Skocz do zawartości
IGNORED

Wojna Osetia Płd. - Gruzja - Rosja

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby ten samotny człowiek miał rację przejmując się stanem zdrowia p.Prezydenta ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wracając do wątku...

"Prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew podpisał sześciopunktowy plan uregulowania konfliktu gruzińsko-południowoosetyjskiego - podał rzecznik Kremla."

Ciekawe co Gruzji pozostawią....

wladz, 16 Sie 2008, 15:11

Anna Politkowska po przeczytaniu twoich wpisów napluła by w twoją

>gębę...więc nie wycieraj nią swoich plugawych wpisów.....

To taka twoja KGB-owska mentalność. Gdzie wycieram sobie Nią gębę ?

Pieprzony rusofilu udający obiektywizm. Pozbawiony moralności pawianie potrafiący usprawiedliwić każdą zbrodnię.

Ty nie bronisz normalnych Rosjan. Ty bronisz tych KGB-owskich morderców. Załapałeś w końcu ? Zakuta rusofilska pało.

wladz, 16 Sie 2008, 16:28

Oczywiście wladz. Ty lubisz wersję z kłamstwami, przeinaczeniami i do tego lubisz zmanipulować. Wystarczy, że będzie ładne i bez chamstwa. Zupełnie jak stalinowski politruk.

Połowa Polaków boi się ataku Rosji

Aż 50 procent Polaków obawia się, że w ciągu najbliższych kilku lat nasz kraj może zaatakować Rosja - wynika z badania Pentora opublikowanych na internetowych stronach tygodnika "Wprost". Przeprowadzono je już po agresji na Gruzję.

Ataku ze strony Rosji nie obawia się 38 procent Polaków. Zdania na ten temat nie ma 12 procent ankietowanych.

Prawie 40 procent Polaków uważa także, że największym wrogiem Polski jest Rosja. 57 procent jest zdania, że przywódcy Rosji powinni odpowiedzieć przed Międzynarodowym Trybunałem za zbrodnie wojenne i zbrodnie przeciw ludzkości dokonane w Czeczenii i w Gruzji

• Redaktorzy

A czy w tym sondażu była również opcja "czy Polska ma wrogów?" Wroga to ma np. Korea - jest nim Korea Północna. Niewątpliwie wroga ma Gruzja. A reszta to tylko polityka. Był taki wątek, podobnie skonstruowany: "czy bardziej nienawidzisz matki czy ojca?"

Co do stanu fizycznego i psychicznego L.Kaczynskiego nie maja watpliwosci tylko fanatycy z PIS ..

Na wiecu w Tibilisi byla taka scena kiedy reszta prezydentow wziela sie za rece , natomiast Lech K. jak ciolek w rozchelstanej koszuli stal przed nimi robiac dziwne grymasy , mial wyglad wiejskiego glupka ....

My was za te obraźliwe epitety pod adresem Prezydenta i Jego Brata kołem łamać każemy...tłuszczo niewierna . Wywrotowcy , cholera ! Wrogi element !Żydokomuna !

Precz z pachołkami Moskwy !

PS

Jakoś mi brakowało tego :-) Aż lżej na sercu . Dwadzieścia lat temu krzyczeliśmy coś podobnego tylko w inna stronę . Co sie zmieniło ?

...there is no spoon...

>Jakoś mi brakowało tego :-) Aż lżej na sercu . Dwadzieścia lat temu krzyczeliśmy coś podobnego tylko

>w inna stronę . Co sie zmieniło ?

Dużo. Trzeba sobie jedynie przypomnieć. I pamiętać, by nie dać się dzielić władzy, bo władza, która nawołuje do podziałów zdąża do totalitaryzmu. I pamiętać, że w przeciwieństwie do totalitaryzmu, demokracja nie odbiera ludziom nadziei.

jar1 ,

pocieszyłeś mnie . Może Ty powinieneś być Prezydentem ...? Jakby co to daj cynk , będę na Ciebie głosował . Czuję , że dasz Narodowi nadzieję .Tak ładnie tłumaczysz .

PS

Ustawisz mi Preap X0 ? Sam nie daję rady .

