Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

oj tam, oj tam,

przecież cena 6800 to nie majątek... pod warunkiem, że to nie cena w funtach ;)

Zresztą jakiś rabat też dostanie od tych 35 000 pln :))

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

wiem jaka jest cena wkleiłem nie zobowiązująco :)

swoją drogą B150 też mocny jest

swoją drogą często dyńczyk-duńczyk łączą z powodzeniem z tego co rozejrzałem się po necie :) jeżeli wiecie o czym piszę :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

tylko ze kupisz za ta cene wzmacniacz i po chwili bedziesz mial wrazenie ze on jest za drogi do kolumn ktore posiadasz (urok forum) i znowu wydatek na kolumny 40-50tys? ;d

trzeba znac granice...

... zdrowego rozsadku lub własnego portfela ;)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

temat powraca

http://www.whathifi.com/news/roksan-to-release-flagship-oxygene-cd-player-and-amplifier

Roksna wykupił Artora z ich projektami które zostaną na tej linii produkcyjnej zrobione już

przez Roksana czyli np długo oczekiwany DAC :) ciekawe jak to będzie grało

w UK ma być już dostępne we wrześniu pewnie pierwsze testy też się pojawią

z jednej strony dosyć odważne posunięcie Roksana, z drugiej czy oby jest to tak naprawdę

kontynuacja długoletniej tradycji brzmieniowej firmy, to nie długo się okaże :)

Focal + Naim

Witajcie,już kilka dni słucham moich dynek i powiem że caspian spokojnie je napędza,miałem małą obawę czy da radę ale widzę że bez problemu.Bas z contour 1.3se robi naprawę wrażenie i myślę że jedynie w muzyce gdzie jest linia takiego niskiego energetycznego basu to już im go trochę brakuje no nie ma co się dziwić.Jak dla mnie przestrzeń i wokal to bajka,więc na razie pełne zadowolenie i relaks...oby tak tylko zostało :D

Witam wszystkich. Po kilku tygodniach odsłuchów różnych zestawów zostałem właśnie szczęśliwym posiadaczem kompletu Roksana Kandy K2 w czerni ( a własciwie w dwóch odcieniach czerni ;))), wiec zanim zdążę go wygrzać to któryśklocek pójdzie do wymiany).

Na teraz grają Cabasse Tobago MT222 z Transparent Audio, do tego Pro-Ject Essential + Pro Ject PhonoBox, IC to jakiś zwykły drut.

2 sprawy:

1.Co byście radzili w kwestii IC ? Ma byś muzykalnie, ciepło (ale nie mulasto) i nie nadmiernie drogo(500/600 pln, moze być używka).

2.Mam wielką ochotę wymienić kolumny i kable głośnikowe. Ze wzgledu na budżet (5000/6000, nowe) myślałem o Monitor Audio RX6/RX8, KEFQ700, AA Phoebe lub Hyperion - może jeszcze jakieś sugestie zanim zacznę słuchać ?

Pozdrawiam

Witam wszystkich. Po kilku tygodniach odsłuchów różnych zestawów zostałem właśnie szczęśliwym posiadaczem kompletu Roksana Kandy K2 w czerni ( a własciwie w dwóch odcieniach czerni ;))), wiec zanim zdążę go wygrzać to któryśklocek pójdzie do wymiany).

Na teraz grają Cabasse Tobago MT222 z Transparent Audio, do tego Pro-Ject Essential + Pro Ject PhonoBox, IC to jakiś zwykły drut.

2 sprawy:

1.Co byście radzili w kwestii IC ? Ma byś muzykalnie, ciepło (ale nie mulasto) i nie nadmiernie drogo(500/600 pln, moze być używka).

2.Mam wielką ochotę wymienić kolumny i kable głośnikowe. Ze wzgledu na budżet (5000/6000, nowe) myślałem o Monitor Audio RX6/RX8, KEFQ700, AA Phoebe lub Hyperion - może jeszcze jakieś sugestie zanim zacznę słuchać ?

Pozdrawiam

Witaj

Jezeli chodzi o IC - tani i dobry VDH The Name. Mysle ze spokojnie wystarczy na poczatek. Jezeli wyczujesz roznice to mozesz szukac cos wyzej;-)

Co do kolumn- dorzuc do swoich propozycji Minas Anor IIIs , kolumny wybitne w swoim i wyzszym przedziale cenowym. Mialem juz kilka w domu i minasy cena/jakosc zdecydowanie wygrywaja.

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Panowie czy ktoś już próbował sparować roksana z monitorami chario, właśnie jedzie do mnie końcówka K2 mam w tej chwili wypożyczone monitory ATC i chcę je wpiąć w bi amp swego czasu grały u mnie charo silhouette 200 i miło wspominam ich brzmienie mam jeszcze dwa dni na podjęcie decyzji a w gre wchodzą monitory syntar 520r

Hej,

mam pytanie o końcówkę M1. Zastanawiam się nad jej zakupem, czy uważacie, że będzie to istotna poprawa względem aktualnej konfiguracji (o mnie)? W jakich kwotach warto jej szukać? Czy może lepiej zainteresować się starszą wersją Caspiana, np MkII?

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.