Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

...jak zwykle 0 konkretów, próba obrażenia...

1.przeczytaj moze mój dialog z sav-em, a potem twój wpis o kłamstwac kaczyńskiego, to przy odrobinie posiadanego intelektu powinieneś wpaść na trop mojego...hmm, dobrego humoru.

2.próba obrazania...dla mnie jesteś niedoścignionym mistrzem.

Jeśli ktos mówi takim językiem jak ty nie powinien sie spodziewać stokrotek rzucanych w jego stronę.

Gość

(Konto usunięte)

Weźcie i mie!!!

Kaczyński to !@$^ i jeszcze ^&%%$&$%& !

Fajnie nie ?:)

Ma duży samochód bo ma małego a szabelką wymachuje bo ma małego brata.

To co jestem w klubie?:)))

Pierwszy stawiam!:)))

Znaczy się według jacusia Mały Wódz Geniusz Kaukazu mówiąc, że przyjechał tam walczyć mówił prawdę!

Miejmy nadzieję, że walkę potraktuje jak najbardziej dosłownie i osobiście rzuci się na ruskich :-).

Jestem Europejczykiem.

Wygląda na to, ze Sowieci z Osetyńcami są w Gori i w sąsiednich wioskach. A gdzie gruzińskie wojska? Wszyscy pojechali na wiec do Tbilisi oglądać występ Kaczyńskiego? Totalna żenada. Gdzie się podziała ta kasa niby wydana na uzbrojenie? Trafiła do prywatnych kieszeni? Na drugi raz niech sobie wynajmą jakichś weteranów z Afganistanu to ich obronią. Skutecznie i za pół ceny.

Jestem Europejczykiem.

"Wiedziałem co powiedzieć, bo w sytuacji, gdy armia rosyjska wkracza na terytorium obcego państwa, nawet przekracza granice terytorium, które mają nieco odrębny status, to wtedy się mówi, że nie wolno powiedzieć elementarnej prawdy."

fajne te granice, które mają nieco odrębny status. I fajnie, że wtedy się mówi, że nie wolno powiedzieć.

Litości i to mówi prawnik ?

Gość

(Konto usunięte)

Rosjanie pozwalają na plądrowanie gruzińskich miast

...Z jednej strony Rosjanie twierdzą, że wycofują się z gruzińskiego miasta Gori. Ale z drugiej ustanawiają dla gruzińskiej miejscowości gubernatora, który - jak zapewniają - ma przywrócić porządek. Tymczasem miasto i jego okolice plądrują osetyjskie bandy, jak podkreślają świadkowie, razem z rosyjskimi żołnierzami...

...O powstrzymanie grabieży zaapelowała m.in. amerykańska Sekretarz Stanu Condoleezza Rice...

http://www.dziennik.pl/swiat/wojna-gruzja/article222912/Rosjanie_pozwalaja_na_pladrowanie_gruzinskich_miast.html

Gość

(Konto usunięte)

"Wstrząsające sceny" w gruzińskich wsiach

...Przebywający w Gruzji przedstawiciele organizacji ds.praw człowieka - Human Rights Watch (HRW) informują o "wstrząsających scenach destrukcji" w gruzińskich wsiach, położonych niedaleko administracyjnej granicy kraju z Osetią Południową...

...Wysłannicy HRW, jadący w środę do Cchinwali, informowali o uzbrojonych gangach "osetyjskiej milicji"...

http://fakty.interia.pl/raport/gruzja-osetia/news/wstrzasajace-sceny-w-gruzinskich-wsiach,1162336

Widać z Łoneta, że Tuskowemu oddziałowi PR odebrany zostanie długi weekend.

~zawstydzony , 14.08.2008 08:55 "Polska do wyjątkowy kraj lepszy jest Putin niż własny prezydent.

Nie znam drugiego kraju gdzie głowa państwa jest tak flekowana . Wszędzie widać utożsamianie się obywateli z własnym państwem tylko nie u nas. Dlatego jak się wyjedzie za granicę to rodak od razu cię oszuka. Nie ma więzi narodowej. Ale niby dlaczego ma być, skoro nawet w kraju naszego, prezydenta ośmiesza się za to co zrobił, czego nie zrobił, lub kłamie się, że zrobił.Jak pamiętam

Kwaśniewskiego to przechodziły mu takie rzeczy że jeszcze mi wstyd, a jak patrzę teraz, to wstyd mi za tych wszystkich manipulatorów. Zyczę powodzenia i pozdrowienia dla Putina waszego idola."

~pozdrodaPOetaków , 14.08.2008 09:09 "Dedykacja dla TUSKA z Głczyńskiego : `Gdy wieje wiatr historii/ Ludziom, jak pięknym ptakom/ Rosną skrzydła. Natomiast / Trzęsą się portki pętakom."

