Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

i takie tam wycinki ;)

Kuszą to mnie inne, "większe" od caspiana zabawki:)

dobra dobra :)

znalazłem k2 power

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=58006&extra=page%3D1&ordertype=1&page=12

milutko :)

post-21279-0-84962000-1334514514_thumb.jpg

post-21279-0-72790500-1334514671_thumb.jpg

Focal + Naim

Caspianowi przydałby się taki trafolek jak w K2. Zwróćcie uwagę na piękną jakość montażu i czystość projektu płytki drukowanej. Elektrolity, niestety, nie są tak wyrafinowane jak w caspianie m1/m2. Tak czy siak, bardzo ładnie.

Ta wieża to zdaje się złożona jest z elementów serii Rok.

Dokładnie tak, ale Caspiany M-series na bocznej komodzie też ma ;)

----------------------------------------------------

apropo kandy k2, w integrze są już ładne kondensatory:

http://audio.com.pl/testy/roksan-kandy-k2-cd-+-kandy-k2-amp:2

:)

W Audio jest cena 3300zł za integrę, nie wiem jak oni są/byli w stanie zaproponować tak solidny kawał sprzętu w tej cenie...

Kolegów też zbanowali w klubie Hebla ?

Violet, który nie ma nic wspólnego ze sprzedawcami tej przemożnej marki, oczywiście, uniemożliwił mi wypowiadanie się w tym klubie.

Coraz więcej osób wypowiada swoją niepochlebną opinię o tych rewolucyjnych klockach, co wywołuje bardzo silne niezadowolenie tamtejszych, szczególnie dwóch "klubowiczów" -

głównie Wojtka vel Heblogiermka i "sir" Violeta - założyciela klubu.

Ja nawet nie wypowiadałem się negatywnie o sprzęcie - wystarczy, że uświadamiałem ceny w Polsce vs. w Norwegii i raz pokazałem ilość używek.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

i teraz patrz jak szybka będzie ich reakcja w tym wątku :)

a tu nie są zbanowani większy liberalizm panuje :)

jeżeli chcesz jeszcze nie jestem zbanowany co mam tam napisać? cały Twój powyższy post? :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Kolegów też zbanowali w klubie Hebla ?

Violet, który nie ma nic wspólnego ze sprzedawcami tej przemożnej marki, oczywiście, uniemożliwił mi wypowiadanie się w tym klubie.

Coraz więcej osób wypowiada swoją niepochlebną opinię o tych rewolucyjnych klockach, co wywołuje bardzo silne niezadowolenie tamtejszych, szczególnie dwóch "klubowiczów" -

głównie Wojtka vel Heblogiermka i "sir" Violeta - założyciela klubu.

Ja nawet nie wypowiadałem się negatywnie o sprzęcie - wystarczy, że uświadamiałem ceny w Polsce vs. w Norwegii i raz pokazałem ilość używek.

No pewnie :-) To fanatyczna sekta napompowana agresywnym marketingiem, z tym że sami szkodzą swoim interesikom budząc powszechny niesmak....

Co do "sir" Violeta - to niewiarygodny zakłamaniec....oddana służka dytsrybutorów...

Heblogiermek zaś zionie głównie fanatyzmem strzelając raz po raz sam sobie w stopę :D

i teraz patrz jak szybka będzie ich reakcja w tym wątku :)

a tu nie są zbanowani większy liberalizm panuje :)

jeżeli chcesz jeszcze nie jestem zbanowany co mam tam napisać? cały Twój powyższy post? :)

To z miejsca dostaniesz bana :-))) Najlepsze jest to, że Hegel naprawdę ciszej gra na XLR-ach tak jak napisał Roxi, bo daje takie samo napiecie na XLR i RCA, a XLR-y w wzmaku mają niższą czułość - zazwyczaj inne klocki dają przynajmniej 4,0 V na XLR-ach, a nie heblowskie 2,5 V, co zapewne jest skutkiem rewolucyjnego podejscia projektanta :-)))) Heblogiermek nie skomentował jednak tego zarzutu Roxi-ego lecz rzucił się na niego niczym wygłodniały sęp na padlinę ;D

Mnie Violet (jeszcze) nie zbanował. Zresztą dlaczego miałbym być zbanowany? Bo napisałem, że pewne rzeczy we wzmacniaczu mogą być lepiej zrobione? Tak samo pisałem o roksanie i nikt (póki co) mnie nie banuje:D

Osobiście jestem za różnorodnością:)

Jedyną rzeczą jakiej nie lubię to wciskanie "jedynego słusznego" rozwiązania. Hegel może dobrze zagrać i caspian może dobrze zagrać. To, że Jaś lubi pomidorową nie implikuje jeszcze, że Henia też będzie uwielbiać tę zupę.

Mnie Violet (jeszcze) nie zbanował. Zresztą dlaczego miałbym być zbanowany? .

Choćby za linki do sprzedawanych Hebli :-)))) Masz do czynienia z fanatykami, więc się nie zdziw jak znienacka Fiolecik rzuci banikiem :-))))

Emil zgadzam się , osobiście piszę powtórnie że słuchałem h70 i caspian gra ciekawiej dla mnie, rzecz gustu dla innego może być objawieniem,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Bez żartów, mikson wrzuca linka z ogłoszeń, które było już z 5 razy i nikt go nie banuje:D

Zresztą Ty zyzio wiesz o co chodzi z tymi likami do ogłoszeń:) Frantz wyśmiewał rDACi i audiolaby i w ten sposób ruszyła kula śnieżna gdy ogłoszenia hegla się pojawiły:)

...

To wklej ten mój post i zapytaj, czego mnie zbanowali, za co ?

