Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz pod głosniki Usher

tannoym2

Rekomendowane odpowiedzi

Określ rodzaj muzyki oraz reszte elektroniki czyli jak zestroiłes kolumny oraz jakiego CD uzywasz.

No i jakiego rodzaju przekazu oczekujesz...raczej jasnego otwartego czy potęrznego uderzenia z dobra dynamika itp ?

Kolumny to projekt Akkusa v1. Muzyka to pełen przekrój zależy od dnia i nastroju. Cd będzie kupiony pod lampucere + stopień analogowy na lampach takie są plany. Zależy mi na dźwięku wieloplanowym przestrzennym z nisko schodzący sprężystym basem. Tony średnie niepodbarwione, przyduszone dźwięk otwarty, jasny pełen powietrza mający precyzje i detaliczność.

Jest tylko jeden taki wzmacniacz, który bez kompromisów spełni oczekiwania: Jungson JA-88D. Niestety koszty 2500-3000. Dodatkowy minus to pobór prądu.

Gra dźwiękiem wartym 3x więcej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Czy ktoś spotkał się z takim wzmakiem Bada DC-222? jak to gra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13464-100007478 1219487255_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bada DC-222 wygląda zawodowo ;-)

moge tylko potwierdzic ze Dusson ds99 z Usherami gra bardzo dobrze,przez prawie rok mniałem taki zestaw i grał świetnie,dodam ze 1500 to żadne pieniądze za taki wzmak bo gra lepiej od wielu na rynku w tej samej kasie albo nawet droższymi

tu masz nawet stówke taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość hiend71

(Konto usunięte)

czść tannoym2,koledzy dobrze podpowiadaja,sam mam taki wzmacniacz ponad pół roku,Dusson to bardzo dobry wzmacnia,potrafi napedzić nawet duże i trudne do wysterowania kolumny,gra rewelacyjnie

sam przymierzałem sie do Usherów ale padło na Siesty,za pare dni powinienem je mnieć

pozdrawiam

jgx, 27 Sie 2008, 12:18

>naganiamy???

jak nic Sherlocku Holmesie,siedzimy tu i chandlujemy Chińskim sprzętem,robimy zajebczą kase a ty odkryłeś całą prawde ;-) już ponas MASAKRA!!!!!!!!!!

Moje monitory na Scanach napędza Accuphase E-206 (1500-2000 zakup)i jest bardzo dobrze,ale zawsze może być lepiej,więc pytanie.Czy ktoś może porównywał tego Accu z tak chwalonymi Korsunami,Dussunami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.