Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

jak juz wczesniej napisałem wpis usunieto po zgłoszeniu go do moderacji przez innego wieloletniego uczestnika wątku jako zwykły off-top

mechanizm jest prosty -nie zgłaszacie - nikt niczego nie usuwa

prościej napisac juz nie potrafie , sami ustalacie jak ma wyglądać temat

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Coś tu pachnie komisją śledczą - ktoś coś napisał, a innemu się nie spodobało. Może ktoś zbyt pochopnie "zwrócił się z prośbą" do moderatorów, a może komuś przeszkadza, że tutaj jeszcze w zasadzie "obywa się bez niezdrowych emocji". Jak przyjdzie Pan M., to znajdzie winnych "podżegania".

jak juz wczesniej napisałem wpis usunieto po zgłoszeniu go do moderacji przez innego wieloletniego uczestnika wątku jako zwykły off-top

mechanizm jest prosty -nie zgłaszacie - nikt niczego nie usuwa

prościej napisac juz nie potrafie , sami ustalacie jak ma wyglądać temat

Teraz brakuje już tylko uzasadnienia tego forumowicza któremu wpis się nie podobał. Cały problem sprowadza się znowu do zrozumienia celu istnienia tego wątku, o tym napisali koledzy we wcześniejszych wypowiedziach. Dla mnie magnetofony to nie tylko maszyny ale przede wszystkim wspólna pasja nas wszystkich, a pasje to właśnie ludzie tu piszący, ich przemyślenia i także emocje pojawiające się w ich wypowiedziach. Tego właśnie tu szukam i bez tego ten wątek będzie dla mnie martwy jak wiele innych na tym forum.

Pozdrawiam

W.

Wojtek

czas na komisje śledczą

dobrze ze taka dyskusja się odbyła , mysle ze znacznie ułatwi to prace moderacji w tym watku / brak ingerencji/ poza oczywiście naruszaniem zasad netykiety. Jak widze wiekszosc piszacych jest za luzniejszym podejściem do tematu

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

czas na komisje śledczą

może wśród nas jest jakiś "śpioch" i skrzętnie zbiera informacje, a później doniesie komu trzeba...

PRECZ - SENNA ZMORO!!!

przyjmijmy na razie, że może miał słabszy dzień, a może teściowa go "znerwowała", itp

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Aby Szanowni Panowie nie musieli cierpieć mąk straszliwych i tkwić w przypuszczeniach sen z oczu spędzających niewątpliwie, śpieszę powiadomić iż to JA zgłosiłem ową wypowiedź do moderacji. Wypowiedź zawierającą dogłębną analizę "dziennikarstwa" internetowego w ogóle, odniesienia do wydarzeń w kraju zamorskim oraz refleksje natury filozoficznej.

Swego zbrodniczego czynu dokonałem z całkowitą premedytacją i z niewątpliwym zamiarem zamachu na wolność słowa i dobre samopoczucie autora zgłaszanej wypowiedzi.

Ironia zawarta w powyższym jest zamierzona, wstrętna i obrażająca godność prawdziwego miłośnika magnetofonów szpulowych.

A teraz z przyjemnością poczytam sobie o tym, jakie to kary i plagi spadną na mą obrzydliwą postać za haniebne skorzystanie z funkcji oferowanych przez forum.

GM

Edytowane przez G.Mark

Aby Szanowni Panowie nie musieli cierpieć mąk straszliwych i tkwić w przypuszczeniach sen z oczu spędzających niewątpliwie, śpieszę powiadomić iż to JA zgłosiłem ową wypowiedź do moderacji. Wypowiedź zawierającą dogłębną analizę "dziennikarstwa" internetowego w ogóle, odniesienia do wydarzeń w kraju zamorskim oraz refleksje natury filozoficznej.

Swego zbrodniczego czynu dokonałem z całkowitą premedytacją i z niewątpliwym zamiarem zamachu na wolność słowa i dobre samopoczucie autora zgłaszanej wypowiedzi.

Ironia zawarta w powyższym jest zamierzona, wstrętna i obrażająca godność prawdziwego miłośnika magnetofonów szpulowych.

