Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupic te kolumny za 4000?

VoiceKraft

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

są za 2000 sztuka. co o nich myslicie? nigdzie nei ma testu...

ale to polska firma z tradycjami w dodatku te oklumny solidnie wygladaja

moze ktos zidentyfikuje jaki glosniki tam siedza

alebo redakcja by zrobila odsluch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/45007-czy-warto-kupic-te-kolumny-za-4000/

nie nabijajcie sie z mojej ksywki discomaniakowi71 tez mowic zeby poszedł na disco prosze o pomoc w tym temacie... naszła mnei ochota na te głośniki może taniej by się dao złóżyć ich klony

• Redaktorzy

Cena niestety prawdziwa, stronka też, zdjęcie wygląda jak z natury. Głośniki poodobne do starych Tesli, które w swoich kolumnach po kilkaset zł. montowała Diora-Świdnica.

Tam siedzą głośniki Tesla, w niektórych nawet Tonsil, ale nie mam pewności.

W dodatku są to jakieś plastikowe kopółki ARV czy tuby niewysokich lotów. Wygląda to wg mnie bardzo źle, najniższa możliwa półka cenowa i najtańsze elementy, wykonanie. Obudowy również nie wzbudzają zaufania. O zwrotnicach nic nie wiadomo.

popatrzcie też na wspaniałe monitory w cenie 300 pln za sztukę... z tweeterem tubowym-pizoelektrycznym

myślałem że padnę na podłogę

ale w audio podobno jest taki przelicznik

(koszty wykonania*1,30 + koszty elementów*2,50+koszty materiałow*3) plus jeszcze 50% marży za całość

• Redaktorzy

"A może by tak wręczyć Panu VoiceKraft jakiegoś bana w prezencie na rzeczowe, wiele wnoszące, ciekawe wpisy i wątki? Co Pan na to, Panie Redaktorze?"

Co ty, ten wątek ma dużą wartość poznawczą. Coś takiego jak Tesle w wiórze za 4000/para w życiu samo do głowy by mi nie przyszło.

Redaktor, 15 Sie 2008, 00:30

>Co ty, ten wątek ma dużą wartość poznawczą. Coś takiego jak Tesle w wiórze za 4000/para w życiu samo

>do głowy by mi nie przyszło.

Kurcze, nie wiem dlaczego, ale jakoś wyjątkowo mnie razi działalność tego Pana na forum. Zwłaszcza, że mam nieodparte wrażenie, że nie robi tego z głupoty czy niewiedzy, ale specjalnie, żeby wkurzać, prowokować. Taki troll klasyczny.

VoiceKraft, 15 Sie 2008, 00:38

>przecież możesz włączyć opcje ignoruj użytkownika

Dziękuję za podpowiedź. Jak do tej pory jej nie użyłem. Ale, jak to mówią, kiedyś musi być ten pierwszy raz.

Wykonujemy obudowy do kolumn głośnikowych na zamówienie

N ie ważne czy jesteś przedstawicielem dużej firmy Audio, która chce zmniejszyć koszty, drobnym przedsiębiorcą z pomysłem, czy też studentem elektorakustyki albo audiofilem. Jeśli tylko szukasz producenta obudów do kolumn głośnikowych to dobrze trafiłeś. Wystarczy, że skontaktujesz się z nami, a przedstawimy Ci wycenę i propozycję wykonania Twojego projektu.

Dlaczego nasze obudowy?

W ykonujemy obudowy o dowolnym stopniu skomplikowania: obudowy zamknięte, bass-refleks, labiryntowe z przegrodami i wypełnieniami materiałami o dużej stratności (zdolności pochłaniania niepożądanych drgań). Obudowy potrafimy wykonać z płyty MDF lub teletechnicznej płyty wiórowe z mikronasypem, pokryte sztuczną okleiną bądź naturalnym fornirem. Wykorzystujemy bogaty zestaw naturalnych oklein fornirowych z krajowych oraz egzotycznych gatunków drewna.

Cyfrowa precyzja

P onieważ będąc w posiadaniu nowoczesnego parku maszynowego możemy zaoferować usługi wykonania wysokiej klasy obudów do kolumn głośnikowych. Zdobycze automatyki i najnowszej technologii obróbki drewna sprawiają, że nasze maszyny nie mylą się. Możemy zagwarantować precyzję wykonania oraz wysoką powtarzalność produkowanych obudów. U nas masz gwarancję, że wszystkie wymiary oraz kąty będą dokładnie zgodne z projektem.

