Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Roksan caspian m1 cd to bardzo dobry sprzęt ,owszem funkcjonalność taką sobie dziś wejścia cyfrowe są w modzie a roksan tego nie ma ale gra zacnie.,Pytanie co kto potrzebuje jeśli tylko dobrego cd roksan jak najbardziej.

Edytowane przez tomek40

Panowie, jak tam wasze caspiany , jeszcze nie znudziły się wam? Ja powoli zaczynam rozglądać się za m1ng lub m2, a może coś jeszcze innego o oczywiście stan musi być idealny, najlepiej na gwarancji.

Edytowane przez tiktak

za 4,5tys m1 ng black moze byc twoj stan igla- cena bez negocjacji bo za bardzo nie chce sprzedac wole w szafie potrzymac ale jak ktos sie napali to moze....

m2 nie jest lepszy ale brzydszy

Edytowane przez FIRMA

za 4,5tys m1 ng black moze byc twoj stan igla.......

.......m2 nie jest lepszy ale brzydszy

muszę przemyśleć,a karton papiery są, masz go może od nowości? ogólnie dla mnie m2 nie jest wcale brzydszy ale na razie tak się rozglądam choć twoją propozycję wezmę pod uwagę.

Panowie amp caspian mk2 warto za około 2000 pln?

Mniej więcej po tyle chodziły dwa lata temu. Cena nie jest nadmiernie wygórowana, ani okazyjna. Spróbuj negocjować poniżej dwójki, oczywiście jeśli odpowiada ci stan wizualny i wiek.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Za 2000zł bym brał i uciekał - bardzo dobry wzmacniacz. Ciężko o coś lepszego w tej cenie.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Poszukaj w starszych postach. Były jakieś porównania Roksan vs Naim, acz chyba nie tych wersji czy modeli. I czytając, miej na uwadze, że MKII i M1 to już trochę inne brzmienie.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Miałem okazję porównywać te wzmacniacze, gdyż osoba, od której kupowałem MK2 miała Naima i Caspiana. Jemu bardziej odpowiadał właśnie Naim, a mi przypadł do gustu Caspian. Od czasu Caspiana bardzo mocno uświadomiłem swoją ukochaną jak muzyka może zmieniać się na lepsze po zmianie wzmacniacza.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Trzeba trochę dopłacić, aby poczuć różnicę.

Porównywałem m2 i naima xs na dynaudio focus 260 i dla mnie lepiej brzmiał caspian, wizualnie ładniejszy tez jak dla mnie a najważniejsze ze bas na caspianie był niższy i mocniejszy choć ciut grubszy , moim zdaniem naim xs nie dawał rady wysterować juz stojących dynaudio może z podstawkami było by inaczej, ogólnie przekaz caspiana był troszkę bardziej analogowy z lepszym basem,

Dodam ze m2 jest o około 10% wydajniejszy pradowo od m1 wynika to z jego konstrukcji, i dla mnie tez m2 jest wizualnie najładniejszych caspianem, miło go wspominam.

Warto upolowac używanego m2 choć nie jest to łatwe.

Focal + Naim

M2 również mi się bardziej podoba ale nie od razu mi się spodobała, musiała mi się po prostu opatrzyć, tak samo jak wychodzi nowy model auta często ten poprzedni bardziej nam się podoba, ale po pewnym czasie jak się człowiek opatrzy to zmienia zdanie, tylko traf używaną m2 na pewno nie jest to łatwe ale jak by się naim xs używka w dobrym stanie trafiła to też bym nie pogardził.

Edytowane przez tiktak

Ja myślę ze będę swojego sprzedawał M1 NG choć sie waham, ciężko coś ciekawego znaleźć w normalnej cenie.

A co ci w nim nie pasuje, że chcesz sprzedać? Chyba że zmieniasz dla przyjemności odmiany.

Stachu nie ze nie podoba, dlugo mialem Cyrusa, wygral z Cyrusem, za te pieniadze swietny wzmacniacz (zreszta Cyrus tez dobry).

To juz nie jest tak ze sprzet ble.

Po pierwsze wyjezdzam i dosc dlugo nie bedzie mnie w Polsce, a na sporadyczne odsluchy mam backupowego Rotela, jest slabszy ale w miare trzyma poziom.

Po 2gie faktycznie bede szukal dalej i chyba raczej czegos co bardziej idzie w strone analizy, taka niestety radosc ze zmian i nowych odsluchow.

Po 3cie na razie nie daje ogloszenia bo brzmienie mi sie podoba, pdoobnie jak u Firmy jak ktos sie znajdzie to sprzedam, jak nie to juz jest poziom jaki mi odpowiada, moze grac i bedzie ok bo nie jestem na nic jakos szczegolnie napalony.

