Skocz do zawartości
IGNORED

Płyty audiofilskie - gdzie kupujecie?

ibanezq

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry, czyli dobrze zaopatrzony - tak.

Dobry, czyli z dobrymi cenami - nie.

www.ccd.pl jest tego najlepszym przykładem

Zakupy TYLKO za Wielką Wodą:

na początek może:

www.cdconnection.com

www.cduniverse.com

www.elusivedisc.com

www.premieremusic.net

Poza tym polecam wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przesadzacie. Przedwczoraj kupiłem The Verve Forth na ciężkim 2 płytowym winylu w MM za 60zł. Podobną cenę zapłaciłem za 2 płytowy picture disc Iron Maiden czy Cassandrę Wilson.

Za 2 płytowe wydanie Messiah Handel: Messiah Paul McCreesh w Empiku zapłaciłem 75zł zamawiając wygodnie przez internet. Mógłbym tak bez końca, serio nie jest aż tak źle. W MM mam swoje konto a sprzedawcy telefonicznie o wszystkim mnie informuja - bajka. Sporo winyli zaczyna mieć Kolporter, może warto sie zainteresować.Do pełni szczęścia brakuje tylko specjalnych expozycji dobrych płyt winylowych czy SACD we wspomnnianych sklepach. Oczywiście innym tematem są płyty XRCD które faktycznie maja u nas zaporowe ceny, jednak na szczęście wybór płyt SACD i winylowych jest wystarczający.

Pozdrawiam

Owszem, i w PL okazje się zdarzają. Warto także kupować tu polskie płyty. Ale każde inne w CDconnection, CDJapan albo JPC.de są po prostu zawsze tańsze niż w PL!

V.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

eee, 25 Sie 2008, 22:13

>Porównałem trochę płyt (winyle, xrcd) na jpc.de i ccd.pl, ale różnicy w cenach nie stwierdziłem.

>

>Okazyjne ceny są za box'y 60-cio płytowe. Inne płyty w normalnych cenach.

Bez żartów.

Trzy przypadkowo wybrane tytuły na CCD (wydania XRCD). W nawiasach ceny amerykańskie:

Holst The Planets - 119,00 PLN (25,90$)

JVC XRCD Sampler - 144,00 PLN - w promocji- 139,00 PLN (31,61$)

Bill Evans Sunday At the Village Vanguard - 109,00 PLN (25,98$)

Które ceny są 'normalne'? Bez komentarza.

Atutem jpc.de jest przede wszystkim duży wybór (realna możliwość dostania płyty, a nie tylko informacja, że jest w katalogu). Co do cen to wielkiej różnicy zazwyczaj nie ma.

Koledzy pisali natomiast o sklepach amerykańskich, gdzie bardzo często płyty są znacznie tańsze.

Oczywiście co do cen w sklepach amerykańskich zgoda, ale w Ameryce wszystko tańsze. Chodziło mi tylko oto, że jak porównać ceny europejskie to jakiejś wyjątkowej pazerności naszych dystrybutorów nie dostrzegam.

Natomiast, jeżeli chodzi o doświadczenia ze sprowadzaniem winyli ze Stanów (Acousticsounds), to mam jak najgorsze.

pozdr.

e tam,ja kupuje w media czy empiku i wisi mi czy dam 10 zł taniej czy drozej.Nie bede nabijał kieszeni żółtkom czy amerykancom.Po prostu ide,cos kupuje i zaraz slucham,bez zbednej filozofii,nie kupuje na raz 10 plyt bo niby kiedy mialbym na raz tego przsluichac dokladnie?2-3 plytki miesiecznie,no moze 4 maks i jest spoko

tak patrze na sprzety jakie niektorzy maja na tym forum za grube kilkanascie a czesto kilkadziesiat tysiecy i jak widze wpisy z narzekaniem,ze w polsce drogie plyty to mi zal tych ludzikow.Ludzie na poziomie o kasie nie rozmawiaja a juz na pewno nie lamentuja ze u nas pare zeta drozej tylko po prostu kupuja plyty i sluchaja,dajac tym samym rodakom uczciwie zarobic.No ale w naszym pieknym kraju ostatnio wielu nowobogackich słomobuciarzy mozna znależc,ktorzy jak przychodzi co do czego to nawet nie potrafia zamówić dobrego wina w restauraji."poprosze heseburgera z keczapem"to tekst z jakiego sie wyłozylem jak gośc z pseudoterenowego Lexusa powiedzial do pani z okienka,sprzedajacej zapiekanki.Załość ale jednoczesnie ulga mnie ogarnia,ze taki jełop omija jednak moj mały sklepik z płytkami i sprzetem audio i kupuje anonimowo od jakiejs firmu zza oceanu.Pieniedzy u mnie nie zostawi ja podatku nie zaplace i nie wydam gdzie indziej zarobionych ciezko i uczciwie pieniedzy ale mam satysfakcje,ze nie musze za czesto obcować z burakami,słomą i nowobogacką pustotą.

