Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do laptopa

Tomek83

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Panowie, dużo podróżuję, jedną z tych rzeczy, które mam zawsze ze sobą, to laptop. Poszukuję aktualnie dobrych słuchawek do niego. Słucham wielu rodzajów muzyki, od U2, przez Norah Jones, do Mozarta - wszystko zazwyczaj zgrywam ze swoich płyt do wave'a. Czasami zdarza mi się także posłuchać radia on-line, albo obejrzeć właśnie na laptopie koncert DVD. Jak widać potrzebuję czegoś bardzo uniwersalnego, co z gniazdka laptopa da dźwięk na akceptowalnym poziomie. Najchętniej zadowoliłbym się czymś gabarytowo większym od Koss Sporta Pro, żeby choć w niewielkim stopniu odciąć się od otoczenia. Zdaję sobie sprawę, że z takiego zestawu nie posłucham dźwięku o jakości jaką mam w domu, wiec nie podaję swoich preferencji co do dźwięku, ale jeśli ktoś korzysta z podobnego zestawu, lub ma jakieś doświadczenia, będę wdzięczny za sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/45086-s%C5%82uchawki-do-laptopa/

Polecam AKG K-240.Tez duzo jezdze i oprocz pelnoprawnego systemu w domu,zgrywam na dysk muzyke w Wave.Podobnie jak Ty, od muzyki dawnej po rock.Porownujac moje Sennki 600 z AKG 240 na laptopie nie ma specjalnie roznicy.Roznica ta wychodzi dopiero na wzmaku sluchawkowym,oczywiscie na korzysc Sennkow.

Pozdr.

W.

Z czystym sumieniem polecam PX100 sennheisera.

Świetny dźwięk, praktyczne etui transportowe (w torbie z laptopem nic im sie nie stanie), bdb wykonanie i komfort używania. Osobiście używam od 2 lat. Podłączałem do mojego laptopa F/S też inne słuchawki które posiadam tj HH600 sennheisera, grado SR60, sennheiser mx560 i sennheiser cx300 - zawsze wybieram PX100 jako optymalnie dopasowane.

Zastanawiam się nad Aurvana Live, ale jakoś nie specjalnie ufam firmie Creative, najchętniej posłuchałbym sobie tych słuchawek, ale żadne markety sprzedające tego typu plastiki jakoś nie umożliwiają odsłuchu.. cenowo na pewno są one w miarę ciekawą propozycją. Pytanie czy dziurka w laptopa da radę je rozpędzić? Zaznaczam, że nie mam zamiaru wozić ze sobą wzmacniacza słuchawkowego :)

@wojtek r100r

AKG K-240, to dla mnie trochę za duże pieniądze jak na sprzęt typowo przenośny, bardzo żałuję, bo właśnie takie rekomendacje jak Twoja (czyli użytkowników) są dla mnie najbardziej istotne.

@Tomek 1685

Dzięki za opinię, PX100 to dla mnie chyba trochę za małe nauszniki, bowiem chciałbym się nieco odciąć od otoczenia podczas słuchania muzyki. Nie słuchałem nigdy tych słuchawek, ale w wadze piórkowej jak dotąd moim faworytem są Koss Sporta Pro. Chętnie posłucham tych Sennków, ale raczej teraz ich nie kupię właśnie ze względu na gabaryty.

Podsumowując.. wiem, że nic nie wiem. Już się boję pomyśleć jak długo z moim wrodzonym niezdecydowaniem będę kupował samochód.

Tomek83, 21 Sie 2008, 17:01

>Zastanawiam się nad Aurvana Live, ale jakoś nie specjalnie ufam firmie Creative, najchętniej

>posłuchałbym sobie tych słuchawek, ale żadne markety sprzedające tego typu plastiki jakoś nie

>umożliwiają odsłuchu.. cenowo na pewno są one w miarę ciekawą propozycją. Pytanie czy dziurka w

>laptopa da radę je rozpędzić? Zaznaczam, że nie mam zamiaru wozić ze sobą wzmacniacza słuchawkowego

akurat te słuchawki to tylko rebrand słuchawek Fostera (ta sama firma robi sprzęt Fostexa) tak więc spokojnie ;)

CAL mają małą impedancję więc laptop powinien je napędzić

• 1 miesiąc później...

Witam wszystkich, nie chce zakładać nowego tematu więc podłączę sie z moim pytaniem do tego topicu. Mianowicie poszukuję słuchawek nausznych do słuchania muzyki, głównie z komputera, rock, jazz, klasyka, oprócz tego miałyby służyć do nocnego grania na Playstation 3. Moje oczekiwania: ładny nisko schodzący bas, dobra dynamika(głównie gry), ciepła nie męcząca średnica(słucham dużo śpiewających pań), no i dobra góra pasma. budzet nie jest zbyt wysoki, bo nie chciałbym wydać więcej niz 250pln, ale myślę że w coś sie znajdzie w tym przedziale cenowym. Myślałem o koss UR 40, albo bardzo dobrze wszędzie ocenianych wspomnianych już w tym temacie Creative aurvana live!

Poza tym dobrze by było gdyby wygodnie leżały na głowie. Bardzo liczę na Waszą pomoc w podjęciu wyboru, nie lubię kupować w ciemno więc każde zaproponowany urządzenie w miare możliwości odsłucham. Z góry dziękujęza sugestie.