Witam

Przez najbiższe dwa tygodnie w Salonie Polpak w Regułach k/Warszawy prezentowany będzie gramofon Roksan RADIUS 5.2.Na sprzęt towarzyszący wybraliśmy wzmacniacz CASPIAN M2,przedwzmacniacz gramofonowy Xindak LP-1,głosniki Martin Logan MOTION 40.Do połączeń wykorzystujemy kable XLO REFERENCE 2,ULTRA PLUS i głośnikowy U-6.Na życzenie możemy podłączyć wzmacniacz Roksan OXYGENE.Zapraszamy z własnymi płytami.

Panowie, rozgląda się za używanym odtwarzaczem cd do caspiana m1ng, w cenie 1000-2500 choć jeśli naprawdę warto byłoby dołożyć to coś bym jeszcze doskrobał, podoba mi się yamaha cd s-1000.s-2000 (ale jak to może grać?), trafiłem jeszcze na cd Quad Elite CD-S - po ekspozycyjny z dwuletnią gwarancją za 1999 (ten to mi się wybitnie podoba - tylko jak by to zagrało)

http://www.q21.pl/quad-elite-cd-s.html,

fajna jeszcze jest Rega Apollo-r CD choć taka troszkę malutka, zresztą w zasadzie to wygląd nie ma znaczenia, a obecnie grało by to z Monitor Audio gs 10 choć w przyszłości monitory planuje zamienić na dynaudio focus 160, lub ATC SCM 11 ale z tą zmianą muszę trochę poczekać. Odtwarzacz chciał bym taki nie z tyrany życiem taki z perspektywą na kilka lat choć w tej kwestii w zasadzie reguły nie ma. Może zamiast cd to coś na pliki macie sprawdzone? Poradźcie coś, bo w ciemno to różnie może być.

Edytowane przez tiktak

Panowie, rozgląda się za używanym odtwarzaczem cd do caspiana m1ng, w cenie 1000-2500 choć jeśli naprawdę warto byłoby dołożyć to coś bym jeszcze doskrobał, podoba mi się yamaha cd s-1000.s-2000 (ale jak to może grać?), trafiłem jeszcze na cd Quad Elite CD-S - po ekspozycyjny z dwuletnią gwarancją za 1999 (ten to mi się wybitnie podoba - tylko jak by to zagrało)

http://www.q21.pl/quad-elite-cd-s.html,

fajna jeszcze jest Rega Apollo-r CD choć taka troszkę malutka, zresztą w zasadzie to wygląd nie ma znaczenia, a obecnie grało by to z Monitor Audio gs 10 choć w przyszłości monitory planuje zamienić na dynaudio focus 160, lub ATC SCM 11 ale z tą zmianą muszę trochę poczekać. Odtwarzacz chciał bym taki nie z tyrany życiem taki z perspektywą na kilka lat choć w tej kwestii w zasadzie reguły nie ma. Może zamiast cd to coś na pliki macie sprawdzone? Poradźcie coś, bo w ciemno to różnie może być.

Polecam Xindak Dac-09. Może trafi się z drugiej ręki. Gra wyrównanym dźwiękiem, niczego mu w zasadzie nie brakuje, jest i barwa i gładkość i żywość. Poza tym można modyfikować brzmienie poprzez wymianę lampy. Z Siemensem E88CC gra 2x lepiej niż z EH, który jest w fabrycznym zestawieniu.

niezły ten MDAC audiolaba , może faktycznie to jest rozwiązanie, a dobrze gra to z dysku czy z innego nośnika pamięci?, Dla mnie to chyba najwygodniej by było odtwarzać właśnie z nośników , choć awaryjnie mógłbym podpiąć dvd sony, ale to raczej lipa by była. Obecnie mdac jest poekspozycyjny za 3 199,00 , a za 3100 nówka tylko szkoda że nie czarny

odnośnie Xindaka to chyba ciężko by było z drugiej ręki, jednak jest mniej popularny niż audiolab .

MDAC najlepiej gra po USB. Bezpośrednio nie podepniesz nośnika pamięci, bo i jak?

fakt zasugerowałem się opisem - "wejście USB B przyjmujące sygnały 24-bit/96kHz z PC/MAC/dysków/pamięci", dla mnie to trochę było by kłopotliwe mieć podpiętego cały czas do słuchania muzyki kompa, a z drugiej strony aby dokupić dobry odtwarzacz cd jako transport to przekroczył bym znacznie budżet, zostaje jeszcze moje dvd jako transport ale czy to miało by sens , chyba raczej nie . Edytowane przez tiktak

Stream Magic 6. iałem Mdaca i właśnie zmieniłem na SM6 i polecam.

Rzeczywiście jest mniej popularny, ale wart każdej wydanej złotówki. Jednak, jeśli jest możliwość posłuchania M Dac'a, to warto wypożyczyć za kaucją, to, że jest poekspozycyjny nie powinno tego wykluczać :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.