Leszek,naprawdę kupujesz conajmniej 10 płyt w miechu????????????To wychodzi srednio po 2-3 dni na jedna plytę!!!Tak pobieznie ich słuchasz???Shit,dla mnie tydzien to minimum,jezeli chodzi o cos czego nie sluchalem.....kolo niezły jesteś....a moze trafiasz na same gnioty?? i tak w kolko kupujesz nowe???

>captainspaulding

jeśli ktoś jest bogaty i stać go na drogi sprzęt nie zmienia to faktu że pewnie i tak woli kupić płytę 30-50% taniej, w sumie jakby wszystko bogatej osobie wisiało (zwłaszcza efektywne wykorzystanie pieniądza) to w ogóle osoba ta mogłaby nigdy nie zostać bogata.

PS jak kupujesz płyty w MM to i tak przede wszystkim dajesz zarobić Niemcom, nie Polakom także zagranie narodową kartą jest w tym momencie nie na miejscu

90% zakupów dokonuje w ccd pl ,owszem jest trochę drożej ,ale nie ma problemu z reklamacjami ,znajomość zagadnień muzycznych właściciela zasługuje na najwyższe pochwały, towar dochodzi bez problemów ,jest możliwość wymiany ,nie każdy dysponuje czasem do myszkowania za płytami po świecie pozdrawiam

wind,

>nie każdy dysponuje czasem do myszkowania za płytami po świecie

tak naprawdę całe "myszkowanie po świecie" sprowadza się do kliknięcia myszką w jeden z powyższych linków zamieszczonych w tym wątku;-)

adres ccd.pl znam aczkolwiek na razie nic jeszcze u nich nie kupiłem bo zawsze mają wszystko w najdroższej cenie

captainspaulding, 28 Sie 2008, 19:16

>mam satysfakcje,ze nie musze za czesto obcować z burakami,słomą i nowobogacką pustotą.

Co miałeś na myśli przedstawiając się: "free as a byrd"?

Gdzie masz ten mały sklepik z płytami, do którego kupujesz 4 płyty miesięcznie w MM albo empiku?

>wind

zgadzam się z audioholikiem - też nie rozumiem, dlaczego kliknięcie w cdconnection.com ma zajmować więcej czasu od kliknięcia w ccd.pl

osobiście nie przeszkadza mi, że muszę poczekać 10 dni zamiast 2 na zamówione płyty, jeżeli na jednym (3 płyty) oszczędzam np. ok. 100 zł

>captainspaulding

"żółtkom i amerykańcom"? doprawdy, nie wiem, kto tutaj jest burakiem

mary,słoneczko,proszę Cię ,czytaj uwazniej ok?W którym miejscu napisałem,ze płyty,której równiez ale nie tylko kupuję w mm czy empiku,sprzedaje pozniej w swoim sklepiku?No widzisz,tak nie napisałem.Ręce opadają.Te płytki,które kupuje to przeciez nie w ciemno i ich pozniej nie sprzedaję tylko dokładam do kolekcji.A co do tego podpisu to oznacza to wolny jak ptak w gwarze teksanskiej(dlatego as)

>captainspaulding, 31 Sie 2008, 14:28

Bardzo mi przykro, że przeze mnie ręce Ci opadły, ale mam nadzieję, że tylko ręce.

Czytam bardzo uważnie posty. Przeczytałam, że masz sklepik z płytami i przeczytałam też, że kupujesz płyty w MM. Moi znajomi, którzy mają sklepiki z płytami AUDIOFILSKIMI kupują płyty dla siebie i dla swoich sklepików głównie zagranicą, toteż ciekawa jestem jakie płyty AUDIOFILSKIE można kupić w MM, więc zapytałam o adres Twego sklepiku, może bym wpadła, zobaczyła, może coś kupiła. Chyba nic w tym złego.

A co do mojego pierwszego pytania – gwary teksańskiej nie znam. Nie chodziło mi o słowo "as", bo jego znaczenie znam, zarówno wtedy, gdy pisze się przez jedno jak i dwa s na końcu.

Używanie gwary teksańskiej może być jednak niebezpieczne, bo słowo "byrd" może ktoś zrozumieć tak, jak zostało ono zdefiniowane np. w pkt. 4) tego słownika:

Ukryta Zawartość

Poproś jakiegoś nie-buraka, który zna normalny a nie teksański język, żeby Ci to przetłumaczył.

Ukryta Zawartość

Kaptajn staram się uszczęśliwiać na ulicy :O)Lepiej słuchać muzy podczas dojazdu do pracy niż warkotu silnika miejskiej komunikacji :O)Widzisz masz pokój w budowie a ja mam marzenia o pokoju z 20 m kwadrat tylko do odsłuchów :O)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.