :-)

Właśnie to miałem na myśli.

Naprawdę zaje..ste skarpeciozy dostałem.

Brakuje mi tylko dobrego fotela i kominka.

Muzyka i trzaskające palące się drewko.

nie można mieć wszystkiego.

Kolejeczka dla wszystkich :)

Edytowane przez Croowab

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.