Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

absolutnie się nie zgodzę,,

atomy obecne wciągają dekodowanie mkv 1080p nosem bez problemów, dodatkowo sporo kompów ma wyjścia hdmi

pooglądaj sobie http://pl.asus.com/Eee/EeeBox_PC/EeeBox_PC_EB1012P/

można na alle od 700-800 gotowe nówki wyrwać, sam to takiego rozwiązania się przymierzam jako serwer audio wideo

masz jakieś linki potwierdzające obsługę full hd? Jakiś czas temu z Atomem nie było to możliwe...

Asus ma też wersję na fusion:

http://pl.asus.com/Eee/EeeBox_PC/EeeBox_PC_EB1021/

wyjścia cyfrowego nie stwierdzono:(

Edytowane przez EMiL

masz jakieś linki potwierdzające obsługę full hd? Jakiś czas temu z Atomem nie było to możliwe...

każdy atom z ion wymiata w HD!

post-21279-0-28228200-1318519049_thumb.gif

Focal + Naim

Koledzy, pomóżcie pilnie !!!

czy warto szarpnąć na szybko z Polski, ale kupiony kiedyś w UK:

wzmacniacz Caspian M I New Generation niecało-roczny za 3200 ?

cd Caspian M I 3-letni za 2500 ?

Nie mam możliwości odsłuchu ani obejrzenia, bo sprzęt z drugiej strony kraju :(

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

1 czytnik kart pamięci (SD/SDHC/SDXC/MMC)

2 x USB3.0

1 gniazdo audio (wyjście S/PDIF)

1 x MIC

Tylne porty wejścia/wyjścia 1 wbudowana antena Wi-Fi

1 gniazdo LAN RJ-45

1 wyjście HDMI

1 wyjście D-Sub

1 gniazdo COM

1 gniazdo zasilacza sieciowego

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

jak sprzet w porzadku to wg mnie warto...

Jeśli możesz jakoś ocenić pozytywnie wiarygodność sprzedającego - bierz. W każdym razie cena wg mnie uczciwa. Gdyby wzmak był srebrny, sam bym chętnie wziął. ;)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

No właśnie ciężko mi ocenić jego wiarygodność.

Wydybał mnie z ogłoszenia na giełdzie hifi i złożył ofertę.

Mówi, że jeszcze nie zdążył zamieścić ogłoszeń, bo zobaczył moje i odpisał.

Miał to później wrzucić na alledrogo.

Żeby to było do 200 km, to bym pojechał, zobaczył, posłuchał i kupił. Ale to prawie 500km i nie do końca wiem, jak to rozegrac, żeby jak najmniej ryzykować.

A wzmak, ku mojej uciesze, czarny :)

Jak najbezpieczniej to załatwić ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

M1 NG w Polsce chyba nie sprzedawali także ściągany z UK to jedyna możliwość.

A cena moim zdaniem jak na roczny wzmacniacz skalkulowana wręcz za nisko.

Tak informacyjnie jaki kolor, bo jakby był czarny cd a byś się nie decydował to pisz mi pw z namiarami na sprzedającego ;)

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

whiter1,

poproś o zdjęcia i numer seryjny - napisz do roksana zapytanie o rok produkcji. Pogadaj przez telefon. Dla bezpieczeństwa możesz poprosić o aukcję na alledrogo, ale wtedy sprzedający przerzuci na Ciebie koszty.

Cena za roczny egzemplarz jest niska więc nawet jeżeli będziesz miał się przejechać to nie stracisz.

Przedwczoraj gość obiecał mi wysłać fotki i numer seryjny w wolnej chwili - do tej pory cisza

Czy mógłby ktoś wkleić (lub wysłać mi ) fotkę pleców odtwarzacza Caspiana M 1 series - nigdzie nie mogę takiej znaleźć, a interesują mnie wyjścia ?

Czy jest 1 para analog ?

Jakie są inne ?

Dzięki, już mam.

