Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Tak! nawet jest taki program na TVN TURBO "Polak Potrafi";))

Pozdr.

Tomasz

A ile to się trzeba natłumaczyć kobiecie skąd masz na to kase...

Najczęstsze pytanie po kolejnym zakupie - To jeszcze nie wszystko????!

Potwierdzam powyższe, u fajfokloków zadbany sprzęt można wyrwać za całkiem rozsądne pieniądze.

Jest tylko pewien problem, większość ciekawych rzeczy jest "pickup" :-))

Ale już tylu Naszych tam siedzi, że i to można rozwiązać.

Polecam szukać nie tylko na ichnim eBayu

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

A ile to się trzeba natłumaczyć kobiecie skąd masz na to kase...

Najczęstsze pytanie po kolejnym zakupie - To jeszcze nie wszystko????!

Dlatego najłatwiej jest kupić kable, bo nie widać, albo kolejny model Rotela- bo od 20 lat wyglądają identycznie. Która kobieta odróżni te modele? Kiecki i fatałaszki różniące się rodzajem ściegu to co innego, ale sprzęt audio? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Moj brat tak zmienia kolumny. Aby kolor sie nie zmienial;)

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gdzie są takie naiwne i ślepe kobiety?;)

Ja z swoją początkowo prowadziłem zgrzyty jeśli chodzi o moje hobby, ale z czasem nauczyłem się , że z kobietą można iść na kompromis i wszystko załatwić polubownie.

Nic nie ukrywam, jeśli planuje zakup to gram w otwarte karty, ale kiedy przytaszczę coś nowego do domu, to również muszę pomyśleć o drobiazgu dla mojej żony;)

Pozdrawiam

Tomasz

kiedy przytaszczę coś nowego do domu, to również muszę pomyśleć o drobiazgu dla mojej żony;)

Tak to juz jest. Skoro Ty sobie pozwalasz to o małżonce nei zapominaj! :)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

ale kiedy przytaszczę coś nowego do domu, to również muszę pomyśleć o drobiazgu dla mojej żony;)

To sprzęt musi wychodzić ci dość drogo. Ale kto powiedział, że HiFi jest tanie?

A na marginesie, to kto wyleciał z domu z nowo nabytym cudeńkiem, słysząc wcześniej:

albo ..... *( tu należy wpisać nazwę urządzenia), albo ja, wybieraj!! :-)

Rotel RB-991 albo 1080 brzmienie będzie dużo ciekawsze jak z dwóch RB-980, lub z starszych modeli RB-880/890

no właśnie, ja miałem swego czasu iść w dwa monoblocki 980 bx

ale chyba posłucham Ciebie i pójde wpierw w 990 BX a w przyszłości w RHB,

Niestety całego zestawu MIchi nie bede kompletował gdyż drabinka DACTa zagrała w moim przekonaniu lepiej od RHA - 10

lepiej = naturalniej, precyzyjniej

Edytowane przez pawelszuszu

To rozsądne podejście, RB-990BX/991/1080 to zupełnie inne kultura grania, dwie, a nawet cztery RB-980 nie zastąpią jednej 990...chodzi o klasę brzmienia.

Pozdrawiam

Tomasz

To rozsądne podejście, RB-990BX/991/1080 to zupełnie inne kultura grania, dwie, a nawet cztery RB-980 nie zastąpią jednej 990...chodzi o klasę brzmienia.

Arek pisał mnie podobnie.

Tylko ciężko jest wychaczyć 990BX, ale mnie sie nie spieszy z Upgradem

Kumpel miał 980 również i poszedł w 990 po jego komentarzach: dźwiek nabrał większej precyzji, przestrzeni - jestem zdecydowany.

pawelszuszu

Bezpośrednio u mnie nie, ale 991 tak i nie usłyszałem jakiś tam różnic, zakładam, że 990 zagra tak samo jak 1080 i 991.

Patrząc na konstrukcje samego wzmacniacza to ta sama budowa tylko w innym opakowaniu, do 991 dołożono gniazda xlr a do 1080 dodatkowo trigger.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

pawelszuszu

Bezpośrednio u mnie nie, ale 991 tak i nie usłyszałem jakiś tam różnic, zakładam, że 990 zagra tak samo jak 1080 i 991.

