Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem się posiadaczem rotela ra-931.

Mam pytanie do znających ten model lub tę linię rotela.

Czy gałka-potencjometr głośności po środku nie powinna być podświetlona?

Czy po włączeniu słuchawek głośniki powinny zostać podłączone?

2x nie.

Rozwijając myśl. Podświetlenia brak, jest czerwony plastik.

Głośniki działają po włączeniu słuchawek, korzystającym ze słuchawek Rotel sugerował podłączanie głośników do drugiej pary zacisków, które można wyłączyć przełącznikiem.

Edytowane przez rs4

jaka integra Rotela jest godna polecenia?

potrzebuję jak dla mnie do ciemnych Dynaudio

czyli wzmacniacz powinien być dość mocny i doświetlony na górze pasma

ROTEL RA-1070 czy to byłby dobry trop?

RA-1570 ?

no właśnie zgadzam sie,

aktywny preamp RHA - 10 będe miał niebawem.

Zresztą wyśle go pewnie do Ciebie na testy to porównasz z pasywką RHC - 10,

masz przecież wysokiej klasy preamp gramofonowy.

Ja to bym wogole wywalił preampa i władował dźwiek z phono stage na końcówke mocy hahahah

pytanie czym sterowac volume ehehhe

tutaj rysunek o co kaman hahahha

86730701112824112017.jpg

Pod super kozak - mam podpięty taki mały śmoieszny Dac z regulowanym wyjściem ( odkręcam na max - tnie sygnał )

- gain reguluję w foobarze ( wiem, że to nie koszernie - ale trudno) - jest naprawdę miło - polecam spróbować.

<br />Z obu byłbyś zadowolony. <br />

Po czym wnosisz? ;)

RA- 1070 znam bardzo dobrze, czy RA-1570 to to samo granie?

Pozdrawiam

Tomasz

<br />RA- 1070 znam bardzo dobrze<br />

prośba opisz jak według Ciebie gra ten wzmacniacz, szczególnie ciekaw jestem góry pasma

tomaszE tu nie chodzi o to, który jest lepszy a o to, że oba będą mocne i dynamiczne i równie dobrze doświetlą górę i wydobędą zalety z kolumn Dynaudio. Bo to jest cecha Rotela.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

<br />prośba opisz jak według Ciebie gra ten wzmacniacz, szczególnie ciekaw jestem góry pasma <br />

Jutro postaram się na PW napisać, dla ciekawskich już wielokrotnie opisywałem RA-1070 w tym klubie.

Pozdrawiam

Tomasz

Pod super kozak - mam podpięty taki mały śmoieszny Dac z regulowanym wyjściem ( odkręcam na max - tnie sygnał )

- gain reguluję w foobarze ( wiem, że to nie koszernie - ale trudno) - jest naprawdę miło - polecam spróbować.

to znaczy ja będe sie teraz decydował na ominięcie całkowicie preampa i wrzucenie na sekcje analogową tylko potencjometr na drabince,

Skróce czas i sygnal będzie podawany bezpośrednio z phonostage na końcówke mocy.

Drabinka DACTa ma służyć jako regulator głośności - będzie to małe pudełko z pokrętłem

Wszystkie kable z phonostage i na końcówke mocy będą z czystego srebra

Edytowane przez pawelszuszu
Słuchałem rotela 980 z focusami, gora jest mocna, jest kop, brak pewnego wyrafinowania

980 ale co, integra, zestaw dzielony, końcówka mocy?

Edytowane przez pawelszuszu
<br />980 ale co, integra, zestaw dzielony, końcówka mocy? <br />

;) D dwie klubowe rotelowskie zasłużone kolejki ;)

Pozdrawiam

Tomasz

;) D dwie klubowe rotelowskie zasłużone kolejki ;)

hehe, dzięki

klocki rotela mają ten przedrostek na początku i już wiadomo o co kaman.:)

to znaczy ja będe sie teraz decydował na ominięcie całkowicie preampa i wrzucenie na sekcje analogową tylko potencjometr na drabince,

Skróce czas i sygnal będzie podawany bezpośrednio z phonostage na końcówke mocy.

Drabinka DACTa ma służyć jako regulator głośności - będzie to małe pudełko z pokrętłem

Wszystkie kable z phonostage i na końcówke mocy będą z czystego srebra

Na pewno będziesz zadowolony - ja nie mogę puścić sygnału z komp - bezpośrednio na końcówkę - nie mam wyjścia RCA - używam spdif. Chociać jak mam czas spinam komp direct przez wyjście słuchawkowe - ( mam bardzo udaną integrę dźwiękową na laptopie - brzmi lepiej niż DAC ) - niestety IC nie mogą być dłuższe jak 50cm (przy dłuższych moje tuby generują szum) - niestety wiążę się to z lataniem z kanapy do zmiany plików - ale dynamika i detale - wyborne. Będę kibicował i czekał na opinie - też wyrzuciłbym z toru wszystko co zbędne - szukam teraz laptopa z pilotem, wyjściem RCA i przyzwoitą integrą - jak znajdę - będę szczęśliwy. Co do kabli - nie mogę srebra - Klipsch z Rotelem to i tak jest czysty dreszcz - ale obawiam się, że przy srebrnych drutach - nawet ja nie dałbym rady :)

Chciałbym podziękować za odpowiedź.

A teraz chylę czoła nad tym co słyszę i czego nigdy wcześniej na tych samych kawałkach nie słyszałem. Chyba zabraknie mi doby bo słucham i słucham i.......

Jak wypada porównanie wzmacniaczy: Rotel RA 12 i NAD 356? Ktoś odsłuchiwał oba?

Jak by ci tu wytłumaczyć? Rotel ten lepiej trzyma bas ale wrażenie będzie takie jakby był nieco słabszy, mniej dynamiczny od NAD-a. Z kolei z tego NAD-a jakby tego basu będzie więcej, jednakże wszystko zależy od podłączonych kolumn. Z monitorami z Rotelem wrażenie będzie takie, że tego basu jest mniej, ale będzie szybki i bardziej zdyscyplinowany, ze stojącymi bas będzie zauważalny i zdyscyplinowany, może go mniej będzie niż w NAD, ale za to mniej będzie się rozłaził i snuł bez potrzeby. Ogólnie można odnieść wrażenie, że są to podobne jednostki jednakże niestety trzeba to usłyszeć, bo dopiero całość da odpowiedź. No i osobiste preferencje. Jeżeli ich razem nie porównasz, to oba mogą przypaść do gustu. I będzie bez żalu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Często jest tak, że ludzie zachwycają albo to co sami mają, lubią a sklepy to co chcą bardziej sprzedać.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Cześć chłopaki !

Sittek , ja dopiszę jeszcze , z Rotelem ciekawiej bo , im wyżej będzie kręcił potkiem na skali , tym większe KOPYTO będziesz czuł :)

Po-zdrówko!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.