Chyba wczoraj zaćmę miała przeglądarka, bo nie mogła znaleźć :)

Czy ktoś może miał okazję porównać wzmacniacz jakiegoś Roksana z jakimś Atollem (np. IN100, IN200)lub z Micromegą np. IA100 czy IA 180. Chodzi mi o charakter dźwięku, głównie muzykalność i interpretację średnicy.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Czy ktoś może miał okazję porównać wzmacniacz jakiegoś Roksana z jakimś Atollem (np. IN100, IN200)lub z Micromegą np. IA100 czy IA 180. Chodzi mi o charakter dźwięku, głównie muzykalność i interpretację średnicy.

porównywałem bezpośrednio z naimem xs i heed obelisk si,

Focal + Naim

Porównanie z Naimem jest chyba dość częste, bo to ten sam dystrybutor. Ale interesuje mnie porównanie z "francuzami", bo mam wrażenie, że oni mają ciekawy pomysł na dźwięk, szczególnie Atoll, którego np. Brytyjczycy chyba w ogóle nie znają. Poza tym właśnie Atoll jest czasem opisywany jako bardzo muzykalny wzmak, czyli podobnie jak Roksan, stąd konfrontacja mogłaby być niebanalna.

Porównanie z Naimem jest chyba dość częste, bo to ten sam dystrybutor. Ale interesuje mnie porównanie z "francuzami", bo mam wrażenie, że oni mają ciekawy pomysł na dźwięk, szczególnie Atoll, którego np. Brytyjczycy chyba w ogóle nie znają. Poza tym właśnie Atoll jest czasem opisywany jako bardzo muzykalny wzmak, czyli podobnie jak Roksan, stąd konfrontacja mogłaby być niebanalna.

heed jest wegrem :)

atola kiedys słuchałem z dyniami 72, miło grało i muzykalnie

Focal + Naim

Panowie od jakiego numeru seryjnego mamy do czynienia z cd caspian mk II?? może ktoś wie??

Lenistwo ludzkie nie zna granic. Jakbys sledzil forum albo chociaz skorzystal z opcji wyszukaj to wiedzialbys wszystko nt. poszczegolnych edycji Roksan Caspian, a tak to po prostu dziekuje Ci za zasmiecanie watku.

Lenistwo ludzkie nie zna granic. Jakbys sledzil forum albo chociaz skorzystal z opcji wyszukaj to wiedzialbys wszystko nt. poszczegolnych edycji Roksan Caspian, a tak to po prostu dziekuje Ci za zasmiecanie watku.

Hmm ja sobie nie przypominam aby pojawiło się takie info odnośnie odtwarzaczy cd.

Pamiętam tylko, że była wzmianka o małej niebieskiej naklejce MKII na tylnym panelu.

----------------------------------------------------

Forum śledzę, czytam od 2005 roku. Szukałem również w necie i znalazłem tylko info o wprowadzeniu m1. Dopiero dziś doszperałem się do jednego posta na temat mk II. Przepraszam, że tak zaśmieciłem Ci wątek, ale zdecydowanie łatwiej i szybciej jest udzielić odpowiedzi na pytania (jesli się ją zna) chyba, że ktoś lubi ponarzekać.

Edytowane przez ZbojMadej

Moim zdaniem forum jest własnie po to, aby rozmawiać i sobie pomagać w jakimś wspólnym temacie.

Jeśli osoba na poziomie zna odpowiedź na zadane pytanie, to jej udziela i tym samym imponuje doświadczeniem i wiedzą.

I nie udziela również odpowiedzi nie mającej za wiele wspólnego z pytaniem, np. ktoś pyta o dany wzmacniacz, czy kolumny, a drugi "doświadczony" pisze, że nie słuchał tego, tylko co innego i było fajnie :/

(Ale tak robi osoba na poziomie)

tjakubiku !

Czy byłbyś zadowolony, gdybyś pilnie potrzebował odpowiedzi na jakieś pytanie w kwestii np. Dynaudio, a ktoś taki pozytywny jak Ty, kazał Ci prześledzić 37 stron ?

