Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Juz za pozno;-) Caspian sprzedany. Licze na to ze ten audiolab bedzie gral chociaz tak dobrze jak roksan bo inaczej te wszystkie testy w prasie mozna sobie w d... wsadzic;-)

Pozdr

Zreszta ten audiolab to i tak cd zastepczy. Szukam usilnie cd copland cda823 lub cda288, ale te cd praktycznie nie wystepuje w sh.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam

Audiolab 8200cd juz w domu. Jestem po ok 3 godzinach słuchania. Sprzet nowy wiec nie wiem czy cos sie zmieni po x godzinach sluchania.

Powiem tak: Cd wart swojej ceny zdecydowanie. Ale czy dał bym mu gwiazdke za cd roku ? Raczej nie. Mam bezposrednie porównanie do caspaiana MKI.

Audiolab gra wiekszym dołem niz roksan. Bas jest bardziej ''miesisty''. Góra równiez jest bardziej wyrazna/otwarta ale nie kłuje w uszy:) Srednica wydaje mi sie na tym samym poziomie. Jeszcze jedno na + audiolaba to scena. Zdecydowanie lepiej sie prezentuje, slychac wiecej detali tak bardziej przestrzennie:) Wiem cienki jestem ale nie potrafie tak pieknie pisac o dzwieku:). Bawiłem sie filtrem. W sumie do zaakceptowania sa tylko 2 z 4. Mam ustawione na tym który poleca sie receznjach i cos w tym jest. Dla mnie jest to idealny cd tymczasowy dopóki nie trafie na coplanda którego brakuje mi do zestawu i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie:)

Jezeli mam sie czepiać to wyświetlacz jest mało czytelny z pewnej odległości i jest mały. Ale w sumie tam i tak nie ma waznych info wiec mozna go sobie spokojnie wyłaczyć.

Cd jest zrobiony porzadnie. Ladny alu front. Wygląda prosto i schludnie.

PILOT jest super:) Juz dawno nie miałem takiego pilota w rekach. Ciezki (w porównaniu do plastików) góra z alu. Wygłada masywnie i pewnie sie go trzyma.

To tyle , w końcu to watek roksana a nie audiolab:)

Ciekawi mnie jak by zagrał cd M-series czy jest sporo lepszy od MKI...

Może kiedys..

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gratki! Zdecydowanie zazdroszcze opcji wylaczenia wyswietlacza. W moim Caspianie M2 to najbardziej mnie razi, jak slucham przy zgaszonym swietle. Wyswietlacz natretnie miga ikona numeru piosenki. Co do godzin i porpway brzmienia. Podobno po pierwsze, potrzeba kilkudziesieciu przepracowanych przez nowy odtwarzacz, aby osiagnal optimum, po drugie odtwarzacz podobno winien sie zawsze pol godzinki zagrzac, zanim sie zaczynie sluchac. Sam czasem pamietam i wlacze, ale czesciej raczej nie pamietam...

Witam

Zobaczymy za jakis tydzień jak bedzie. W sumie juz jest dobrze ale zobaczymy. Żeby nie było ze teraz chwale tylko audiolaba, caspian MKI to równiez bardzo dobry cd'ek wg mnie. Z coplandem dobrze sie zgrywał ale tak jak pisalem wczesniej docelowo szukam copland'a.Audiolab trafił sie przypadkiem:). Chyba ze copland okaze sie niewypał to wracam do roksana ale w M-series na testy:). No i jednak caspian to juz ok 8 letni cd wiec i tak trzyma poziom niezle. Nowy M2 cd jest bardzo chwalony ale cena chyba grubo ponad 5 tys zl?

