Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

no i z czego ha ? po kiego ci w domu tak na prawde XLR ?

Łukasz , zadaj to samo pytanie w zakładce "stereo " czy Hi -end itp...

Pozdrawiam

Tomasz

generalnie nie ma argumentu żadnego konkretnego :), dziw, że to wprowadzono głownie w sprzęcie studyjnym, koncertowym, żeby nie siało z racji kabli sygnałowych X metrowych. Ale w domu na odcinku 50cm ??.

Technologia ani nie jest DROGA, dziwne, że 20-30 lat temu klocki za cenę samochodu nie miały XLR a teraz ciężko im dorównać brzmieniowo ??

W dziale High end zastanawiają się nad odczytem cyfrowym który z definicji jest nie degradowalny, nie zmienny itp. A oni tam widzą takie różnice , że mała bania :), też słuchają tam kolcy pod kolumny, podkładek pod kable. stolików audio które poprawiają bas i średnice itp. Więc te działy wcale nie oznaczają, że coś mądrego się tam dowiemy.

pzdr. Łukasz

jak bum cyk cyk.

Ha ha ,bum! to będzie jak się skończy odliczanka w tym cyk cyk ;-)

Chcesz znowu coś ode mnie kupić?

Na razie biedę klepie nie ma kasiurki:)

Kupiłeś już coś w miejsce RCD-06SE?

Pozdrawiam

Tomasz

Chodzi i po głowie rb1090.

Trochę ńie na moją kieszeń,,ale jak pozbędę się kilka rzeczy.

Sittek a co masz w planie w to miejsce??

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Kupiłeś już coś w miejsce RCD-06SE?

Na razie nie. Juz pisałem na temat zalet RDV-995, mam trochę nagrań we FLAC, mam chmurkę i RT-12, więc ciśnienia nie mam. Mam też plany co do wymiany kolumn ........na razie chodzę, węszę i nasłuchuję.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Tomasz, że się spytać nie można? :)

;-)

Ja słuchałem, a co?

A słuchałeś RB-1090?

Jeśli tak, to jakie się ma RB-1090 do RHB-10?

Pozdrawiam

Tomasz

RB-1090 nie słuchałem, a co do Michi...

Zauważyć należy też to, że nie słyszałem dotąd pełnej oryginalnej serii Michi, bo w zestawie widocznym na zdjęciu z Kenwood'ami, i RHA-10 jest modyfikowany i pracowały wszystkie cztery końcówki (!), a Kenwood'y też są modyfikowane... słyszałem i oryginalnego RHA-10, ale za to z końcówką Accuphase'a... w dodatku nie u siebie i na nieznanych mi kolumnach... ale było suuuper!

A tu fotka, do której odnosi się tekst:

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=26121

Edytowane przez mol01

RHCD-10 ,pierwszy raz to widzę, robi wrażenie:) ...ale szafa! kawał kloca! transformatory na zewnątrz pomysłowe rozwiązanie

Zaś okablowanie pozostawia wiele do życzenia...i te tasiemki komputerowe:(

Jak to gra? czy można to porównać do RCD-991?

Pozdrawiam

Tomasz

Nie słyszałem ani RCD-990BX ani RCD-991(AE)...

P.S. Czyżbym Cię kolejny raz zaskoczył czymś nowym? A widziałeś RHT-10? :P

Edytowane przez mol01

Czyżbym Cię kolejny raz zaskoczył czymś nowym? A widziałeś RHT-10? :P

Nooo;-)

>>>A widziałeś RHT-10?

- Widziałem .

Szkoda ,że rotel zmienił księgowego ...i zaprzestali produkcji tak zacnych klocków :(

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Zaś okablowanie pozostawia wiele do życzenia...i te tasiemki komputerowe:(

Kabelkologia rzeczywiście dość nieprzemyślana jak na Rotela (choć coś mi tu nie pasuje, bo widzę sporo kabelków w powietrzu - nie podłączonych :/ ), ale występuje głównie między częściami cyfrową i sterującą oraz od zewnętrznych transformatorów do zasilaczy poszczególnych bloków, gdzie nie mają one większego wpływu. Za to zobacz jaką mają wielkość kondy w części analogowej - niektóre wzmacniacze w zasilaczu tego nie mają (tak samo jak i dwóch transformatorów zresztą).

Taki tam monoblok.

Otóż to - nic nadzwyczajnego. Skonstruowano to chyba tylko na odczepne dla B&W...

Edytowane przez mol01

Za to zobacz jaką mają wielkość kondy w części analogowej - niektóre wzmacniacze w zasilaczu tego nie mają (tak samo jak i dwóch transformatorów zresztą).

Sama konstrukcja wygląda rzetelnie zaprojektowana... ,,fakt! ,że nie do końca dopieścili wizerunek wnętrza , okablowanie pozostawia wiele do życzenia ,ale jak to się mówi liczy się efekt końcowy.

Wiele konstrukcją CD-eków z przedziału HI-END mają wyposażenie wnętrza, że wzmacniacze za parę tysięcy mogą tylko sobie pomarzyć...

Mój pre ... w sumie nie zalicza się do Hi-endu:( ,ale też dysponuje zasilaniem , które by mogło być konstrukcją nie jednego wzmaka:)

.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

W RC-995 i RC-1090 też jest trochę kabelkologii, ale podejrzewam że to jest specjalny zabieg, by elementy mające największy wpływ na dźwięk były skrajnie blisko siebie i miały krótkie niepoplątane ścieżki, a wszystko inne doprowadzone jest kabelkami bezpośrednio pod dane elementy. Ale nie porównujmy RHCD-10 do 10x droższego Accu...

>>tomaszE

W Twoim RC-1082 akurat kabelków nie jest dużo i to bardzo dobry pre (słyszałem) ale wyjście słuchawkowe i przednie wejście "MEDIA PLAYER" na kabelkach to coś niespotykanego dotąd w Rotelu...

>>lukag72

Wiemy, są też 2szt. RB-990BX, na które poluję...

Edytowane przez mol01

W Twoim RC-1082 akurat kabelków nie jest dużo i to bardzo dobry pre (słyszałem)

Co do kabelków to ...;-)

Kiedyś miałem RC-1070 i po przesiadce na RC-1082....,w skrócie mówiąc to to samo jak zmienić końcówkę RB-1070 na RB-1080 inna bajka (mowa o charakterystyce brzmienia ).RC-1082 jak dla mnie to świetny przedwzmacniacz ,zaletą jego jest brzmienie analogowe,które mi odpowiada.

ale wyjście słuchawkowe i przednie wejście "MEDIA PLAYER" na kabelkach to coś niespotykanego dotąd w Rotelu...

Dla mnie mogą nie istnieć ,nigdy nie byłem zwolennikiem słuchawek.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.