P.S. Zazdroszczę Ci problemów człowieku o niezaśmieconym "wątku" :)

Edytowane przez whiter1

Nikt nie ma obowiązku czytać żadnego tematu od początku. Forum służy chyba do zasięgnięcia szybkiej informacji. Nie wszyscy tutaj mają 15 lat i nie posiadają innych obowiązków absorbujących czas. Jednym słowem, pytania mogą się powtarzać. A jeżeli kogoś nuży odpowiadanie na te pytania, to po prostu nie musi na nie odpowiadać. Tak mi się wydaje.

:) pozdrawiam

:) A niedawno z kolegą pisałem PW jacy to NIEKTÓRZY panowie z klubu Roksana są pomocni i proszę :) ZbojMadej nadal szukasz CD? :) Mówię Ci bierz Roksana, ma to czego szukasz, przynajmniej z opisu dźwięku jaki szukasz tak wynika.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Przedwczoraj gość obiecał mi wysłać fotki i numer seryjny w wolnej chwili - do tej pory cisza

Czy mógłby ktoś wkleić (lub wysłać mi ) fotkę pleców odtwarzacza Caspiana M 1 series - nigdzie nie mogę takiej znaleźć, a interesują mnie wyjścia ?

Czy jest 1 para analog ?

Jakie są inne ?

BTW - i co, sprzęt w drodze, w domu, czy sprawa się rypła?

:) A niedawno z kolegą pisałem PW jacy to NIEKTÓRZY panowie z klubu Roksana są pomocni i proszę :) ZbojMadej nadal szukasz CD? :) Mówię Ci bierz Roksana, ma to czego szukasz, przynajmniej z opisu dźwięku jaki szukasz tak wynika.

Szukam, muszę jeszcze odzyskać gotówkę za ushera, ale genaralnie zdecydowany jestem na roksana, teraz tylko pozostaje kwestia ceny i modelu. Myslałem jeszcze nad Naim 5i, ale odpuszczam, nie wiem jak to zagra razem plus kabel DIN do przerobienia, biorę jeszcze pod uwagę CEC 3300R, ale narazie nie ma żadnej oferty. Chyba, że kupię nowego Creeka evo 2 lub Vincenta CD-S2. Zobaczymy jak to będzie. A u Ciebe na czym stanęło??

BTW - i co, sprzęt w drodze, w domu, czy sprawa się rypła?

Też jestem ciekawy jak to się skończyło.

Edytowane przez ZbojMadej

...

Też jestem ciekawy jak to się skończyło.

Fotki dostałem, daty produkcji znam od Roksana i na tym stanęło.

Jak zaczęliśmy ustalać szczegóły sprzedaży (że allegro ze szczegółami informacyjnymi na temat sprzętu, że przez płace z allegro), to temat ucichł od poniedziałku.

Podobno sprzedający na wyjeździe i ma się skontaktować ze mną po niedzieli.

O dalszych szczegółach poinformuję zainteresowanych ;)

Też tak uważam, cierpliwość to podstawa.

Ale już się nastawiłem na zmiany i jak się wkurzę to kupię półtoraroczny zestaw CA 740 za jakieś 4 tysie, jak jeszcze gość bedzie miał :(

Bo ja taki bardzo cierpliwy jestem :\

Szukałem, grzebałem i konkretnego info nie znalazłem więc proszę się nie wkurzać, że piszę tu. Jak objawia się w CD Caspianie MK 1, że wyświetlacz jest już do wymiany? Chodzi mi o to, że jak część świeci trochę ciemniej to oznacza uszkodzony wyświetlacz czy jest szansa, że taśma mogła się wysunąć? Wydaje mi się, że wyświetlacz albo świeci albo nie, ewentualnie ktoryś z segmentów może być martwy. Facet, który naprawia sprzęt RTV mówi, że może to też być uszkodzenie-ciemniejsza jedna część.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.