Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chcę sprzedac swój kabel głosnikowy taki jak w opisie mam, a planuje kupić coś naprawde mega. Również mogę wysłąć na testy.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• 3 tygodnie później...

Witam jako " nowy" w tym gronie. Od 3 dni słucham muzyki na Roksanie Kandy mk III plus jako źródło Pioneer DV-989. Co mogę powiedzieć-skok jakości przynajmniej o dwie klasy nad moim starym Marantzem PM8000. Poprawiło sie totalnie wszystko-bas ,kontrola, dynamika, przestrzeń. Jestem zdumiony tym co pokazuja kolumny które grają u mnie od 3 lat-śmiem twierdzić że drzemie w nich niesamowity potencjał który do tej pory był poprostu limitowany słabą elektroniką.

pozdr

Edytowane przez Servantess

Gdyby ktoś z czytelników forum nie był posiadaczem wzm. Caspiana, a chciałby, to jest w rozsądnej cenie 3, 5 tys.: http://allegro.pl/roksan-caspian-m-series-1-black-i3302050196.html

Rozbawił mnie fragment opisu: Od nowości nie wyłącza się z pilota (włącza bez problemu), wszystkie pozostałe funkcje działają bez zarzutu. Wyłączam go z panelu.

Oj, też odkryłem u siebie tę wadę. :)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Rozmawialem z włascicielem,ponoc nawet z pilota nie przycisza sie o 20 db wiec chyba cos jest nie tak.Wiadomo ze aby wprowadzic go w tryb czuwania trzeba dluzej przytrzymac czerwony przycisk jednak nawet przy krotkim wcisnieciu ponoc nic sie nie dzieje.

A mój się nie wyłącza i uznałem, że taka jego uroda, podobnie jak mało logiczne podwójne przyciski regulacji głośności czy główny wyłącznik nieumieszczony na panelu głównym.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Mój się wyłącza po przytrzymaniu przycisku , po szybkim przyciśnięciu przechodzi w tryb '' mute'' ? gra bardzo cicho...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

jakiś feler dopadł caspiana u mnie z K2 wszystko śmiga jak trzeba:),

panowie pytanie co myślicie o połączeniu naima dac v1 z roksanem, szukam daca z odpowiednią ilością wejść obecnie posiadam ps audio nu wave świetny przetwornik ale brakuje mu tego czegoś

Mój się wyłącza po przytrzymaniu przycisku , po szybkim przyciśnięciu przechodzi w tryb '' mute'' ? gra bardzo cicho...

potwierdzam ze, u mnie jest to samo a klocki sa od tomka40 ;)

natomiast cd faktycznie nie mozna wylaczyc ale ze wzgledu na maly pobor mocy to zaden problem, nie wiem tylko jaka jest zywotnosc wyswietlacza

Panowie, na sprzedaż mam Roksan Caspian M1 ng rok 2012, papiery karton stan igła, cena 4100, sprzęt wiadomo pierwsza klasa w najbliższych dniach wystawie na allegro. Sprzęt bardzo mało używany.

Co wy sie tak tych caspianów nagle pozbywacie?Ostatnio co chwila jakis m1ng na sprzedaż....

Fakt jest taki, że caspian to sprzęt pierwsza klasa mam też porównanie do zestawu k2 i wzmak caspiana to naprawdę klasa dużo wyżej scena, powietrze, oraz separacja instrumentów, to nawet od razu moja żona wyłapała i nic jej nie musiałem sugerować , choć wiadoma k2 też jest ok ale w aspektach opisanych wyżej k2 nie ma startu, dopiero przy caspianie usłyszałem co to tak naprawdę jest scena, jak rysują się poszczególne instrumenty i że muzyka słuchana cichutko też może być z detalami, choć muzyka typu Rammstein lepiej słuchało mi się na k2, w moim przypadku to sprzedaż spowodowana jest sprawami czysto zdrowotnymi (sprzedaje również CD cyrusa oraz MA gs10 oraz stary tuner NAD), ale to zbyt złożone i o tym nie będę pisał. Jak ktoś był by zainteresowany kupnem, a miałby yamahe pianocraft (dwa segmęnty) taką nie z tyraną życiem i za rozsądną cenę chciał by się jej pozbyć to mogę wziąść ją w rozliczenie. Edytowane przez tiktak
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.