Czy szkodziłem firmie i sprzętowi, gdzie złego słowa na te klocki nie napisałem ?

Czy obrażałem kogoś jak tamtejsi nas ?

Czy może szkodziłem interesom pazernego dystrybutora podając linki do tańszego sprzętu ewentualnym zainteresowanym, w efekcie czego Violet (nie związany ze sprzedażą w żaden sposób oczywiście) zastosował komunistyczną cenzurę ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Panowie - dajcie spokój temu heglowi... nie chcemy chyba syfu w tym wątku...

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

To wklej ten mój post i zapytaj, czego mnie zbanowali, za co ?

Czy szkodziłem firmie i sprzętowi, gdzie złego słowa na te klocki nie napisałem ?

Czy obrażałem kogoś jak tamtejsi nas ?

Czy może szkodziłem interesom pazernego dystrybutora podając linki do tańszego sprzętu ewentualnym zainteresowanym, w efekcie czego Violet (nie związany ze sprzedażą w żaden sposób oczywiście) zastosował komunistyczną cenzurę ?

przeniosłem treść :)

Panowie - dajcie spokój temu heglowi... nie chcemy chyba syfu w tym wątku...

spokojnie ,, zrobi się porządek :)

Focal + Naim

Fajnie, dzięki.

Jak Ciebie zbanują, to kolejny to przekaże.

Wszystkich chyba nie zbanują ;)

Edytowane przez whiter1

Dzieci=)

Wojtek nie moze pozytywnie pisac o Heglu ktorego slyszal, ale mikson mogl sie nad nim spuszczac czytajac zaledwie recenzje i wklejajac niemal w kazdy watek.

...whiter1 ile razy mnie jeszcze obrazisz?

zyzio..wiekszego fanatyka chyba sie juz nie znajdzie ja Ty...

Chris01, teraz juz wiesz co koledzy robia w watku Hegla...

Nie zazdroszcze takiego company..

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wojtku od patrzenia i spuszczania się nad heglem to mi jeszcze daleko,

linki jak pisałem wklejałem głównie w wątku rdaca bo tam już korba była maksymalna że rdac zjada wszystko na rynku w swojej cenie mały hegel hd2 miał być i jest dla równowagi! nikt nie atakuje dla ciekawości samego hegla !

było wyraźnie napisane a w tym wypadku Twoja agresywność jest już troszkę śmieszna Wojtku drogi!

Focal + Naim

Nad czym sie dziwisz? Ze mozna byc zlym, ze caly watek jest zasyfiony?

Napisalem co mysle w watku Hegla a Wam radze dorosnac.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nie wiem o co Wam chodzi. W klubie Hegla panuje absolutna wolność słowa i poglądów, o ile oczywiście spełnione zostaną pewne zasady:

- O Heglu można pisać w dowolny sposób, byle dobrze, z zastrzeżeniem punktu poniżej

- Pisanie „dobrze” nie może się ograniczać do pochwalenia produktu. Wymagane jest podkreślanie niezwykłości urządzeń, ich kolosalnej przewagi nad konkurencją, wyjątkowości, nieodpartego uroku.

- Nie można pisać, że trafa we wzmacniaczach Hegla brumią – kto tak pisze, będzie traktowany z najwyższą surowością, jako działający w sposób oczywisty na rzecz wrogiej konkurencji z kraju i zza granicy.

- Nie można rozdzielać kwestii jakości samych produktów oraz ich dystrybucji – dystrybutor i produkt to w tym przypadku jedność

- Zabrania się dywagacji nt organu założycielskiego klubu – sklep i jego nadworny recenzent to najbardziej niezależna konfiguracja z możliwych

- Dla formalności dodam, że podawanie za ile można Hegla kupić w sposób alternatywny dla polskiego dystrybutora, jest surowo wzbronione.

- W ogóle jakiekolwiek dyskusje o tym, czy drogo czy tanio są jawnym atakiem na jakość produktów Hegla i z tego tytułu są surowo wzbronione.

- Podawanie linków do ogłoszeń o sprzedaży miesięcznych Hegli jest - tak, zgadliście – surowo wzbronione

- Nie jest dozwolone dywagowanie na temat rabatów udzielanych przez polskiego dystrybutora i sklepy – kupujący powinien być wdzięczny, że nie dostał rabatu. Domaganie się rabatu na Hegla jest traktowane jako świętokradztwo.

- Zadawanie pytań jest możliwe, aczkolwiek obowiązują tu, co naturalne, pewne ograniczenia co do konstrukcji pytania jak i intencji pytającego.

- W zakresie oceny intencji pytającego prawo do rozstrzygania posiada założyciel Klubu.

- W zakresie konstrukcji pytania sugeruje się następujące szablony:

- którego Hegla kupić: …. czy …. ?

- czy myślicie że Hegel ….. będzie jeszcze lepszy od posiadanego przeze mnie Hegla …. bo aż nie chce mi się w to wierzyć?

- jak myślicie, co decyduje o wyjątkowości produktów Hegla?

- czy wy również macie wrażenie, że dystrybutor Hegla w Polsce odwala kawał dobrej roboty?

- itp.

Nie oszukujmy się, zasad nie jest wcale jakoś dużo, w każdym razie – idzie je zapamiętać i przestrzegać, co pozwoli na pisanie w klubie. Ja nie przyswoiłem i dostałem bana, co jest dla mnie w pełni zrozumiałe, bo jak napisałem wcześniej, reguły gry są jasne.

hahaha mczaj masz drina! :)

http://www.audiostereo.pl/roksan-nowa-marka-w-dystrybucji-polpak-poland_93659.html

tego linka jeszcze nie było :)

pilota innego już dają z caspianem

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.