A teraz z przyjemnością poczytam sobie o tym, jakie to kary i plagi spadną na mą obrzydliwą postać za haniebne skorzystanie z funkcji oferowanych przez forum.

GM

Myślę,że nie rozumiesz jeszcze do końca jak działa ten wątek.Doceniam Twoją odwagę cywilną,jednak czy nie lepiej by było zamiast prosić o moderację ,tak po prostu odpowiedzieć na post,do którego masz zastrzeżenia.Uniknelibysmy całego zamieszania.

Uważam sprawę za zamknietą i proszę wszystkich zainteresowanych o powściagliwość

Właśnie z tego powodu,że wątek ten stał się zbyt techniczny i także moje wypowiedzi zostawały wycinane przestałem tutaj pisać.Zabrakło miejsca na emocje,entuzjazm i radość obcowania z muzyką i sprzętem.Jak magnetofon się nie psuje to milczeć?Jak ma się ochotę podzielić się z uczestnikami forum wrażeniami z przesłuchanej taśmy...też nie można, bo niby nie na temat?Lubimy innym podcinać skrzydła...

Pozdrowienia dla Jacka!

Paweł

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Właśnie z tego powodu,że wątek ten stał się zbyt techniczny i także moje wypowiedzi zostawały wycinane przestałem tutaj pisać.Zabrakło miejsca na emocje,entuzjazm i radość obcowania z muzyką i sprzętem.Jak magnetofon się nie psuje to milczeć?Jak ma się ochotę podzielić się z uczestnikami forum wrażeniami z przesłuchanej taśmy...też nie można, bo niby nie na temat?Lubimy innym podcinać skrzydła...

Pozdrowienia dla Jacka!

Paweł

Zapewniam Cię, że w usuniętej wypowiedzi nie było nic, co byłoby związane z tym o czym piszesz. Jeśli większość zacznie podchodzić do pisania na forum w ten sposób, który opisałeś, to ten i inne wątki można spokojnie pozamykać.

Jeśli piszący się obraża bo ktoś ma inne zdanie, ktoś nie zgadza się z przedstawionymi treściami które budzą w nim niechęć lub usunięto mu post to... albo powinien zastanowić się nad tym co napisał, albo założyć bloga.

Oczywiście nikt się z tym nie zgodzi, ale proszę porównać dwie, niby takie same wypowiedzi:

- "Kupiłem sobie magnetofon YYY. Jest fajny, śliczny, w dobrym stanie no i był super tani."

- "Kupiłem sobie magnetofon YYY. Załączam zdjęcia. Wrażenia odsłuchowe są pozytywne. Nie polecam jednak stosowania do niego taśm XXX, ponieważ nagrania na nich wykonane źle brzmią."

Widzimy różnicę?

To pierwsze, to jest ordynarny lans, chwalenie się i oczekiwanie na oklaski. Co daje osobom nie związanym ta informacja? Nic. Mnie się ciśnie na klawiaturę natychmiastowa riposta: "No i co z tego, że sobie kupiłeś tego klamora?".

To drugie, jest praktycznie tym samym, ale dodatkowo zawiera informację, która innym może się przydać. I wilk syty, piszący się cieszy bo może się podzielić swoją radością i owca cała, bo osoby postronne mają z tej wypowiedzi korzyść.

GM

G.Mark .Tym wpisem dokładnie siebie scharakteryzowałeś.

Nie wiem ilu masz prawdziwych przyjaciół i nie obchodzi mnie to.Nie mogę ,tylko zrozumieć ,ze jak się ktoś chwali,że udało mu się zrealizować marzenia,to może ten fakt w kimś wzbudzać złość.Przykro się to czyta.A gdzie miejsce na człowieka.Czy mamy być tylko robotami?

.Nie mogę ,tylko zrozumieć ,ze jak się ktoś chwali,że udało mu się zrealizować marzenia,to może ten fakt w kimś wzbudzać złość.

Jeśli pozwolisz Marku wtrącę tylko małą uwagę.

