Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa sprawa z tym przejęciem konta. A czy adres i inne dane były zgodny z tym, które rejestruje się na allegro, czy przed wysyłką nie sprawdziłeś?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dane podane z nr konta były takie same jak teraz, nr konta był podany emailem i na ten nr konta wpłaciłem kasę, ale bank tych danych nie sprawdza.

Czyli było to przejęcie konta na poziomie serwera allegro a nie włamanie na twoje konto?

Przejęcie konta sprzedawcy na poziomie allegro, aukcja była normalnie wystawiona na tym koncie sprzedawcy, tyle że właściciel konta nie miał pojęcia, że coś sprzedaje, korespondencja była zapoczątkowana przez formularz z allegro więc ktoś musiał przejąć również dane do konta email.

W takim razie proponowałbym najpierw skontaktować się z allegro poprzez rzecznika praw konsumenta, ponieważ ewidentna wina jest po ich stronie.

Jak ktoś już pisał w Twoim wątku, od kiedy Sony przestało produkować te lasery wszystko to loteria

A skąd taka pewność, że SONY zaprzestało produkcji owych laserów?

W naszej firmie do dnia dzisiejszego są wyrabiane podzespoły na zamówienie klienta, które były produkowane naści, dziesiąt lat temu.

Pozdrawiam

Tomasz

W takim razie proponowałbym najpierw skontaktować się z allegro poprzez rzecznika praw konsumenta, ponieważ ewidentna wina jest po ich stronie.

Ja bym raczej obstawiał to, że właściciel konta nie pilnował swoich danych do allegro i poczty email.

Że też ktoś musiał sobie wymyślić, że zrobi wałek na Rotelu :)

Chyba taniej byłoby kupić używany CD gdzie siedzi kss213.

Tu się z tobą zgadzam w 100% ponieważ dzisiejsza produkcja w porównaniu do tej z przed 15 lat ma chlendarną różnicę jeśli chodzi o jakość wykonania i użytych materiałów.

Pozdrawiam

Tomasz

Mane, jeszcze trzeba wykluczyć, że to sam sprzedawca, nie jest sprawcą całego zamieszania, ale to jest już sprawa policji i ich wyłączne kompetencje. Tak więc nie odpuszczaj, Rotel nie zasługuje sobie na to.

Mane - rok temu też byłem ofiarą takiego wałka. Przejęto moje konto na allegro. To co musisz zrobić, to oczywiście jak najszybciej zgłosić sprawę na policję. Zgłoś również sprawę do Allegro, szczególnie jeśli płaciłeś przez PayU.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zgłosiłem sprawę na allegro, potwierdzili "użycie konta przez nieuprawnioną osobę", chociaż nie ma pojęcia na jakiej podstawie to stwierdzili i na policję. Kasę płaciłem na konto, ale nie wiem czy to ma większe znaczenie. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowane przez Mane

Chyba taniej byłoby kupić używany CD gdzie siedzi kss213.

Ma ktoś wykaz gdzie te lasery siedzą, warto byłoby kupić jakiś oryginał na zapas.

Nie zamierzam pozbywać się swojego 991AE

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Stronę wcześniej wkleiłem link

Podziękował, nie zauważyłem.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Kasę płaciłem na konto, ale nie wiem czy to ma większe znaczenie.

No niestety, w takim razie tutaj nic nie poradzisz. Pozostaje dorwać gnoja. Niedawno w 3City zaczął się proces kilku cwaniaków robiących przekręty m.in. na allegro. Może trzeba zasugerować policji ten fakt, często jest że nawet gdy bandziorka staje z wolnej stopy przed sądem, cały czas wywija numery.

Niestety oszuści są wszędzie.

Zawsze staram się utrzymywać kontakt mailowy przed zakupem.

Jestem ciekaw co z tego wyniknie, bo przecież jest ochrona kupujących.

Zgłosiłęś już to an policję ?

Jak to mówią powolej ale dalej.

Najlepiej od zaufanych forumowiczów kupować.

Edytowane przez Croowab

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Zgłoszone i na policję i na allegro.

Kontakt emailowy oczywiście był, tylko że ktoś przejął i konto allegro i konta emailowe.

Nawet negocjowałem cenę (2 razy bo w między czasie okazało się że oczekiwana przez "sprzedającego" cena jest niższa niż aktualnie na aukcji, kto by pomyślał, że oszust będzie się jeszcze targował o 100zł) i zakończenie aukcji przed czasem.

Mane. sugeruj żeby od razu zabezpieczyli nr konta bankowego ,nie podejrzewałbym rodzimej bandyterki o konta na kajmanach itp. No i niech allegro albo gość co nie pilnował swojego allegro i mejla sprawdzą numery ip z których łączono się z serwerami. Nie sądze zeby policja działała zbyt sprawnie. Pilnuj tego sam bo inaczej to miesiącami możesz czekać. Sa jeszcze takie rotelle na allegro o ile nie wydałeś ostatnich pieniędzy. Jest teraz śliczna końcówka mocy 985za ok 1000 zł.

Konto zabezpiecza prokurator, nie będę uczył policji jak ma pracować, bo podejrzewam się miało by to odwrotny skutek.

Połączenie się z kafejki internetowej, hotspota, wifi sąsiada albo wifi w jakimś McDonaldzie to teraz nie problem, konta bankowe na słupa też się zdarzają.

Dziwne, że ktoś przytulił 1000zł zł za Rotela, a nie wystawił np kilkanaście laptopów i nie przytulił kilkadziesiąt tys zł.

@margines

Widzę tylko jedną ofertę za 1190 zł, co prawda ale ostatnio wszędzie widzę k... i złodziei :) ale jakaś lewa ta aukcja, grafika jak sklepu, a raptem kilkadziesiąt transakcji na przestrzeni kilku lat, każdy link prowadzi do innego użytkownika, link w sensie dodaj do ulubionych, zadaj pytanie itp. brak odbioru osobistego, co ciekawe sprzedaje samochód z odbiorem osobistym, ale zdjęcia są na hostingu, sklepu internetowego, sklepu widmo, nic nie sprzedaje, brak jakichkolwiek danych sklepu a numery telefonu w stylu 1234567 :)

Edytowane przez Mane
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.