Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

roznica niewatpliwie jest i to duza. MKI mial swietna srednice, niezly bas i brak wysokich i przecietna przestrzen, malo oderwana od glosnikow, nie nadawal sie do kolumn 4 ohmowych, z 8 ohmowymi co innego.

A co do M1 NG zobaczymy, 2 wzmacniaczy trzymac na pewno nie bede choc jak sie porowna to zawsze cos jeden ma czego drugi nie ma:)

a nie bronilem sie tylko MKI mnie nieco zrazil ale w sumie zakup Caspiana ryzykiem specjalnie nie jest, zawsze sie sprzeda bo to dobry wzmacniacz.

Witam

Szukalem troszke po google odnosnie Ic do polaczenia pre i koncowki. Zamowilem uzywke (niestety w ciemno) Transparent Audio Music link super. Mam nadzieje ze zgra sie z roksanem. Z tego co ludzie pisza jest lagodny i po cieplejszej stronie. Pasowalo by mi to:-)

Zobaczymy jak dojedzie.

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Szukalem troszke po google odnosnie Ic do polaczenia pre i koncowki. Zamowilem uzywke (niestety w ciemno) Transparent Audio Music link super. Mam nadzieje ze zgra sie z roksanem. Z tego co ludzie pisza jest lagodny i po cieplejszej stronie. Pasowalo by mi to:-)

Słuchałem go super kabelek raczej będziesz zadowolony jest lekkie ocieplenie i to czarne tło czy jak to się tam nazywa najważniejsze że pozwala słuchać muzyki z przyjemnością .

Wybralem RCA z kilku powodow:-)

Nie znalazlem nic ciekawego z xlr w tej cenie. Chcialem posluchac transparent audio;-)

Gdyby jednak cos bylo nie tak latwiej bedzie mi odsprzedac rca. I chyba najwazniejsze: testowalem kiedys rca i xlr i z reka na sercu oprocz tego ze xlr glosniej gral nie zauwazylem zadnej roznicy:-) Ladniej i masywniej wtyki wygladaja:-)

pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

jak gra głośniej po xlr to praktycznie na 100% konstrukcja nie jest zbalansowana i nie ma co w tym przypadku żałować xlr-ów.

jak gra głośniej po xlr to praktycznie na 100% konstrukcja nie jest zbalansowana i nie ma co w tym przypadku żałować xlr-ów.

Co do platinum to nie wiem, nie sprawdzalem na nim. Ja to testowalem kiedys na innym sprzecie i moze jak piszecie nie byl w pelni zbalansowany i dlatego ten efekt byl. Jak ktos ma jakies xlr to niech podrzuci to sprawdze na roksanie:)

koncowka wg opisu jest zbalansowana http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=23 jaki i pre rowniez http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=15

Tego nie wiedzialem:-)

Moze kiedys zerkne- za duzo wyciagania i rozkrecania:-)

Ile kabelkow ma wychodzic 3 tak?

pozdr

Cały czas chodzi mi po głowie by bezpośrednio porównać go z moim audiolabem 8200a,który choc tańszy ale dzielnie potrafi sie obronic.Tym bardziej fajnie by zrobic teraz poreównanie gdyz mam obecnie i dynki focusy 160 i sonusy minimy wintage wiec troche fajnej zabawy by bylo.

dynki 160 to nie podlogowki , mysle ze daj 6 tysiecy ale na uzywane caspian zagra dobrze ze drozszymi kolumnami od siebie

wiem,że to podstawczaki, odpowiadam do wcześniejszych postów, gdzie mi je polecono :)

Powoli przekonuję się, że trafić używane - dobre - kolumny jest trudno. Dobrych nikt nie sprzedaje albo są na drugim końcu Polski...

Oczywiście wolałbym kupić lepsze używane ale powoli brakuje mi cierpliwości na czekanie i obawiam się, że tym razem będą nowe - obecnie wygrywa harpia amstaff mini. W grę wchodzi monitor JAG z br do dołu. PMC jest opcją porządaną ale trochę drogie te ich zabawki, a używki od roku - o ile się trafiają - są minimum 500 km ode mnie :)

wiem,że to podstawczaki, odpowiadam do wcześniejszych postów, gdzie mi je polecono :)

Powoli przekonuję się, że trafić używane - dobre - kolumny jest trudno. Dobrych nikt nie sprzedaje albo są na drugim końcu Polski...

Oczywiście wolałbym kupić lepsze używane ale powoli brakuje mi cierpliwości na czekanie i obawiam się, że tym razem będą nowe - obecnie wygrywa harpia amstaff mini. W grę wchodzi monitor JAG z br do dołu. PMC jest opcją porządaną ale trochę drogie te ich zabawki, a używki od roku - o ile się trafiają - są minimum 500 km ode mnie :)

Polecam Harpie- rewelacja w tej cenie! Nie ma się co oglądać!

Wg mnie lepiej kupic uzywane. Za te sama kwote bedziesz mial o klase lepsze kolumny niz nowe. Pozniej na uzywanych nie stracisz przy odsprzedazy tak jak na nowych. Jest sporo kolumn w bdb stanie, jak ktos dbal to tam nie ma co sie zepsuc przeciez:-) Nie musisz jezdzic po calym kraju- od czego masz kuriera? :-)

Pozdrawiam

Panowie, a co polecicie z podłogówek (nowe, do 6 tys) do caspiana. (dynki 160tki niedługo będę testował i się pochwalę wrażeniami)

http://www.dynaudio.com/int/home_loudspeaker_systems/excite/excite_x32.php

http://www.pikselstudio.pl/www/dynaudio/testy/av_dynaudio_exciteX32.jpg

jak się potargujesz to kupisz za 6tys

bardzo fajne podłogówki małe ale z bardzo dobrym basem i to szybkim co w przypadku caspiana jest plusem bo wzmak już zaczyna lekko pogrubiać i zaokrąglać więc kolumny powinny być stosunkowo łatwe do wysterowania i nie pogrubiające zbytnio ,

Focal + Naim

1siedem, a którą wersję caspiana w końcu masz, bo co do basu, to chyba ma jakieś znaczenie (kopaczmopa może tu pewnie najwięcej powiedzieć)?

I czemu muszą być tak blisko ściany, skoro masz 30m2.

Co do tych używek, to doskonale cię rozumiem. Pewnie że w teorii lepiej używane, ale jak już człowiek na coś się zdecyduje, to tego nie ma i nie ma i szlag... a jak coś tam w widełkach ma brać w ciemno i okaże się, że nie pasuje, choćby ze względu na akustykę pomieszczenia, to trzeba się bujać, co wcale nie jest wdzięcznym zajęciem.

Jak możesz te Harpie wypożyczyć, to próbuj. Nie ma co czekać wieczność. ;)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Jak większość poważnych wzmacniaczy nie ma. Tu masz instrukcje: http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=11#

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.