Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Warunki zakupu Castrol OLISTAMOLY 2 są następujące:

1 - opakowania 0,4kg - cena netto za opakowanie 34,45zł/opak - czas realizacji zamówienia ok. 5 tygodni - minimalne zamówienie 1 karton = 20 sztuk,

2 - opakowania 1kg - cena netto za opakowanie 66,77zł/opak - czas realizacji zamówienia ok. 5 tygodni - minimalne zamówienie 1 karton = 5sztuk.

Uważam, że opcja 2 jest odpowiednia, ale jest to temat do przedyskutowania. Koszt z dostawą to około 430-450zł (opcja 2)

Czekam na propozycje kolegów odnośnie wyboru opcji oraz jednoznacznej deklaracji zakupu.

Witajcie!Serdeczne życzenia Świąteczne dla wszystkich kolegów z tego wspaniałego tematu forumowego.Dużo zdrówka dla każdego...a potem zdrówka dla magnetofonów : oby pracowały latami i cieszyły nasze uszy, oczy i nos( to takie nasze 3D).

U mnie bez zmian. Mniej ostatnio piszę w wątku bo chyba mam mniej do powiedzenia, ale wszystko dokładnie czytam i cieszy mnie pasja tych paru wspaniałych osób, które tutaj piszą i do których mam przyjemność się zaliczać.To całkiem mądra i roztropna rodzinka.

Moje szpulaki pracują bez zarzutu od dłuższego czasu, a odkąd przeszedłem całkowicie na tor lampowy nic nie zmieniam już od ponad roku. To cieszy głównie z punktu widzenia wydawania zbędnej kasy.

Nie mam czasu na renowację mojego M2405S i Damy Pik - bo mógłbym to zrobić tylko z sentymentu mając w pamięci młode.

A tak na marginesie: czy przypadkiem kupujac Koncerta za 2500zł i więcej nie chcemy raczej kupic młodych lat???? i to właśnie jest takie drogie. Sam Koncert jest po prostu fajnym sprzęcikiem. Mam tez takie chwile jak Paweł, że chętnie bym sobie safundował Koncerta w dobrym stanie, ale wiecej jak 1000 zł bym za niego nie dał, a młode lata pamiętam dobrze.Jeśli mózg jest zdrowy wspomnienia się nie kasują. Ostatnio zdobyłem pewna płytkę ( brat ściągnął ją z sieci - Comsat Angels_ Waiting for a miracle)) bo kupić się nie da jakoś. Po pierwszym słuchaniu wszystko dokładnie mi się przypomniało co wtedy robiłem (30 lat temu) jak ja nagrywałem z radia) , myślę , że to piękna cecha naszego umysłu.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam ze szczególnym uwzględnieniem Pawła i jego ukochanej.....aby wszystko było tak jak w marzeniach. Trzymajcie się i nie dajcie się ---Jacek

Jacekk011, 3 Kwi 2010, 09:12

Dzięki Jacku za miłe słowa skierowane pod moim adresem.Także pozdrawiam Cię serdecznie razem z moją narzeczoną!Już niedługo nastąpi ten wielki i niezapomniany dzień dla nas.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze nie tylko 10 kwietnia, ale do końca dni naszych i tak też będzie nam się układać w życiu.Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze!Bądź zdrowy i ciesz się swoją pasją!Smacznego jajka,dużo pogody ducha i pozytywnych wibracji w czasie słuchania muzyki!Oby nigdy jej nam nie zabrakło!

Konstatnty S, zgłaszam swój akces jeżeli chodzi o olistę, na jedną buteleczkę niezależnie jakie ostatecznie będą kupowane.

Wesołych, Zdrowych i Szczęśliwych Świąt dla wszystkich forumowiczów, ich rodzin i oczywiście ukochanych maszynek.

Wojtek

Wojtek

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny

i wśród przyjaciół

oraz wesołego "Alleluja" życzy...Marian z Rodziną

paul_67, 3 Kwi 2010, 11:03

1. Bądźcie wierni swoim ciałom, niczym wzniosłym ideałom;

2. Nie budujcie muru z cegły, w tym jedynie murarz biegły;

3. Pamiętajcie o rocznicach, nie świętujcie ich przy pizzach;

4. Dręczy Was chrapanie nocą? Można szturchnąć, tylko po co?

5. Gdy różnica zdań dość spora, wynajmijcie mediatora;

6. W namiętności co dzień trwajcie, gdy przygasa, rozpalajcie;

7.Gdy Wam zgody nic nie bełta, nie zarobi terapeuta;

8. U sąsiadki wrót nie stójcie, tajemnice swe szanujcie;

9. Niech nie martwi Was frasunek, na frasunek dobry trunek;

10. A gdy siwe będą głowy - damy Wam poradnik nowy.

Witam Wszystkich! Również dołączam się do życzeń świątecznych. Przy okazji mam pytanie.

Dorobiłem sobie nowe boczki do Akai.Nie wiem tylko,czy zostawić je w takim jasnym kolorze jak są,czy może przyciemnić je bejcą.Pozdrawiam adam2948.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

adam2948, 3 Kwi 2010, 12:59

>Witam Wszystkich! Również dołączam się do życzeń świątecznych. Przy okazji mam pytanie.

