Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy, witamy ;-)))

no i rodzi sie natychmiast pytanie jak gra m2 w stosunku do m1? moze ktos wie? moze ktos mial okazje porównac? Bardzo mnie to ciekawi.

Chris, nie wiem, jak gra, ale na pewno różnica jest kolosalna i musisz mieć m2, a ja od ciebie odkupię m1. ;)))

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Chris, nie wiem, jak gra, ale na pewno różnica jest kolosalna i musisz mieć m2, a ja od ciebie odkupię m1. ;)))

taaak wiem musze miec hipki IV, musze miec caspiana m2... tylko skad kase brac ;-)))

50 melonów ostatnio nie wygrałem niestety...

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

taaak wiem musze miec hipki IV, musze miec caspiana m2... tylko skad kase brac ;-)))

50 melonów ostatnio nie wygrałem niestety...

a jak byś wygrał to odpalił byś coś w klubie roksiego? ;)

zbieram jeszcze na cd :)

Focal + Naim

zapisuję się, od dziś sercem systemu jest roksan caspian, teraz pora na zmianę cd, docelowo ma to być również caspian cd ale nie jego pierwsze wypusty, może macie jakies typy co fajnie zagra z caspianem przy cieżkiej muzie, myślałem np o arcamie?

Edytowane przez ZbojMadej

Witam kolegów

Zaczynam poszukiwania elektroniki do moich Dynaudio DM 2/7 i zastanawiam się nad zestawem Roksana

Aktualnie to jeszcze gra z cd+integra CA 540 v.2, pokój 15m2 (przez najbliższe 4-5 lat), muzyka: jazz, klasyka, spokojny rock, bossa nova, czasem pop.

Kable głośnikowe to Furutech U-2T, ic Furutech FA-220.

Zastanawiam się czy lepiej nowy Kandy K2, czy używany Caspian MK I

Jako, że ma dla mnie znaczenie również estetyka i wygoda użytkowania - interesuje mnie tylko zestaw cd+integra

Co mi koledzy proponujecie?

Który Roksan?

Jak to się zgra z dynkami przy mojej muzyce?

Druga opcja to Exposure 2010S2.

Wiem, że niektórzy roksanowcy mieli lub mają Expo

Jak 2010S2 ma się do Kandy K2 ?

Z góry dzięki za pomocne rady i opinie tych, którzy znają powyższe połączenia.

pozdrawiam

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wg informacji sprzedającego aktualne było tylko kilka godzin niestety.

Zatem co mi koledzy radzicie?

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Wg informacji sprzedającego aktualne było tylko kilka godzin niestety.

Zatem co mi koledzy radzicie?

Krótko było aktualne ze względu na niezwykle okazyjną cenę.

Zwróć też uwagę na cyrusa serii 8.

Panowie o co chodzi z tym przyciskiem mode w Caspianie, wyczytałem że służy on do wyciszania wzmacniacza o 20 db, ale jak się tym pobawiałem to po włączeniu przycisku system gra oczywiście ciszej, ale zupełnie inaczej jakby mniej ostro i zdecydowanie bardziej mi to odpowiada. Z moim Marantzem PMd 304 (cd 63) Caspian gra za płasko, zdecydowanie za ostro, jest lepiej po włączeniu mode. Kurcze muszę szybko znaleść alternatywne źródło, które nie bedzie aż tak ostre, czyli raczej arcamy odpadają :( Chyba że kolumny są do wymiany. Może coś doradzicie w tym temacie no i co chodzi z tym mode???

Panowie o co chodzi z tym przyciskiem mode w Caspianie, wyczytałem że służy on do wyciszania wzmacniacza o 20 db, ale jak się tym pobawiałem to po włączeniu przycisku system gra oczywiście ciszej, ale zupełnie inaczej jakby mniej ostro i zdecydowanie bardziej mi to odpowiada. Z moim Marantzem PMd 304 (cd 63) Caspian gra za płasko, zdecydowanie za ostro, jest lepiej po włączeniu mode. Kurcze muszę szybko znaleść alternatywne źródło, które nie bedzie aż tak ostre, czyli raczej arcamy odpadają :( Chyba że kolumny są do wymiany. Może coś doradzicie w tym temacie no i co chodzi z tym mode???

Mode to nic innego jak dzielnik na rezystorach. Nie słyszę, aby grało wtedy inaczej.

To, ze u Ciebie gra ostro to z pewnością nie jest wina caspiana.

Witam kolegów

Zaczynam poszukiwania elektroniki do moich Dynaudio DM 2/7 i zastanawiam się nad zestawem Roksana

Aktualnie to jeszcze gra z cd+integra CA 540 v.2, pokój 15m2 (przez najbliższe 4-5 lat), muzyka: jazz, klasyka, spokojny rock, bossa nova, czasem pop.