To nie tak. Grzegorz jest człowiekiem bardzo konkretnym i wymagającym od innych, ale i od siebie. Po prostu formy samochwalstwa wzbudzają w Nim raczej zażenowanie niż złość i ja tak to odbieram. Co do pytania o przyjaciół, to chyba troszkę zbyt naruszające prywatność Grzegorza. Ja nie znam osobiście Grzegorza, lecz jeśli uznałby mnie za swego przyjaciela byłbym zaszczycony. Wszyscy na tym forum mamy różne charaktery, Grzegorz ma właśnie taki a tu, na tym forum dawno udowodnił swą wartość jako człowiek służący swą wiedzą zawsze i każdemu potrzebującemu. Szanujmy siebie nawzajem szczególnie jeśli się różnimy.

Pozdrowienia dla Wszystkich, Włodek.

Jeśli pozwolisz Marku wtrącę tylko małą uwagę.

To nie tak. Grzegorz jest człowiekiem bardzo konkretnym i wymagającym od innych, ale i od siebie. Po prostu formy samochwalstwa wzbudzają w Nim raczej zażenowanie niż złość i ja tak to odbieram. Co do pytania o przyjaciół, to chyba troszkę zbyt naruszające prywatność Grzegorza. Ja nie znam osobiście Grzegorza, lecz jeśli uznałby mnie za swego przyjaciela byłbym zaszczycony. Wszyscy na tym forum mamy różne charaktery, Grzegorz ma właśnie taki a tu, na tym forum dawno udowodnił swą wartość jako człowiek służący swą wiedzą zawsze i każdemu potrzebującemu. Szanujmy siebie nawzajem szczególnie jeśli się różnimy.

Pozdrowienia dla Wszystkich, Włodek.

Ja szanuje jego zdanie i do pewnego stopnia rozumiem jego obiekcje,jednak należy szanowac też innych.

Wiem,że G.Mark ma bardzo dużą wiedzę,co wielokrotnie już tytaj udowodnił.Jednak nie można z kogoś drwić,bo się chwali swoim nowym nabytkiem.Często piszemy na tym forum o rzeczach zupełnie nie związanych z magnetofonami.Sa to i rzeczy miłe,jak ładna pogoda za oknem,jak i przykre,a nawet tragiczne.Każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii i gdy to zrobi otwarcie,to nawet jak się z nimi nie bedę zgadzał,to będę walczył o jego prawo do jej wyrażenia.Nie podoba mi się i jak myślę i wielu innym usuwanie postów.

Rozmawiałem z administratorem i dostałem wytłumacznie jego postepowania.Po prostu nie ma on czasu dokładnie sprawdzać każdego wpisu i jak dostał prośbe o usuniecie,to działał niejako automatycznie.Jest tak,bo wszyscy wiemy,co dzieje się na innych wątkach.Tu kłótni nie ma i mam nadzieje,że nie bedzie,dlatego nie korzystajmy z możliwości usuwania postów pod byle pretekstem.To tyle na ten temat od mojej osoby.

Miałem nic na ten temat nie pisać, ale widzę, że wątek zmierza do technicznego wyrażania myśli, co mnie lekko irytuje.... Ja rozumiem, że nie można sobie zacząć pisać na temat przekładni ślimakowej w samochodzie, czy o słoniach w Afryce, ale ludzie, emocje w wątku muszą być. A jeśli ktoś pisze na temat dziennikarstwa, to tyczy się to artykułu, który mówi o magnetofonach szpulowych. A forum to rozmowa - jak byśmy spotykali się codziennie, na żywo, to nie dało by się cofnąć czasu i rozmowa na temat tego artykułu zajęła by nam pewnie jedno spotkanie. I dobrze, bo trzeba rozmawiać, zresztą, mimo różnych tematów poruszanych w tym wątku, zawsze kończyło się po paru postach, więc nie rozumiem takiego zachowania jak wywalanie postów. Wydaję mi się, że jest wolność słowa i wypowiedzi prawda?