>Dorobiłem sobie nowe boczki do Akai.Nie wiem tylko,czy zostawić je w takim jasnym kolorze jak są,czy

>może przyciemnić je bejcą.Pozdrawiam adam2948.

Witaj to zależy od ciebie jakie ci się podobają boczki,ja dorobił do swojego takie jakie były w orginale.Ale to nie znaczy że muszą być takie jak ja mam.Pozdrawiam Marian

Te w orginale wygladaja lepiej.

Pozdrawiam Andrzej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam i dziękuje wszystkim za szczere życzenia.Tak się stało,że nie mam żadnej rodziny w pobliżu miejsca swojego zamieszkania i uczestnictwo w tym wątku ,jest jakimś zastępstwem.

Dla was też wszystkiego najlepszego.Cieszę się,że też dzielicie się swoimi radościami i troskami na forum.Oby tych trosk ,było jak najmniej.

Jacku011.Masz racje,co do wspaniałego działania naszego mózgu.Ja też się łapie,że jak usłyszę jakieś stare nagranie,to dokładnie mam przed oczami chwilę,kiedy pierwszy raz słuchałem ten utwór.

Czasami jest to ,aż niesamowite.

Witam,życząc wszystkim spokojnych świąt,smacznego jaja i kubła wody w lany poniedziałek,chciałbym zadac pytanie:

Ukryta Zawartość

O co chodzi z tym chromem?Przecież LGR50 to chyba normalna "radiówka"?

Dulon dzięki za maila.

Ukryta Zawartość

Pragnę życzyć Wam, zdrowych, słodkich i pogodnych świąt, Waszym maszynom śliskiej i technicznie sprawnej drogi, a nośnikom stałej temperaturki :) 3majcie się!!!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Oczywiście, że LGR50 to zwykła, całkiem dobra radiówka z Fe2O3. Warstwa czynna ma bardzo ciemny, brązowy kolor i pewnie stąd ta pomyłka, ale chrom to na pewno nie jest.

Gość sofistan

(Konto usunięte)

Witajcie!

Radości, uśmiechu, tolerancji, zrozumienia, spokoju i zdrowia,zdrowia,zdrowia, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę Wszystkim Forumowiczom :-).

paul_67,

przyjmij moje gratulacje z okazji ślubu, to piękna chwila, sam przeżyłem już takie dwie i każdą wspominam z łezką w oku :-).

POZDRAWIAM

Jacek

paul_67,

Gratuluję i nie wątpię w Twój trafny wybór!Jedna prosta rada od kogoś z 20-letnim stażem:im dalej w las tym więcej drzew,trzeba umiejętnie lawirowac między nimi...W moim przypadku do tej pory to wystarczyło by trwac.Czego i Tobie życzę.Mam nadzieję że nie dostaniesz szlabanu na forum po ślubie!:-)

A ja bawię się swoim nowym nabytkiem, który kupiłem od MAG,a czyli Philipsem N 4450. Magnetofon jest w całkiem dobrym stanie, ale po tylu latach to zawsze jest coś do zrobienia. Głowice w stanie idealnym, rolki też. Musiałem założyć nowy pasek napędowy od licznika taśmy, nasmarować osie kół zamachowych, spryskać "kontaktami" wszystkie styki,przełączniki i potencjometry itp.

Ale najciekawsze jest to, że musiałem wyregulować głowice odtwarzające i nagrywające. Pomimo tego, że były oryginalnie zalakowane ! Absolutnie wszystkie taśmy odtwarzane były beznadziejnie. A mam taśmy testowe nagrane przez Jana Petera i Gardenusa. Poza tym mam taśmy znakomicie nagrane, które kupiłem na Allegro. To jest najlepszy dowód na to, że takie "nie ruszane" głowice niczego nie gwarantują. Akurat w tym modelu śrubki regulacyjne głowic, kręcą się lekko. No i słabo były zalakowane. Pewnie dlatego doszło do samorozregulowania się głowic. Czeka mnie jeszcze klejenie ozdobnych blach na przednim panelu. Poza tym nie działa programowanie licznika taśmy "auto stop".

PS,- Dzięki MAG, że chciało ci się tyle kilometrów wieźć ten magnetofon dla mnie !

Kasjel

Cieszę się ze jesteś zadowolony ważne że drobne serwisowe czynności przywrócą mu świeżość działaj i dawaj foty :)

Co z Hitachi? masz jakiś pomysł co mu dolega?

A w ogóle to:

Zdrowych Świąt Wielkanocnych , Spokoju , Wytrwałości , Uśmiechu i w ogóle wszystkiego najlepszego Wszystkim z tego wątku życzę :)

MAG

audiomagia.blogspot.com

Panowie,

Życzę Wam Zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt Wielkanocnych,

niech upływają w wesołej , rodzinnej atmosferze ,

i radości ze zmartwychwstania Jezusa,

Jarek

Witajcie pytanie co jest warte ten zestaw do lutowania.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>manius59

Wstrzymaj się z zakupem, właśnie sprawiłem sobie taki zestaw, poużywam i dam znać....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi