Skocz do zawartości
IGNORED

jak nie thiel cs 1,5 - to co?

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

O w morde tego to bym sie nie spodziewal ale wiem ze kolumny Eryka potrafia zaskoczyc i przyznam sie ze kiedys nawet chcialem kupic poprzednia wersje tych kolumn ale calkowicie zmienilem wtedy koncepcje i nic nie wyszlo z zakupu.

Koniecznie napisz co tez zdecydowalo o zakupie i co w ,,trawie piszczy,, umieram z ciekawosci!

A jeszcze sesja foto obowiazkowa plizzzz.

robix

wszystkich chyba zaskoczyłes

miło ze jednak ktos robi cos ładnego "w drewnie" w tym kraju

koniecznie napisz jak grają :))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

tak oto prezentują się Ketsusy w porównaniu do Thieli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam.

co do brzmienia Ketsusów to odebrałem je w pierwszym momencie jako dosyć "rozjaśnione". bas szybki, krótki, zwarty. najlepsze w nich jest to że zupełnie znikają w pomieszczeniu - ta cecha najbardziej rzuca się w uszy :).

pierwsze wrażenie ustąpiło i generalnie brzmienie odbieram jako kulturalne, głosy ludzkie brzmią bardzo przyjemnie.

trochę bałem się jak to zabrzmi z nową amplifikacją - ale bezpodstawnie. nausznie zweryfikowałem pogłoski o 400xi Krella i nie jest to moim zdaniem jakiś szczególnie ostry wzmacniacz. w zestawie brzmi to wszystko bardzo gładko i przyjemnie. góra wędruje wysoko, ale nie przekracza akceptowalnego przeze mnie poziomu.

pozdr.

Łukasz

cd zdjęć Ketsusów

Ukryta Zawartość

post-11475-100004976 1222101720_thumb.jpg

post-11475-100004977 1222101720_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z danych technicznych producenta (jakby kogo interesowało):

"zespół trójdrożny: - 2 x 15cm woofer - 1 x 7 cm full band - 1 x 25 mm Super Tweeter (z możliwością odłączenia - zależnie od potrzeb) Głośniki niskotonowe to silne magnesy & membrany typu sandwich trójwarstwowy o bardzo małej masie 8g - szybkie). Zakres pasma od 200Hz do 24kHz obsługuje bardzo zaawansowany konstrukcyjnie gł. szerokopasmowy. Efektywność: 88dB, MOC: 150/200Watt, 4ohm".

niestety kto wyprodukował przetworniki - tego nie wiem.

co do wykonania to naprawdę cacko: lakier fortepianowy white pearl + wstawki w kolorze palisander. wszystko spasowane, że mucha nie siada.

pozdr.

Łukasz

na koniec ciekawostka co do przesyłki:

Ketsusy przyjechały w wielkiej drewnianej skrzyni. zakręcnej na wkręty. w środku podzielona na dwie komory. każda kolumna w folii i styropianie. całość generalnie nie do ruszenia i naruszenia. waga skrzyneczki to 85 kilogramów! mieliśmy z kurierem trochę zabawy z dotaszczeniem tego pod drzwi.

potem nieodzowna okazała się pomoc Kolegi Bartka w wypakowaniu i ustawieniu.

pozdr.

Łukasz

Widzę że masz również 280CD Krella. Jeżeli mogę ci coś zasugerować, to podłącz to Kubalą, Cardasem, Transparentem czy innym Harmonic Technology. Wtedy podkreślisz zalety tego zestawienia, maskując jednocześnie niedociągnięcia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wszystko zależy od budżetu. Zobacz może najtańsze Kubale (najtańsze, nie oznacza że tanie), Cardasa GR albo coś z Harmonic Tchnology. Dwa ostatnie warto kupić s/h na Audiogonie, choć wiem że HT miał swego czasu Audio System na wyprzedaży w dobrych cenach. Warto zadzwonić. Szukaj kabli delikatnie ocieplonych, z dobrym wypełnieniem średnicy. Napewno coś miedzianego - broń boże srebro.

Z doświadczenia wiem również, że większe znaczenie będzie miał kabel głośnikowy niż IC (tu najlepiej zbalansowany).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam

No ładne cacka!! Przyznam, że dzięki Twoim zakupom dowiedziałem się o istnieniu takiego producenta!! A, że lada dzień wyieram się do NS oddać Bartkowi jego Onkyo, który dość długo u mnie zadomowił, bardzo chętnie - oczywiście jeśli pozwolisz - zobaczę na żywo Twoje dzieła sztuki :) Oczywiście wcześniej przedzwonię.

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

Lucmaster>>> Zaszalales ostro !

To mi sie podoba nie ulegasz zbytnio obiegowym opiniom i kupujesz uchem -brawo.

Kolocki bajera niepowiem a ,,wieza,, Kryla zawsze mi sie podobala bo razem gra swietnie nawzajem sie uzupelniajac.

Kurna chyba sie jednak do Ciebie wprosze z butelczyna ,,Lychy,,.

robix

lucmaster, gratuluję zakupów!

ten szerokopasmowy wygląda na Jordana

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.