Patrząc na konstrukcje samego wzmacniacza to ta sama budowa tylko w innym opakowaniu, do 991 dołożono gniazda xlr a do 1080 dodatkowo trigger.

a cenowo?

Z tego co śledzę aukcję to rb-1080 idzie wyhaczyć za 2,5tysiak zł, a ja taki głupi i dałem ponad 6tysięcy zł.;)

Pozdrawiam

Tomasz

Z tego co śledzę aukcję to rb-1080 idzie wyhaczyć za 2,5tysiak zł, a ja taki głupi i dałem ponad 6tysięcy zł.;)

dźizas, no to pięknie, za 6k to by sie miało RHB- 10

ale jak 990 i 1080 grają podobnie to polece w 990

Nooo dźizas, nie wspomnę o reszcie, prawie wszystkie klocki zakupiłem nowe;(

to znaczy ja kupiłem tylko nowe kolumny tannoy a definition dc 8 (wartośc rynkowa 13k, mnie udało sie kupić zdecydowanie taniej - po swapie)

a tak wszystko use before...

prawie wszystkie klocki zakupiłem nowe;(

co jeszcze u Ciebie nowego jest?

Od nowości

RCD-1072/RC-1082/RB-1080/RB-1070

Z drugiej ręki mam RB-1050 i RSP-1068, RSP-1068 praktycznie był nowy jeszcze miał folię na szybce i żadnych śladów używania, kupiłem za uczciwe pieniądze ;)

Pozdr

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

tomek masz tych końcówek mocy...

po co Ci tyle ?

to są dwa zestawy stereo oparte na dwóch końcówkach mocy ? czy monoblocki?

tomek masz tych końcówek mocy...

po co Ci tyle ?

to są dwa zestawy stereo oparte na dwóch końcówkach mocy ? czy monoblocki?

RB-1080/RC-1082/RCD-1072 to klasyczne stereo, a RB-1070/RB-1050 + RSP-1068 służy do KD .

DVD mam podpięte do RSP, a z wyjścia pre out front z RSP idzie sygnał do RC-1082 pod wejście aux i w taki sposób RB-1080 pracuje w KD jako frontowy zestaw, reszta końcówek jest podłączona do RSP.

Może ma ktoś do sprzedania RA-02 czarny w idealnym stanie?

A srebrne nie mogą być ?? są dwa na allegro.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Można się było domyśleć;( a czemu tak przystajesz przy tym RA-02?

http://www.ebay.it/itm/Rotel-RA-02-/191048271331?pt=Amplificatori&hash=item2c7b5d45e3

Sprzedający pisze

"Obiekt był zawsze w mieszkaniu nie palonym, jest w idealnym stanie,

bez żadnych oznak zużycia.

Będzie on dostarczany z instrukcją obsługi i pilota w oryginalnym opakowaniu (5,9 kg), "

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

a RB-1070/RB-1050 + RSP-1068 służy do KD .

dwie końcówki do kina domowego a na front rb 1080.

No to ładnie Ci to pracuje!

ja z KD zrezygnowałem całkowicie, zainwestowałem w jeden porządny zestaw stereo!

Ja ostatnio też mało co oglądam wiec klocki stoją, czasami to i cały miesiąc ich nie używam, ale nie sprzedaje, szkoda było by to pogonić za bezcen!!

serce by mi pękło;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Trochę opinii o RA-02 jest, że jest suchy i brakuje kopa u dołu. Ta sie to jakoś skorygować doborem odtwarzacza CD?

Już pisałem: RCD-965BX. I ten rotel nie będzie suchy a analityczny, ale jeśli dobierzemy do niego odpowiednie kolumny z tweeterami tekstylnymi i mocnym i sprężystym basem, to spokojnie potrafił będzie oczarować. Rotel daje moc- ale najważniejsze są kolumny !!

Tomek- mam pytanie do Ciebie, jako znawcy końcówek :-)

Podłączałem RB-06 do RA-06SE i przyznam szczerze, że różnicy z samą Integrą nie usłyszałem.

Jak myślisz, czy podłączenie RB-990 do mojego RA-1520 przyniosłoby jakieś zmiany, czy raczej do tej końcówki trzeba RC-990?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.