Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

U Helmutów ceny nigdy nie były normalne. Ja rozumiem, że Niemcy to bogaty naród ale jacyś są niekompatybilni z resztą. Nie wiem kto tam od nas coś kupuje? Ceny mają zaporowe.

Poza tym co do tego RCD-990AE- nie zastanawiało Was to, że tu taki czołg, a zasilanie na kablu od lampki nocnej?

Widziałem tą aukcję...

To pewnie ten debilny klon Audio-Extazy

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Poza tym co do tego RCD-990AE

RCD-990AE? Nie było czegoś takiego...

I ten czerwony "diodowy" wyświetlacz - prawdziwa lampka z domu publicznego... każdy ją pożąda :P

A czy ktoś zwrócił uwagę jak ocenili go w artykule, którego skany zamieścił sprzedający? "Best Of The Best" - to chyba lepiej od "Absolute Spitzenklasse I"?

pojawił się problem w moim RCD 1520, a sprawa wygląda następująco:

gdy uruchamiam kompakt pojawia się napis Welcome Rotel CD i dalej nic się nie dzieje, wcześniej po tym napisie zaczął pracować napęd i sprawdzać czy jest płyta włożona, jeśli nie było to po chwili napisał no cd, dodam, że nie można włożyć teraz płyty gdyż jest jakby blokada, a na pewno żadnej płyty nie ma w napędzie i nie działają żadne przyciski na cedeku czy też na pilocie, czy miał ktoś taki problem?

wcześniej był wymieniany napęd bo za głośno chodził, to dali mi taki co się zwalił po roku i 3 miesiącach. Zauważyłem, ze gdy włączę cedeka i poczekam kilka minut to załapuje i gra normalnie.

Jak widzę ciekawsze rozwiązanie było w starym flagowcu RDV-995, gdzie szuflada chodzi jak w dobrym CD, znajdują sie dwa lasery, do DVD i osobny do CD i całość przypomina dobry odtwarzacz CD a nie DVD. Całość jest porządnie zbudowana jak solidny CD, z toroidem i waży prawie 7 kg. W porównaniu do tego RCD-1520, choć to tylko "dvd", jak widzę jest przepaść na niekorzyść nowszej technologii.

Może tylko Kriso81 ma niekończący się z nim problem, bo o innych wpadkach, chyba jeszcze poza jedną, nie słyszałem.

RCD-990AE nie ma, oczywiście rąbnąłem się z rozpędu .......:-)

Faktycznie optycznie jest ciekawszy niż 991.

Włożyłem dziś do 12stki płytę z wytwórni Jazzland (bez żadnych logo i symboli) i co widzę na wyświetlaczu: HDCD. Sprawdziłem potem na płycie z labela Linn Records (HDCD) i takowy napis też się pojawia! Ciekawe czy to tylko "luźno" odczytana informacja, czy też takowy dekoder fizycznie jest wbudowany, ktoś wie?

A 12 to przypadkiem nie ten sam napęd dvd co w 1520? Jeśli tak, to pewnie kość mediateka w środku co tłumaczyłoby dekodowanie hdcd. I w sumie ciekawa rzecz, bo w 1520 zablokowano dekodowanie hdcd.

zawsze się zastanawiałem czy to tylko informacja o typie płyty czy rzeczywiste dekodowanie ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ciężko powiedzieć, najszybciej wystarczyłoby porównać dwie płytki tego samego wykonawcy, bez i w HDCD.

A w następnym modelu być może zostanie odblokowany już SACD :-)

• Moderatorzy

rotel pownien wypuścić nową top integrę z dac i mocy 2x120

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

rotel pownien wypuścić nową top integrę z dac i mocy 2x120

Dobre integry rotela już były...

A po diabła tyle mocy? nie lepiej mieć 50W i dużą dawkę amperażu?

Pozdrawiam

Tomasz

Jest ktoś kto to łapie?

Może na Wyspie już coś mają.....

ローテル株式会社は1961年7月に創立しました。

当初はローランド電子株式会社として発足し、海外での知名度が上がるにつれ、商品ブランドと会社名が違うのは困るとの要望により、1976年6月に現会社名に変更しました。

この時期、何でも作れば売れる時代でした。それ故、当社もご多分に漏れず、ただ漠然と他社に右に倣えで生産、販売を続けておりましたが、その中にあって、音楽再生機器としてのクオリティを再認識する人達が現れてきました。

一部には、ハイエンドであればそれが達成可能で商業としても上手くいくと思う人もおり、現在においてもそれを踏襲しているメーカーもあります。しかし、当社は普通の勤労者で音楽愛好家なる人が購入できるコストパフォーマンスが高い物創りにこだわりました。

そこで1980年代に入って、英国でオーディオ界の鬼才と言われたトニー・ミルズなる人物を招聘して彼の基本理念で設計、生産を新たにスタートしました。

そのことが認められたのでしょうか。業績も安定し、信頼あるブランドとして確固たる地位を築き上げ、特に英国を初めとして、ヨーロッパに於いてはオーディオコンポーネントブランドとして高い評価をいただきました。

トニー・ミルズの設計思想は

“Balanced・Design・Concept & Straight・Through”

http://www.rotel.co.jp/_site_map_.html

• Moderatorzy

Jest ktoś kto to łapie?

