Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

to po zboja zmieniasz integre na mono..

ja cie normalnie nie rozumie:d

Hehe, no Ty na pewno nie rozumiesz;)

Najpierw DAC a potem się zobaczy. Być może (i wcale mnie to nie zdziwi) nie znajdę w ludzkich pieniądzach końcówki grającej organicznie i z czarującą średnicą.

to jak panowie , mozna uzywac integry kandy 2 jako procesor koncowke mocy i podpiac do nie go druga koncowke ?

Czyli np do jednego podpiac jedna pare kolumn czyli zrobic tak zwany bridge i to samo z power amp

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

wiem, że to nie wątek z ogłoszeniami ale jak by ktoś chciał sprzedać CZARNE m1 cd to zapraszam na PW - może to dziwnie zabrzmi ale sprawa aktualna tylko dziś ;)

----------------------------------------------------

to jak panowie , mozna uzywac integry kandy 2 jako procesor koncowke mocy i podpiac do nie go druga koncowke ?

Czyli np do jednego podpiac jedna pare kolumn czyli zrobic tak zwany bridge i to samo z power amp

Możesz użyć integry jako PRE (nie ma to sensu) lub po dołożeniu końcówki zrobić pasywny bi-amping. Zmostkować chyba nie można.

właśnie o tym myślałem, kurcze to lekka przesada z tą ceną z tego co pamiętam ktoś kiedyś pisał na forum, że wymiana lasera i napędu to około 700 złotych.

Cześć,

sorry za poślizg. To już parę dni. Ja bym sobie raczej odpuścił temat. Wcale nie masz gwarancji, że wymiana lasera załatwi problem czytania CD-R. Niektóre odtwarzacze mają z tym problem od nowości. Poza tym cd-r szybko się starzeje, więc jak masz kilkuletnie cd-ry to raczej przegraj je jeszcze raz i może problem zniknie.

Pozdrawiam :)

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Panowie

od jakiegoś czasu gram na Caspianie MkII. Zastanawiam się nad M2 lub Pre+końcówka.

Macie jakieś doświadczenia? i czy czas zweryfikował zasadność wydania większej kwoty na M2 vs M1

Roksanem zaraził mnie kolega -prezes qman. Ostatnio z nim pisałem i zdaje się, że po latach batalii z różnymi wzmakami wróci do Roksana. Mi się już nie chce wojować, bo caspian daje to co najlepsze- spokój i muzyke, dla tego chce jeszcze więcej Roksana.

M1 to M2 i na odwrot pod wzgledem brzmienia jedynie moze troszke M2 byla bardziej analityczna- mialem M1 potem M2 i powrot do M1 troche po czesci tej analitosci ale chyba wygladu :)

jezeli masz wymagajace podlogowce to pre i koncowka inaczej M1 lub M2...

pozdr

*oczywiscie mowiac o M1 mialem na mysli NG...

Panowie,

świetny partner do Roksana :

http://www.ebay.co.uk/itm/Proac-1SC-Response-speakers-Cherry-/290738204669?pt=UK_AudioVideoElectronics_HomeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item43b158effd

jeżeli ktoś szuka kolumn do niedużego pokoju i ma kogoś w UK to polecam.

----------------------------------------------------

U mnie obecnie X16 i caspian grają na 16m2, takiego dźwięku jeszcze u siebie nie miałem!:)

W poprzednim pokoju (grubo ponad 20m2) miałem zbyt mało wysokich i bas nie miał takiego zejścia i kontroli, teraz jest świetnie - akustyka rzecz ważna;(

Cześć,

sorry za poślizg. To już parę dni. Ja bym sobie raczej odpuścił temat. Wcale nie masz gwarancji, że wymiana lasera załatwi problem czytania CD-R. Niektóre odtwarzacze mają z tym problem od nowości. Poza tym cd-r szybko się starzeje, więc jak masz kilkuletnie cd-ry to raczej przegraj je jeszcze raz i może problem zniknie.

Pozdrawiam :)

Doszedłem do wniosku, że odpuszczam, wpadłem na pomysł kupna dobrego odtwarzacza mp3 i tam zgram sobie wszystkie cd-r. Przeszukuję teraz net, żeby coś wybrać z dużym dyskiem. Może macie jakieś typy. Z tymi cd-r to dziwna sprawa, bo po świeżym nagraniu płyty jakieś 2 miesiące temu, caspian łykał ją bez problemu, a teraz mu się nie podoba. Dodatkowo wszystkie nagrane płytki chodzą w samochodzie i u córy w pokoju, także dziwna sprawa. Zapomniałem napisać, że kontaktowałem się z roksanem, grzecznie zapytali na czym polega problem, odpisałem na co oni, że skontaktują się z działem technicznym i odezwą się. Na razie cisza. Pozdrawiam

nawet delikatnie nachuchaj i przetrzyj ściereczką do okularów ,,

http://www.changye.com.cn/bbs/viewthread.php?action=printable&tid=34869

fajne połączenie :)

spróbuję, czyściłem płytą, ale nie pomogło

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.