Skocz do zawartości
IGNORED

Męski głos w jazzie/blusie

spid

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Chciałbym Was bardzo ładnie prosić o poradę.

Wiadomo, że damskich głosów w jazzie jest mnóstwo i nie ma z tym problemu. Wiele płytek u mnie leży w szufladzie i jest w czym wybierać. Ale człowiek chciałby czasem zmiany i posłuchać sobie jakiegoś męskiego vocalu dla odmiany...

Moglibyście cos polecić ciekawego? Sęk w tym, że wielkiej orientacji w temacie nie mam i potrzebuję pewnych wskazówek - czyli nazwisk :))

Może dla przybliżenia moich poszukiwań: coś w stylu Marc Jordan (This is how men cry) tudzież inne głosy męskie z charyzmą, w towarzystwie dobrego grania.

Jeżeli możecie mi cos podrzucic do szukania/przemyslenia (pomimo lapidarności mojego opisu) - będę naprawdę b.wdzięczny!

pozdr,

gp

https://www.audiostereo.pl/topic/44990-m%C4%99ski-g%C5%82os-w-jazzieblusie/

Jeżeli lubisz Marca Jordana, to z pewnością polubisz: (nie będę odmieniał)

Richard Page, Lou Pardini, Michael Ruff, Bill Champlin, Michael McDonald, Eric Tagg, Joseph Williams, Sherwood Ball, Warren Wiebe, Bill Cantos. Większość z wymienionych łącznie z Jordanem nagrywała z Jay Graydonem, który znany jest przede wszystkim jako wytrawny gitarzysta, lecz również śpiewa (Airplay) i robi to dobrze w manierze podobnej do pozostałych. Trzymając się tej estetyki polecam jeszcze Donalda Fagena, Gino Vanellego, Michaela Franksa, Bobby Caldwella czy Ala Jarreau. W charakterze perełki proponuję mało u nas znanego, wyśmienitego wokalistę z Francji, Michela Jonasza. Z innej półki polecam Petera Skellerna, Pedro Aznara, Ivana Linsa. Przy okazji tego ostatniego, będzie on świetnym łącznikiem (podobnie jak np. Arto Lindsay)z kolejną przestrzenią jaką są wokaliści brazylijscy. Miłych odsłuchów!

ArtiQ polecam Ci jeszcze goraco wczesniejsze plyty tego pana, a mianowicie "The Messenger" i "This time it's Love". By the way - mam nadzieje, ze w dalszym ciagu podobaja Ci sie Surprisy!!?Pamietaj zachwycaj sie jeszcze i nic z nimi nie mieszaj:-))) - sprzet towarzyszacy - a i owszem!!!Pozdrawiam serdecznie

chipendal,

Surprise wciąż podobają mi się i owszem i nie mam zamiaru ich zmieniać,

trudne są jednak do napędzenia i dopiero teraz po -nastej zmianie klocków zaczynają czarować :-),

a na inne płytki Ellinga na pewno zapoluję,

pozdrawiam

dzieki za propozycje! szczególnie p.zubkowi, bede mial co ogladac w deszczowe popoludnia! ;))

Oderwalem sie na chwile od internetu na ten deszczowy wekend, wiec nie odpowiadalem od razu; ale dzieki Wam za wpisy, bede sobie teraz szperal po sklepach, zeby posluchac przezentacji i moze przygotowac sie do pewnych zakpow.

Dzieki wielkie,

pozdr,

gp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.