Gość

(Konto usunięte)

...Jak zauważył szwedzki minister spraw zagranicznych Carl Bildt, motywy stojące za rosyjską inwazją narzucają skojarzenie z najczarniejszymi rozdziałami w historii Europy. Wystawiwszy paszporty dziesiątkom tysięcy Abchazów i Południowych Osetyjczyków, Moskwa twierdzi teraz, że musi interweniować w ich obronie. Podobną taktykę stosowały nazistowskie Niemcy na początku II wojny światowej...

...Ta chwila może stanowić koniec pewnej epoki w Europie. Epoki wiary w to, że Realpolitik i strefy wpływów zostaną zastąpione nowymi normami współpracy, a państwa będą miały prawo wybierać własną drogę. Nadzieje, że Rosja pod przewodnictwem Dmitrija Miedwiediewa będzie bardziej liberalna, wydają się płonne. Jego tłumaczenie inwazji przypomina raczej Breżniewa niż Gorbaczowa. ..

...Po drugie, nie powinniśmy udawać, że Rosja potrafi neutralnie pilnować pokoju na jej granicach. Rosja jest częścią problemu, nie rozwiązania...

http://wyborcza.pl/1,88975,5582396,Rosje_trzeba_skontrowac.html

czy po naszemu "wstrząsające sceny destrukcji" to tylko plądrowanie i grabież, czy też może grabież, plądrowanie, podpalanie, połączone z mordowaniem, gwałceniem i dobijaniem rannych?

Gość

(Konto usunięte)

Musisz o to zapytać takich skibusów, bo dla nich sprawa wojny Gruzji sprowadza się do tego co powiedział nasz prezydent i do tego ile groszy podrozeje m3 gazu albo ile krów zostanie na rampie po polskiej stronie.

Sam jestem ciekaw co takimi potrafi wstrząsnąć...tylko strach przed moskalem?

Wiadomość dla przebywających w piątek w Poznaniu. O 11:00 spotykamy się z Gruzinami pod Poznańskimi Krzyżami, składamy kwiaty a potem idziemy pod Konsulat Rosyjski.

A kto oglądał wczoraj przemówienie prezydenta Gruzji ? bo raczej się nie przesłyszałem jak się wypowiadał że ponoć żołnierze Rosyjscy masowo rabują muszle i deski klozetowe oraz sprzęt radiowo telewizyjny z Gruzińskich mieszkań ;) .Kto też to oglądał to niech potwierdzi bo jak bym sam to od kogoś słyszał to bym raczej nie uwierzył .

• Redaktorzy

"A kto oglądał wczoraj przemówienie prezydenta Gruzji ? bo raczej się nie przesłyszałem jak się wypowiadał że ponoć żołnierze Rosyjscy masowo rabują muszle i deski klozetowe oraz sprzęt radiowo telewizyjny z Gruzińskich mieszkań ;) .Kto też to oglądał to niech potwierdzi bo jak bym sam to od kogoś słyszał to bym raczej nie uwierzył ."

Tak wynika z doniesień na portalach informacyjnych. Przypuszczam że jeśli idzie o instalacje toaletowe, to w większym stopniu chodzi o milicję osetyńską, bo po diabła komuś sedes w czołgu. Z drugiej strony, Polacy mieli z armią sowiecką identyczne doświadczenia.

Nowy2, 14 Sie 2008, 09:30

>Widać z Łoneta, że Tuskowemu oddziałowi PR odebrany zostanie długi weekend.

>

>~zawstydzony , 14.08.2008 08:55 "Polska do wyjątkowy kraj lepszy jest Putin niż własny prezydent.

>Nie znam drugiego kraju gdzie głowa państwa jest tak flekowana ...

...Jak pamiętam

>Kwaśniewskiego to przechodziły mu takie rzeczy że jeszcze mi wstyd, a jak patrzę teraz, to wstyd mi

>za tych wszystkich manipulatorów. Zyczę powodzenia i pozdrowienia dla Putina waszego idola."

Jak widać większość piszących w tym wątku reprezentuje lewą opcję i rzeczywiście pomimo koszmarnych i żenujących nierzadko zachowań poprzedniego prezydenta nikt z nich nigdy o tym nie wspomni.

Co do lądowania w Tbilisi jak się okazało to jednak Kaczyński miał rację.Codziennie lądują tam samoloty kursowe z Ukrainy.Tego samego dnia,w którym udał się tam nasz prezydent z pozostałymi na wiec do Tbilisi wylądował bez żadnego problemu Prezydent Francji N.Sarkozy.

>wa-lo-dia, 14 Sie 2008, 10:50

>Tego samego dnia,w którym udał się tam nasz prezydent z pozostałymi na

>wiec do Tbilisi wylądował bez żadnego problemu Prezydent Francji N.Sarkozy.

Tylko może byś łaskawie zwrócił uwagę na fakt, że Sarkozy leciał z Moskwy więc ruscy raczej by go nie zestrzelili ;-).

>pomimo koszmarnych

>i żenujących nierzadko zachowań poprzedniego prezydenta nikt z nich nigdy o tym nie wspomni.

Czemu to ach czemu? Może dlatego, że aktualnie urzędującym prezydentem jest Kaczyński, a nie Kwaśniewski czy Wałęsa?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.