Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

miałem w 14m2 callisto III są to kapitalne małe monitory do takiej powierzchni bas niski równo nic nie dudni buczy, średnica neutralna podobnie góra rozdzielcza ale nie ocieplona ale też nie wychodząca ponad pasmo, dynamika jak na maleństwa jest duża choć nie jest w stanie zapewnić takiej jak monitory na 18tkach, ogólnie porównywałem bezpośrednio z 2/6 to nie ma co porównywać w każdym aspekcie callisto III były lepsze, z 110 było ciężej ale też jak dla mnie zagrały ciekawiej, niższy bas był wyczuwalny niżej schodzący mimo iż mniejszy midbas siedzi w rls, czasem na 110 łatwiej wzbudzał się bas buczało , średnica w obu ciekawa może w 110 bardziej nasycona ale góra więcej jej było bezpośredniej w 110 co troszkę podkreślało ofensywność względem rls, rls mimo że tańsze i mniejsze zagrały ciekawiej od 110 jak dla mnie w bardziej ułożony sposób, grały z heedem obeliskiem , potrzebują troszkę prądu ale caspian z palcem w nosie je napędzi, minimalne ocieplenie z caspiana powinno się bardzo dobrze połączyć z callisto III

z naimem xs był to dźwięk wystawy 2 lata temu, jeżeli możesz posłuchać to posłuchaj te monitory zadziwiają tym co prezentują w stosunku do swojej wielkości i ceny

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

onkyo905 ktory ma sporo pary i koncowy wynik jest naprawde swietny

w ogole o dziwo swietnie z focusami sie zgrywa czy to w kinie czy w stereo..

mozna jeszcze pomeczyc f160 z caspianem ale do 16mkw to juz chyba przesada..

Edytowane przez FIRMA

nie muszę lecieć ich słuchać , ja już wiem ja grają 160 :)

Jeśli wiesz, jak grają z Caspianem, to napisz kilka słów.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ktoś może napisać kilka słów nt. Roksan Ojan 3X? Z czym, do czego i na jaką powierzchnię?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Jest sporo ale na forach skandynawskich i japońskich, nawet UK słabo. Zero konkretów. Wszędzie dostały rekomendację a znajomy może mi je przytaszczyć z Londynu. Wg niego grają super pod względem przestrzennym i szczegołowości.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Działa pod CD Mk I ?

Trzeba by sprzedającego zapytać, a to nie ja.

Pokazałem ciekawostkę, bo gość nazwał "nowym" 15-letni przedmiot, tylko pewnie nieużywany ;)

Witam

Ten pilot dziala z cd mkI ze wzmakiem i tunerem caspiana. Kiedys mialem wlasnie takiego w swoim zestawie.

Oczywiscie ten z allegro nie jest moj;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Cena troszke za duza za ten zestaw. Kilka dni temu byl zestaw K2(cd +wzmak) za 670 funcikow... Za reszte kupilbym duzo lepsze kolumny od tych roksana:)

http://www.ebay.co.uk/itm/251028253861?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Nie za szybko względem mk1, mk2, m1, m2?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

roksan wypuszcza nową wersję caspiana m3!

ta wersja ma się nazywać oczywiście Roksan Caspian Maybe Prima Aprilis - series 3 :D

a o tym pewnie nie slyszeliscie:

ROKSAN CASPIAN M2 INTEGRATED AMPLIFIER Black Edition

Wersja Black Edition w odróżnieniu od wersji standardowej w kolorze black różni się gałkami w kolorze czarnym i niebieskimi diodami led....

cena prawie 9 koła...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.