Skocz do zawartości
IGNORED

Co myślicie o wzmacniaczu sony ta-fa7es

seba_rtv

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież kolega sobie odpowiedział już na pytanie - najlepsze do tego Soniaka są Altusy, skoro z innym hajendowym diy grają rewelacyjnie, to i z Soniakiem pokażą klasę ;)

Przy okazji czy nazwa kraju z Twojego konta allegro jest pisana po szwajcarsku? ;)

Tak, ale jeśli to wszystko prawda to temat powinien być oznaczony jako sponsorowany, po jakie licho ściemniać ludziom i wciskać uzywane klocki, jak za 1-2kzł człowiek może sobie na raty 0% kupić fajnego piecyka Denona na gwarancji i po sprawie.

>asfanter

Nie przesadzajmy... Danonka za 1-2 kzł to raczej porażka. Natomiast ten temat to zbyt słaba reklama, żeby opchnąć tego Soniaka za 2 kzł jaki on by dobry nie był.

Na oko to on wygląda tak samo w środku jak 5ES którego ma moja... Pseudo dual mono bo jedno trafo (duże, na zdjęciu tego tak nie widać, poza tym klasyczne trafo EI o takiej samej mocy musi być większe) o zbalansowanej konstrukcji mowy nie ma ale gra fajnie, ciężki i solidny kloc. Ja bym do niego podłączył P.Veritas

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

widze ze nie dowiem sie jakie kolumny dobrze zagraja z tym soniakiem wiec pora chyba zakonczyc ten temat myslalem ze to forum jest dla ludzi normalnych którzy wiedza i maja pojecie troche o muzyce ale chyba sie przeliczylem czas chyba przeniesc ten temat na inna stronke gdzie czlowiek nie spojzy to same klotnie to jest zlom i tyle to pokazcie co macie w domach za sprzety !!!!!!!!!! bez obrazy nie wklejajcie przypadkiem technicsa

• 1 rok później...

Mała analiza porównawcza na zdjęciach. Sony FA3ES vs. FA7ES.

Jeżeli chodzi o odsłuch to pierwsze co się rzuca na uszy to zdecydowanie intensywniejszy bas, bardzo mięsisty i namacalny, czego mi w Trójce brakowało. Wyczuwalny zwłaszcza na winylach.

Ukryta Zawartość

post-20550-100001447 1257263935_thumb.jpg

post-20550-100001448 1257263935_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze tytułem uzupełnienia, rzut na front i tył.

Ukryta Zawartość

post-20550-100001445 1257264091_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zoltar7

16 Sie 2008, 11:53

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 918 / 2476 / 3

Fakt jest TA-F770es na niemieckim ebayu za 299 Euro tyle, że ma urwaną przednią klapkę, stąd niższa cena. Mimo iż TA-F770es (czy 870, 707, 808) to starsze modele, jednak są wyżej cenione od 7es, w ogóle wiele osób uważa, że to najlepsze integry SONY.

Tak pisza ci ktorzy nie slyszeli TA-F 555 ES 555 ES II a przede wszystkim TA-F 777 ES. Potem nic juz nie bedzie takie samo:)

Jak ma się ten Fa7ES vs Denon PMA-1560.

Cenowo w miarę podobnie.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Niestety, nie wiem jak się ma do Denona czy innych wzmacniaczy. Wiem jedynie, jak się ma do poprzednika czyli do 3ES. To jest po prostu niebo z ziemia. Poprzednio pisałem o poprawie winyli z prostej przyczyny, iż akurat od nich zacząłem odsłuch. To doświadczenie przekłada się na każde inne źródło.

Rodzi się oczywiście pytanie co zagrałoby lepiej ale szczerze przyznam, iż poruszam się już chyba na takim poziomie doświadczeń słuchowych, iż jedynie eksperci byliby w stanie stwierdzić czy coś gra lepiej od obecnego zestawu.

I tu dochodzimy do sedna sprawy, iż moim zdaniem osiągnąłem limes. Dalsze zmiany niewiele już wniosą. Przynajmniej jak dla mnie.

Dla obrazu całości: Sony FA7ES, Sony XA20ES, Sony SA3ES, Technics SLQD33 (+Shure), Audionova Galatea, Real Cable CT400, Harpia Acoustics Pat (łatwo zgadnąć co jest moją ulubioną marką :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.