wrzucam fotki mojego Caspiana Mk 1 z pomalowanymi galkami i obudowa obudowa jest w polysku wyglada naprawde przyzwoicie :) foyki moze tego nie oddaja ale w rzeczywistosci wyglada jak nowy hehe :) teraz przynajmniej nic sie nie bedzie rysowalo jak w ogrinalnym malowaniu MK 1

post-24674-096595000 1295363690_thumb.jpg

post-24674-032640000 1295363698_thumb.jpg

post-24674-058474000 1295363705_thumb.jpg

wrzucam fotki mojego Caspiana Mk 1 z pomalowanymi galkami i obudowa obudowa jest w polysku wyglada naprawde przyzwoicie :) foyki moze tego nie oddaja ale w rzeczywistosci wyglada jak nowy hehe :) teraz przynajmniej nic sie nie bedzie rysowalo jak w ogrinalnym malowaniu MK 1

ale rewelacja. ja tez tak chce:)

Pomysl bardzo dobry. Trzeba jakos poprawic fuszerke fabryki roksan. Te gumowanie samo sie wykrusza po paru latach. U mnie nie tyle co rysy a wlasnie sama guma sie wykrusza. A kolor... To juz kazdy moze sobie dobrac jaki sie podoba. Ciekawe jak by caly srebrny wygladal....;-)

Aby nie męczyć się z gumą należy wybrać MKII, albo M-series, gdyż tam ten problem jest rozwiązany.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Kivlov to odsprzedaj mi cd m- series;-) Chetnie przygarne bo zostalem bez cd...

wybor oczywiscie jest co do koloru ale najpierw malowalem na probe galki i mowielem gosciowi ze zrobil w macie ale strzelil w polysku ;/ to juz obudowe tez tak zrobilem zeby za bardzo nie kobinowac. ano jak ktos jest skazany na MK I to trudno ;/ potem roksan sie wziol za to nie dociagniecie :)_

od dnia dzisiejszego mój Roksanik ma naprawdę wybornego kompana. DAC Hegel DA10 zawitał. Nie będe się rozpisywał dużo, gdyż dźwięk mnie tak zaskoczył, że koparka opadła :)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

DAC Hegel DA10 zawitał. Nie będe się rozpisywał dużo, gdyż dźwięk mnie tak zaskoczył, że koparka opadła :)

do czego porównujesz Hegela ? i co robi za transport ??

----------------------------------------------------

Oddam w dobre rece klubowiczow koncowke mocy caspian. Jest w ogloszeniach ale dla klubowiczow 1600zl z kurierem. Sprzet jak to mowia must go - zonie cierpliwosc sie konczy a szkoda zeby przez okno leciala;-)

Edytowane przez stecko

W nowym AV test zestawu Roksan M2 series.

Porownywany z Ayonem i Primarem, dostal 90% (Ayon 89%, Primare 94%).

Biorac pod uwage fakt, iz gazeta preferuje malo muzykalne sucholce (nie wiem czy pamietacie jak Yamaha 2000 dostala 10/10 za muzykalnosc!! a w/w tescie Primare 9,5/10, tyle samo co Roksan!, z dosc ciekawa konkluzja - byle nie podlaczac zbyt ostrych kolumn, ktora to konkluzja w sumie poddaje w watpliwosc w/w ocene 9,5:))) to dla mnie recenzja pozytywna.

Nie zeby mnie ekscytowaly recenzje, pisze ten post jako ciekawostke.

Dlatego nie warto czytać taki bzdur :) Primare to żyletka a nie muzykalność.

Czy ktoś miał okazję porównywać Caspiana M-series z MC6600, albo Nad'em M3? Zastanawiam się jak mój wzmacniacz wypada na ich tle. W tym roku mam przymiarki do Gryphona Callisto 2200 - może ktoś słuchał?

Swoją drogą Luxman L-505U wygląda naprawdę ślicznie.

Kiedys sluchalem M3 z Proacami Studio 100. Zle nie bylo, ale nie wywarl na mnie wiekszego wrazenia.

Oczywiscie nie porownywalem bezposrednio, ale Roksan wydaje mi sie zdecydowanie ciekawsza elektronika.

Na allegro dostępny jest wzmacniacz Caspian M2 oraz CD M2. Może ktoś już miał wzmacniacz M2? Jakie wrażenia?

http://allegro.pl/roksan-caspian-m2-zielona-gora-i1429726976.html - nie jestem w jakikolwiek sposób powiązany ze sprzedającym.

To prawda, Roksan jest bardzo dobry w swojej cenie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.