Jako, że ma dla mnie znaczenie również estetyka i wygoda użytkowania - interesuje mnie tylko zestaw cd+integra

Który Roksan?

pozdrawiam

Sorry, ale ponowię.

The MODE button on the Front Panel has the following functions:

 It activates the amplifier from Warm-up.

 Pressing the MODE button once with the amplifier activated will mute the volume

level by 20dB. The MODE indicator light will glow ORANGE. The amplifier remains

fully functional in this mode. Another single press un-mutes the amplifier and the

MODE indicator light will revert to RED.

 With the amplifier activated, a sustained press on the MODE button reverts the

amplifier to Warm-up, all the input indicator lights will be extinguished and the MODE

indicator light will glow GREEN.

NOTE: When you bring the M2 out of WARM-UP having switched it ON at the Mains, the

input selector will default to CD (as described previously).

When, however, the M2 has been put into Warm-up from the MODE button on the

front panel, bringing it out of Warm-up will restore previously selected input, tape and

mute values. Bringing the M2 out of Warm-up by moving the INPUT Selector one step

in either direction also leaves these amplifier settings unaffected.

czyli tryb mode służy do wejscia w stan wygrzewania przed graniem ?? bo się zamotałem

Focal + Naim

The MODE button on the Front Panel has the following functions:

 It activates the amplifier from Warm-up.

 Pressing the MODE button once with the amplifier activated will mute the volume

level by 20dB. The MODE indicator light will glow ORANGE. The amplifier remains

fully functional in this mode. Another single press un-mutes the amplifier and the

MODE indicator light will revert to RED.

 With the amplifier activated, a sustained press on the MODE button reverts the

amplifier to Warm-up, all the input indicator lights will be extinguished and the MODE

indicator light will glow GREEN.

NOTE: When you bring the M2 out of WARM-UP having switched it ON at the Mains, the

input selector will default to CD (as described previously).

When, however, the M2 has been put into Warm-up from the MODE button on the

front panel, bringing it out of Warm-up will restore previously selected input, tape and

mute values. Bringing the M2 out of Warm-up by moving the INPUT Selector one step

in either direction also leaves these amplifier settings unaffected.

czyli tryb mode służy do wejscia w stan wygrzewania przed graniem ?? bo się zamotałem

hmm chyba masz rację, a po wciśnięciu w trakcie grania wycisza wzmaka o 20 db

Maksymalnie audiofilska interpretacja;)

Mode to albo wyciszenie wzmaka albo przy dłuższym przytrzymaniu włączenie tryb stand-by.

ps. Oczywiście można grać na wyciszeniu i wtedy to jest "wygrzewanie":)

Maksymalnie audiofilska interpretacja;)

Mode to albo wyciszenie wzmaka albo przy dłuższym przytrzymaniu włączenie tryb stand-by.

ps. Oczywiście można grać na wyciszeniu i wtedy to jest "wygrzewanie":)

:)

udało mi się dobrać dynie do caspiana.

Focal + Naim

focus

Panowie jaki cd, oczywiście poza dedykowanym zagra dobrze z caspianem? chodzi mi o to, żeby dzwięk nie był zbyt jasny, muzyka raczej dynamiczna, z pułap cenowy do jakieś 3 k za nowy używki 1,5k. Pozdrawiam

z Rotelem 991 zagra gladko , detalicznie ale moze byc bez wielkiego wykopu, z cd Caspiana z wykopem tez gladko ale nieco ostrzej i szerzej (ciut bardziej zamaskowane detale).

z Rotelem 991 zagra gladko , detalicznie ale moze byc bez wielkiego wykopu, z cd Caspiana z wykopem tez gladko ale nieco ostrzej i szerzej (ciut bardziej zamaskowane detale).

Dzięki za pierwszą podpowiedź

Witam kolegów

Który Roksan?

pozdrawiam

A co Panowie sądzicie o tym ?

http://cgi.ebay.pl/Nice-Roksan-Caspian-Integrated-Amplifier-/350494371002?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item519b17acba#ht_969wt_1141

Ja kupiłem taniej i w Polsce i nie mam wieśniackich srebrnych gałek. Na forum masz ogloszenie za 2 k z Polski.

Ja kupiłem taniej i w Polsce i nie mam wieśniackich srebrnych gałek. Na forum masz ogloszenie za 2 k z Polski.

Otóż to, zakup poza Polską przy takiej cenie to żadna rewelacja. Dolicz sobie kuriera i ryzyko uszkodzenia wzmacniacza podczas przesyłki. Ogólnie szkoda nerwów...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.