>>G.Mark

Masz sporą wiedzę, ale Ty też się czasem zastanów co robisz...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

paul_67>cieszę się , że się odezwałeś i to dokładnie we właściwym momencie.

G.Mark> nikt Ci nie dał prawa do decydowania o tym co można tutaj pisać , a co nie , co jest on topem, a co off topem - chyba, że sam tak uważasz - wtedy masz problem z własnym ego. A jeśli tak - to czas na pracę nad sobą ...

Uogólniając - Mogłem nie reagować- i olać sobie czyjeś wybujałe ego - po co mi to. Ale odezwał się Paweł , Marek-41 napisał w podobnym tonie co ja teraz - i myślę , że w imię przyjaźni muszę to zrobić. I cokolwiek mi napisze Kolega G.Mark - wiem, że właśnie dzięki temu wątkowi i tym, że od lat fascynuję się dźwiękiem i magnetofonami - mam paru przyjaciół , na których zawsze mogę liczyć. Jest to dla mnie o wiele ważniejsze niż sam sprzęt. I proszę nie nazywajcie tego - bocznicą- czy off topem. Jeśli mój wpis kogokolwiek drażni bądź ma jakiekolwiek negatywne myśli z nim związane - wybaczcie - olejcie. Ale wiem, że dla niektórych będzie potrzebny i nie wolno nikomu odbierać do tego prawa.

Pozdrawiam każdego pasjonata piszącego tutaj i zapewniam - warto tu być - Jacek

Witajcie

Gdyby temat wyprać ze zwykłych rozmów byłby dla jednych ciekawszy a dla innych wręcz niestrawny np dla mnie .

Forum to przede wszystkim LUDZIE !!!! warto o tym pamiętać.

Czysta technika tematyczna mnie nie interesuje , cieszę się że poznałem za sprawą tego forum głównie wątków magnetofonowych ludzi z podobnymi zainteresowaniami i mogę czasem z nimi porozmawiać w realu lub telefonicznie.

Może zróbmy zlot będzie możliwość poznania się w większym gronie inaczej po takich spotkaniach będzie się tu pisać niektórym.

To tylko taki mój pomysł na zgodę.

A w temacie wyprowadzam Ferrografa Studio 8 na spacer wiosenny mam nadzieje że dobrze mu to zrobi :)

Edytowane przez MAG

audiomagia.blogspot.com

Czy nie piekne wnetrze Revoxa..?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20162-0-87281100-1367178162_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Genialny, zimą nie odpalałbym w kominku, tylko używał tego Revoxa:-)

Aż tak nie grzeje.Miałem kiedyś w szkole ogromny lampowy oscyloskop.Pobierał cos około dwóch kilowatów,a i tak nie dał rady dogrzać niezbyt dużego pomieszczenia,choć było wyraznie cieplej.

Polowanie zaczete...Jesli ktos z kolegow ma na zbyciu...porozmawiajmy -)))

Vlado...troszke to grzeje...nie powiem -)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wojtek41

Wojtek? Dzwonie do slubnej .

.

hahahah.

Wam tez tak długo ładuję strony Audiostereo??

Szału idzie dostac .Reszta chodzi dobrze ..

Od maja net mi wzrasta do 12 .MB .

Edytowane przez dulon184

Czy nie piekne wnetrze Revoxa..?

I wygląda na to, że revoxy są ładne nie tylko z zewnątrz, ale i urocze wewnętrznie :) A propos - który to model?

Rozmawiałem kiedyś z De_Monterem (pozdrawiam!) o zakupie Revoxa B77, ale niestety nie zmieści mi się na razie nigdzie. Szkoda, magnetofon odznacza się "klasyczną elegancją". Może kiedyś...

Póki co przymierzam się do nakręcenia prezentacji mojego szklaczka, GX-220D. Jak już będę po wszystkich wyjazdach. Na przykład jako pierwszy odcinek cyklu "Lost in reels".

A póki co - jak śpiewał Młynarski - "po prostu wyjedź w Bieszczady" :) Co też czynimy z moją Kobietą jutro.

Serdecznie pozdrawiamy

• Pokaż nowe odpowiedzi