Tylko jedna kwestia... czy wy podpinacie te słuchawki bezpośrednio do wyjścia audio wbudowanego w laptopa? Bo jeśli tak to moim zdaniem kupowanie słuchawek droższych jak 150 zł nie ma najmniejszego sensu...

Wg mnie trzeba by zacząć od zewn. karty dźwiękowej (wiem, niewygodne), albo może pomyśleć o słuchawkach z wbudowanym interfejsem audio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ta karta dźwiękowa też na pewno nie jest najwyższych lotów, ale mimo wszystko powinno to lepiej grać niż z karty na płycie głównej...

Ukryta Zawartość

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• 3 tygodnie później...

Wg tego samego klucza kupowałem pare miesięcy temu słuchawki i choc celowałem w coś półotwartego finalnie - troche z powodu budżetu - kupiłem w Vobisie (wtedy dawali najlepszą cenę plus dostawa za free) Creative Aurvana Live! i jestem zaspokojony. W sieci generlanie mają doskonałem recenzje i tylko utwierdzają mnie, że miałem szczęście decydując się na nie.

Trenowałem wcześniej tylko dwa modele AKG w cenie do 200 zł ale Aurvany zagraly zdecydowanie bardziej pod moje gusta i potrzeby. Leża idealnie, choć zdecydowanie przy dużych uszach mogą sprawić lekki problem. ;) Regulują się też idealnie, ciężar nie doskwiera nawet po paru godzinach.

Co ciekawe kabel jest dzielony w połowie, więc widać że słuchawki liczone sa nie pod rasowego audiofila ale pod kogoś słuchającego właśnie z kompa lub mp3playera. Drugi kawałek kabla uzdatnia do słuchania na większym dystansie - choć wg mnie mogli dac go z 2x wiecej.

Genrlanie - widze po recenzjach, ze w tym zakresie potrzeb i budżetu - to pozycja obowiązkowa do testu.

• 2 miesiące później...

Poszukuje budżetowych słuchawek do laptopa do kwoty max 50 zł. Możecie coś polecić oprucz Philipsa?

Znalzałem Numarki, co o nich sadzicie??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

A może te JVC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• 9 miesięcy później...

Witam.

Nie będę zakładał drugiego wątku, mam nadzieję że w tym dostanę odpowiedzi na swoje pytania;p

A więc.. szykuję się do kupna słuchawek.. właśnie do laptopa.. może nie tylko, ale głównie na laptopie będą używane.. bez wzmacniacza, na zintegrowanej karcie Realtek HD Audio..

Trochę się o niej naczytałem więc nie wiem czy jest sens te 170zł pchać w słuchawki

No i chciałem Was prosić o pomoc w wyborze.. Mam na wydanie około 150zł, max 170zł

Słuchawki najlepiej wokółuszne, zamknięte/półotwarte choć i otwarte też rozważę.

Będę na nich głównie słuchał muzyki techno. Ale i rock, pop, reggae. Więc basiku przydałoby się ciut więcej, ale nie za dużo. Gry schodzą na dalszy plan.. Chodzi o to żeby był fajny dźwięk:)

Przeglądałem głównie oferty na Allegro.pl bo tam są one najtańsze.. wiadomo lepiej posłuchać co się kupuje, ale w moim mieście nie ma takiej możliwości

No i wybrałem sobie kilka par tylko nie wiem które będą dla mnie odpowiednie..:

1. KOSS UR40

Ukryta Zawartość

2. AKG K512

Ukryta Zawartość

3. SteelSeries SIBERIA

Ukryta Zawartość

4. AUDIO TECHNICA ATH PRO700

Ukryta Zawartość

5. AUDIO TECHNICA ATH SJ3

Ukryta Zawartość

6. AMERICAN AUDIO HP700

Ukryta Zawartość

Najlepsze pod względem parametrów wydają się 5 i 7. Ale czytałem że 5 na allegro to podróba. W sumie normalnie kosztują koło 600zł. No ale inne słuchawki na allegro też są dużo tańsze niż w sklepach internetowych. Więc nie wiem.

Najwięcej zastanawiałem się nad AKG K512 ale nie wiem jak tam jest z basem. Słuchawki podobno nadają się do rocku. Inaczej już bym je kupił. Mają mnóstwo pozytywnych opinii.

KOSS UR40 cienki kabelek i wg mnie już to go dyskwalifikuje.. ale może ktoś mi zmieni zdanie..

No a SS SIBERIA to słuchawki typowo budowane do gier więc nie wiem jak tam muza brzmi.

5 fajnie wyglądają, parametry też niczego sobie.. ale jak brzmią?

No to się trochę naprodukowałem;p

Proszę żeby wypowiadały się osoby, które te lub inne polecane przez siebie słuchawki posiadają bądź posiadały. Bo na forach to ja już czytałem o nich opinie także tylko fakty proszę. A nie suche oceny użytkowników, które ktoś tam przeczytał albo ktoś komuś powiedział że fajnie grają.

Moje typy przedstawiłem powyżej. Jeśli ktoś ma jakąś inną propozycję dla mnie to chętnie wysłucham.

No i najlepiej patrzeć ceny na allegro. Bo na allegro słuchawki za 150zł to gdzie indziej za 200-300

więc już można powiedzieć nie mój przedział cenowy.

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Miłośnik dobrego brzmienia:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.