Może na Wyspie już coś mają.....

ローテル株式会社は1961年7月に創立しました。

当初はローランド電子株式会社として発足し、海外での知名度が上がるにつれ、商品ブランドと会社名が違うのは困るとの要望により、1976年6月に現会社名に変更しました。

この時期、何でも作れば売れる時代でした。それ故、当社もご多分に漏れず、ただ漠然と他社に右に倣えで生産、販売を続けておりましたが、その中にあって、音楽再生機器としてのクオリティを再認識する人達が現れてきました。

一部には、ハイエンドであればそれが達成可能で商業としても上手くいくと思う人もおり、現在においてもそれを踏襲しているメーカーもあります。しかし、当社は普通の勤労者で音楽愛好家なる人が購入できるコストパフォーマンスが高い物創りにこだわりました。

そこで1980年代に入って、英国でオーディオ界の鬼才と言われたトニー・ミルズなる人物を招聘して彼の基本理念で設計、生産を新たにスタートしました。

そのことが認められたのでしょうか。業績も安定し、信頼あるブランドとして確固たる地位を築き上げ、特に英国を初めとして、ヨーロッパに於いてはオーディオコンポーネントブランドとして高い評価をいただきました。

トニー・ミルズの設計思想は

“Balanced・Design・Concept & Straight・Through”

http://www.rotel.co.jp/_site_map_.html

Rotel Ltd. została założona w lipcu 1961 roku.

Na wniosek i rozpoczęła jako Roland Electronics Co, Ltd. Początkowo popularność zagranicy idzie w górę, nazwy firm i produktów marki różnica z kłopotów, to została zmieniona na obecną nazwą firmy w czerwcu 1976 roku.

Tym razem był czas na sprzedaż jeśli się niczego. I nadal Dlatego też nie wydostaną się Gotabun, produkcję tylko w me-too w innych niejasno, sprzedaży, ale ludzi, których spotkałem w to, aby ponownie rozpoznać jakość muzyki urządzeń odtwarzających nie pojawił było.

Cage Niektórzy ludzie myślą w części, to może działać, jak również handlowych jest osiągalny, jeśli high-end, jest również producentem, który zastosował go do dziś. Jednak zatrzymany do rzeczy wydajności kosztów można kupić ludzi do melomanów w zwykłych ludzi pracy jest wysoki.

Więc weszła 1980, zaprojektowany w podstawowej filozofii jego zaproszenie osoby do Tony Mills mówiono geniusz branży audio w Wielkiej Brytanii, rozpoczęła nową produkcję.

Rzecz, która jest lub byłaby uznana. Wydajność jest również stabilny i zbudowała silną pozycję marki, który jest zaufany, ponieważ w tym Wielka Brytania, w szczególności, miałem reputację jako komponent audio marki w Europie.

Koncepcja projektu Tony Mills

gogle tłumacz

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ciężko powiedzieć, najszybciej wystarczyłoby porównać dwie płytki tego samego wykonawcy, bez i w HDCD.

A w następnym modelu być może zostanie odblokowany już SACD :-)

:)

No właśnie, tymczasem porównując "na pamięć" utwory z nieśmiertelnego samplera Linna grają z wyraźnie cichszym poziomem głośności ale jakby przejrzyściej, bardziej czytelnie, rozdzielczo... I nawet jeśli nie jest to prawdziwe HDCD, to i tak ten odtwarzacz zaskakuje mnie swoim brzmieniem od samego początku.

W związku z prośbą o zdjecia miśka... Dziś jest łądne słoneczko i zrobiłem kilka zdjęć..

obraz028ll.jpg

obraz030ei.jpg

obraz031uy.jpg

obraz032hl.jpg

obraz036ow.jpg

obraz037f.jpg

obraz039hp.jpg

obraz041ps.jpg

obraz042if.jpg

obraz046ea.jpg

obraz050z.jpg

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Robiłęm w najwyższej roździelczości także każdą ryskę widać.. nawet pyłki...

Irytuje mnie strasznie ten włącznik zasilania...

ale ogólnie jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem tej oto maszyny.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.