Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

a moze plec piekna bysmy tu wrzucili, od razu przyjemniej sie zrobi hehe

kobieta_w_stringach.jpg

po co gadac o klockach, kabelkach, wzmacniaczach, jak mozna o dupach heheheh

Edytowane przez pawelszuszu

Uważasz że klubowicze marki ROTEL mają omijać szerokim łukiem temat dobrania kabli?

NIe, ale nauczony tematami z tego forum o kablach.. jeszcze nigdy nie widziałęm normalnej merytorycznej rozmowy.

szkoda aby ostatnia ostoja spokoju została "skażona" :)

Ale no dobrze, już nic nie mówię :)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

• Moderatorzy

wstawiał ktoś takie szklanki do swojego piecyka :

http://www.poweraudio.pl/mundorf-mlytic-mlgo-15000-p-2709.html

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ja NIE, ale te co mam na razie muszą mi wystarczyć ;)

Kondensatory to 4szt. 15000uF / 80V

12szt. Sanken C3856 / A1492 na kanał

6806d1206253208-anatomy-rotel-components-rb1080-028-medium-.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Moderatorzy

tomaszE przelicytować topową końcówkę mocy Rotela to niemożność dla 99% wzmacniaczy.

ja wkleiłem kondki, którymi można by poprawiać większość wzmacniaczy, trzeba tylko sprawdzać czy się zmieszczą, a z mundorfem mam nie najgorsze doświadczenia choć w kolumnach.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Kable wpływają na brzmienie, fotela

Kolega popełnił literówkę i przy okazji przedstawił syntetyczną analizę wpływu okablowania na brzmienie.

Edytowane przez jarek1406

po co gadac o klockach, kabelkach, wzmacniaczach, jak mozna o

takim majstersztyku jak JBL EVEREST DD66000, piękny mebelek! tylko cena mogła by być przynajmniej o jedno zero z pięciu krótsza;)

Czyż to nie piękny majstersztyk?

hfc331_jbl_everest_dd66000-728-75.jpg?w=893

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Kolega popełnił literówkę i przy okazji przedstawił syntetyczną analizę wpływu okablowania na brzmienie.

hehe, czasem pisze z telefonu i niestety chce czy nie przestawia mi dran. W kazdym razie jak kablem sie trze o fotel to cos slychac :)

Witam serdecznie

jedno pytanie miałbym:

-czy końcówka mocy rb-980bx starczy do głośników paradigm studio 20v5 (4 omowe)

pokój 15m kw muzyka rock/powermetal np.

http://www.youtube.com/watch?v=67Ev3c5aqIM

obecnie mam sony ta-f770es

czy ta końcówka jest "wydajniejsza prądowo" niż mój wzmacniacz obecny?

czy ma dobrą dynamike i żwawe niskie tony?

z góry dziękuję za odpowiedzi

Edytowane przez szymek20

?

Nie znam sony ta-f770es, ale patrząc na konstrukcję i pdf to mam obawy czy to dobry pomysł aby zamieniać na RB-980BX, narzuca się przysłowie jaki byś zrobił na ty interes " zamienił stryjek siekierkę na kijek "

Pozdrawiam

Tomasz

zasilacz sony ma 500w (ale niby bierze z sieci do 330) i waży 8 kg (główne kondensatory mają 55mm średn i 85mm wys - 2x18 000uf) plus 2x8200uf o takiej samej wys ,ale 35mm średn - to zasilanie preamp

tu zdjęcia mego egzemplarza (mam nadzieje ,że "muzg-konrad" sie nie obrazi ,że dałem tu tego linka :):

https://picasaweb.google.com/muzg123/SONYTAF770ES3

czy ta rb-980 będzie "wydajniejsza prądowo" niż mój wzmacniacz obecny?

czy ma dobrą dynamike i żwawe niskie tony?

Jak nie to - to co z rotela?

ale ,żeby to szło "po ludzku" kupić (było dostępne) ?

?

Jak pisałem nie znam sony ta-f770es więc nie mogę napisać czy będzie różnica, czy wogule jakaś będzie, czy nie na gorsze po zmianie na RB-980BX

Godne zainteresowania końcówki Rotela to :

RB-890/990/991/1080/1090, ale jakie będą różnice pomiędzy nimi a twoim sony ta-f770es to dla mnie ??

PS; podobają mi się zdjęcia, zwłaszcza te których sekcji wzmacniacza zażyły kąpieli ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tego typu sprawy to długa droga. Zgłoszone na policję, pozostaje czekać. Policja ma 30 dni później allegro chyba 90 albo 120 dni i z tego co się zorientowałem czekają do końca.

Więc póki co dalej szukam Rotela RA-980BX :)

Kurde już byłem bliski zakupu PM-68, a tu pojawił się do kupienia Rotal RA-1062 za 1200 zł. Z którego roku jet ten model? Dobrze by sie sprawdził w ostrym rocku i metalu? Tylko nie wiem czy nie jest za słaby do pokoju 20m2 bo ma tylko 60W na kanał. Całą reszta pasuje mi idealnie, wygląd, ma pilota i gniazdo gramofonu.

Tomaszu nie wku..j z tymi JBLami :)

Rotal RA-1062 za 1200 z

Jak w dobrym stanie to dobra cena.

Zależy z czym to ma grać, ale te 60 w większości przypadków jest w zupełności wystarczające.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

pojawił się do kupienia Rotal RA-1062 za 1200 zł. Z którego roku jet ten model?

RA-1062 jest z 2004 roku. Do niego trzeba dobrać ostrożnie kolumny. Lepiej gdyby nie były to tanie z metalowymi kopułkami, bo może zajechać. Ale drive ma, dynamikę też no i niezły bas. Do 20M2 spokojnie może być.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pijaństwo miało być tylko w weekendy :-)

Właśnie u mnie już jest weekend, długi weekend;)

Zdrówko wznoszę za zdrowie i rzecz jasna za nasze zabawki;)

Pozdrawiam

Tomasz

Moja firma poza sezonem, czyli jak obecnie ma skrócony tydzień roboczy i prawdopodobnie przez najbliższe dwa trzy miesiące weekend będę miał fundowany nieco szybciej jak normalnie, czyli w środę mam już piątek ;)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Dołączam do grupy szczęśliwców :)

ROTEL RB-990BX + PRE Nakamichi CA-5 E II (muzyka z PC przez DAC'a (którego chwilowo brak), formaty WAV lub oryginalne obrazy płyt), tymczasowo słucham na Tannoy M2, pokój 12 m kw. coś doradzicie jakie pod to kolumny podłogowe? :) Zastanawiałem się nad Infinity Kappa 6.2 lub 7.1 (wiem, że za duże jak na moje "biuro", ale być może niebawem będzie większe pomieszczenie, więc tak na przyszłość...) może coś innego?

Pozdrawiam ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.