Skocz do zawartości
IGNORED

Platforma Halcyonics Silencer

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

SR_71 to mój drogi kolego, twój poprzedni nick na tym forum.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 20 Sie 2008, 23:16

>SR_71 to mój drogi kolego, twój poprzedni nick na tym forum.

Jesteśmy kolegami ? Czy ja coś od Pana Elberota kupiłem ? Dlaczego mnie Pan zaczepia a nie normalnie odpowiada jak zanany, ceniony i uwielbiany użytkownik tego forum ?

• 2 tygodnie później...

-> Elberoth

W związku z prowadzoną w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dyskusją na temat drgań i niejako pośrednio Twojej aktywnej platformy antybibracyjnej prosilibyśmy (ja, pewnie parantulla i jeszcze paru innych forumowiczów) o przeprowadzenie przez Ciebie małego i prostego testu/eksperymentu.

Napełnij butelkę wodą załóżmy do połowy. Postaw ja parę centymetrów od Twojego sprzętu/platformy. Puść muzykę, dosyć głośno. Przyjrzyj się, jak drga woda w butelce. Następnie postaw ją na platformie i ponownie odtwórz muzykę z dokładnie takim samym poziomem głośności, jak w pierwszym przypadku. Zobacz, czy i jak mocno woda w butelce drga.

Niestety, Redaktor ubolewał, że nie zrobił tego testu u siebie, gdy jeszcze miał tę platformę. Dlatego jesteśmy zmuszeni zgłosić się z tą prośbą bezpośrednio do Ciebie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Redaktorzy

O ile pamiętam, Elberoth miał tę platformę na krótko - tydzień chyba? Jeśli tak faktycznie było, to już na pewno wróciła do dystrybutora/producenta, czy skąd tam była.

Platformę niestety odesłałem tydzień temu do producenta.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

i niech sie cieszy ten producent ,ze cos takiego wyprodukował.Najlepszesa sa te lampki co to migaja.To chyba jest w tym najwaznieszea, za to najłatwiejsze do zrobienia.A reszta ????Kon by sie usmiał -szcególnie na te siłowniki.

• Redaktorzy

Człowieku, to się sprzedaje za ciężkie pieniądze pod aparaturę precyzyjną, i nie tylko ta jedna firma. Audio to działalność uboczna. Chyba nie uważałeś.

a tak na marginesie.Znam takie stoły -ale nie migaja.Chyba som do bani.Ale dobry stół po prostu STAABILIZUJE, a jak robi to dobrze-to po co mu miganie?Ano zeby audiofil wiedział ze robi to dobrze.Bo inaczej moze nie zauwazyć zmian.

• Redaktorzy

Znowu niedoczytałeś. Wersja dla audiofili (zubożona) tylko miga. Wersja full profesjonalna wyświetla na ekranie dokładne dane o drganiach, pracy siłowników itp. To dla snobów w labach.

• Redaktorzy

Sygnalizacja pracy platformy pozwala na wyeliminowanie największych źródeł drgań - np. ze w tym miejscu podłogi spzręt raczej nie powinien stać, a w tamtym już może, bo platforma jest w stanie zneutralizować wstrząsy. U mnie było to ewidentne, każda część podłogi reagowała inaczej.

I oto właśnie powoli klaruje się wyjaśnienie wpływu na brzmienie systemu tych wszystkich mniejszych i większych gadżetow. One rzeczywiście "brzmią", gdy tylko słucha się uważnie. Ale oczami.

Produkcja sprzętów dla audiofilów to bardzo niewdzięczna robota ,marudzą ,krytykują i do tego

muszą wykładać własne pieniądze nie to co dla państwowych instytutów i labolatoriów.

Nie swoje /państwowe/ pieniądze lżej się wydaje i nikt nie patrzy na ceny .

wersja zubożona jest droższa bo ma trafiać do audiofili (czyt. snobów z kasą) a nie osób potrzebujących to do poważnych celów i nie wydających na to własnej kasy tylko instytutu, firmy itp., gdzie jest rachunek ekonomiczny i często konkurs ofert ;)

Nie wieżę, że platforma wytłumi drgania wewnątrz urządzenia pochodzące np. od transformatora, zapewne tłumi jakieś wypadkowe drgania które uwidaczniają się w miejscu podparcia obudowy (np. nóżki)

że to coś daje to jest pewne, również, że wpływa na dźwięk

kontrowersje budzi jak zwykle cena i niewiadoma, jak by wyszło porównanie z taką platformą magnetyczną za $550 (a nie 8000 EUR)

Ustawianie wieżyczki urządzeń na tej Halcyonics nie jestem pewien czy jest dobrym pomysłem, co z tego, że zostanie wytłumiona jakaś wypadkowa drgań jak poszczególne obudowy mogą nadal drgać, rezonować i przenosić drgania z jednej na drugą!

Chyba lepiej i znacznie taniej byłoby kupić np. dwie takie platformy magnetyczne (pod. cd i pod preamp) a pod ew. ciężką końcówkę mocy kombinować z 10 cm granitami, kolcami itp...

to takie spekulacje na marginesie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vibrapod 4 sztuki po 12 $ :-)) jeszcze taniej a tłumienie pewnie jak ta chyba japonska platforma /gizo? czy jakos tak/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

vibrapody to dodatkowo pod platformy ;)

lub coś z bogatej oferty tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to chyba jest tej samej firmy,w srodku komory z piaskiem przykryte wierzchnia platforma

jesli ktos ma ochote cokolwiek sprobowac to nie ma nic tanszego niz vibra

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.