Naturalna estetyka

N ie wszystkie prace uda się wykonać za pomocą maszyn. Większość obudów wysokiej klasy potrzebuje ręcznego wykończenia. Stosując naturalne okleiny należy liczyć się z tym, że każdy płat forniru jest inny. Oznacza to, że każdy trzeba odmiennie traktować. Na dziale stolarni ręcznej nasi pracownicy dobierają arkusze indywidualnie do każdej obudowy biorąc pod uwagę rozkład słojów, tak aby obudowa jak najlepiej się komponowała. Z punktu widzenia estetyki jest niezwykle ważne, aby kolumny w ramach jednego zestawy sprawiały wrażenie naturalnej ciągłości.

Połysk i trwałość

W lakierni obudowa zyskuje ostateczny wygląd. Wysokiej klasy lakiery poliuretanowe, które stosujemy w naszej lakierni pełnią dwojaką funkcję. Umożliwiają nadanie obudowie pożądanego wyglądu w odcieniach od matowego po wysokopołyskowe w naturalnym lub bejcowanym odcieniu. Drugą istotną funkcją lakierowania jest ochrona drewna. Warstwa lakieru utrudnia wnikanie brudu w strukturę drewna oraz znacznie ułatwia czyszczenie i konserwację.

Renoma

O budowy wyprodukowane w naszej fabryce cieszą się uznaniem wśród klientów znanych firm Audio z Polski, Holandii i Stanów Zjednoczonych. Bardzo łatwo możesz do nich dołączyć. Wystarczy, że się z nami skontaktujesz. Zapoznamy się z Twoim projektem i przeprowadzimy wycenę.

Nagłośnienia

O ferujemy kompleksowe rozwiązania z zakresu nagłośnień obiektów użyteczności publicznej. Mamy doświadczenia w projektowaniu instalacji radiowęzłowej m. in. dla szkół, uczelni, restauracji, sklepów, klubów, sal gimnastycznych i obiektów sportowych, kościołów i kaplic, szpitali a także ośrodków penitencjarnych. Dysponujemy szeroką ofertą głośników do różnych zastosowań. Zaczynając od najpowszechniejszych jednogłośnikowych kolumienek opcjonalnie wyposażonych w sześciostopniowe regulatory mocy, poprzez głośniki sufitowe montowane w kasetony podwieszane a kończąc na bardziej zaawansowanych kolumienkach, potrafiących odtwarzać dźwięk o parametrach hi-fi. Dla bardziej wymagających nasza fabryka jest w stanie zaproponować indywidualne wykończenie powierzchni obudów także w naturalne okleiny np. dąb, czereśnia lub buk. Na specjalne zamówienia realizujemy dowolny kolor z palet RAL. Dla specjalnych zastosowań np. w więźennictwie kolumny są wyposażane w metalowe nakładki zabezpieczjące je przed wandalizmem. Do specjalnych instalacji zaliczamy także kolumienki oraz głośniki sufitowe, które mogą pracować na basenach oraz w saunach. Jeteśmy w stanie zaproponować najbardziej ekonomiczne niskobudżetowe rozwiązania oraz ekskluzywne dla klubów i obiektów gastronomicznych.

N aszym doświadczeniem możemy się także wykazać przy nagłaśnianiu obiektów sportowych oraz terenów otwartych. Nasze systemy współpracują z niezawodnymi wzmacniaczami radiowęzłowymi, na które udzielamy aż pięcioletniej gwarancji. Do realizacji instalacji dołączamy wysokiej klasy profesjonalne CD odtwarzacze, Tunery radiowe, mikrofony przewodowe oraz bezprzewodowe. Każda nasza realizacja jest zaprojektowana kompleksowo z uwzględnieniem ewentualnych późniejszych rozbudowań o kolejne pomieszczenia i strefy. Plusem wielości stref jest możliwość dowolnego regulowania poziomu głośności w każdej z nich, także z możliwościa chwilowego odłaczania części obwodów. Zgodnie z oczekiwaniami klientów istnieje możlowość zastosowania mikrofonu priorytetowego, który w nagłych wypadkach pełni funkcje niezawodnego środka przekazu komunikatów alarmowych, wyłączając wszystkie inne żródła sygnałów do poziomu tła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.