...there is no spoon...

Od jakiegoś czasu wladz trącił mi z lekka kacapem, ale ostatnio, po rozpoczęciu wojny gruzińsko-rosyjskiej, mówienie, że trąci byłoby strasznym eufemizmem :)

Najbardziej podoba mi się odwracanie uwagi od obronnego charakteru tarczy; ma ona za zadanie zniszczyć nadlatujące pociski rakietowe i tyle. Stąd pytanie: dlaczego Rosjanie tak protestują przeciwko tarczy? Sprawa ma się podobnie jak podczas propagowania przez administrację Reagana programu "gwiezdnych wojen" - Rosjanie krzyczą dopóty, dopóki nie posiądą podobnej lub lepszej broni. Potrzebują na to sporo czasu, ponieważ z powodu znacznego zacofania technologicznego, muszą od podstaw wybudować zakłady, które by owo cudo były w stanie produkować.

Z drugiej strony patrząc, to dlaczego protestują przeciwko instalacji obronnej? A może to oznacza, że mają jakieś nieczyste zamiary względem Europy? Pewnie według wladza: absolutnie nie.

Ojciec miał przez wiele lat działkę. Wraz z sąsiadami umówili się, że aby zmniejszyć koszty, to wspólnie postawi się tylko ogrodzenie zewnętrzne, a zrezygnuje z tego między sąsiadami. Przez wiele lat okazywało się, że decyzja była prawidłowa. Działka obok została sprzedana i pojawił się nowy sąsiad. Nagle wzrosło zużycie wody na działce ojca, a oprócz tego zaczęły znikać dojrzewające owoce. Wkurzony ojciec zamówił słupki i przywiózł siatkę. Pierwszym, który się tym zainteresował był właśnie nowy sąsiad. Poddawał w wątpliwość celowość stawiania płotu, mówił że to duże koszty i uwaga, że postawienie płotu da sygnał złodziejom, że jest tu coś cennego na tej działce i pewnie będą włamania do altany.

Nie muszę chyba pisać, że po postawieniu płotu "ktoś" przestał korzystać z wody, a owoce spokojnie dojrzewały. Nastąpiła tylko jedna zmiana, a mianowicie sąsiad przestał odpowiadać na "dzień dobry" mojego ojca.

Ostatnio w sprawie instalacji tarczy w Polsce zabrał głos generał Nogowicyn. Jest lepszy niż sąsiad mojego ojca, nie?

arturp, 16 Sie 2008, 19:13

>Ustawisz mi Preap X0 ? Sam nie daję rady .

Ja ustawiałem jedynie swój, schemat i płytka mojej produkcji - więc nie wiem, czy z Twoja byłoby tak samo.

"Od jakiegoś czasu wladz trącił mi z lekka kacapem, ale ostatnio, po rozpoczęciu wojny gruzińsko-rosyjskiej, mówienie, że trąci byłoby strasznym eufemizmem :)"

Oj Nowy2

to ty nie wiesz że jestem "nowym ruskim"

P.S.

skoordynuj wnioski z SR_71 i jacchem takie jednoczesne potrójne uderzenie to będzie jak rakietowy ostrzał Cchinwali przez Gruzinów.

Dlaczego protestuja ? to proste -ta baza to pryszcz oprocz niej powstanie o ile pamięam 6 pro -natowskich baz głownie lotniczych o ciagłej gotowosci bojowej

te bazy to juz nie przelewki ,jak czytam jak wyglada ich zabezpieczenie techniczno-medyczne /koszty inwestycji i utrzymania w gotowosci/ to widac jak duza siła muszą dysponowac

NATO podeszło im pod sam nos stad nerwowosc

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"Najbardziej podoba mi się odwracanie uwagi od obronnego charakteru tarczy; ma ona za zadanie zniszczyć nadlatujące pociski rakietowe i tyle. Stąd pytanie: dlaczego Rosjanie tak protestują przeciwko tarczy?"

radary które będą penetrowały ich poczynania w większym stopniu niż obecnie i rakiety które mogą szybciej do nich dolecieć....amerykanie w meksyku też nie chcieliby by rosyjskich radarów i rakiet.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.