Skocz do zawartości
IGNORED

Ślepy test wygrany przez audiofila...

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Czy istnieje takie cudo ?!?

Pomóżcie Redaktorowi :)

Redaktor twierdzi: "W internecie można znaleźć dowód na wszysto"

Poprosiłem go o:

A daj mi taki ślepy test z internetu, dobrze opisany, który pokazał, że słyszycie kable ? Przecież: "W internecie można znaleźć dowód na wszysto" Ile Ci to zajmie ?

Redaktorze, czas leci :))

Ze zrozumiałych względów odpodają teksty w stylu: zrobiłem ślepy test i rozróżniłem kable itd.

Internet jest pełen porażek audiofili w ślepym teście... Czy to złośliwość internetu ?!? Pomóżcie koledze !!!

XYZPawel, 8 Wrz 2008, 16:29

>Czy istnieje takie cudo ?!?

Chłopie czy Ty masz jakiś psychiczny problem ?

>Poprosiłem go o:

>A daj mi taki ślepy test z internetu, dobrze opisany, który pokazał, że słyszycie kable ? Przecież:

Prosta odpowiedź na Twoje pytanie. Nie test z Internetu, ale realny. Podaję Ci przykładowy zestaw na którym różnice w zmianie interkoneków usłyszysz o ile masz w miarę dobry słuch.

wzmacniacz MF X-150

CD X-Ray V3

Do tego podłącz (nie audiofilskie), ale bużdżetowe kolumny Celestion F20 jakie kiedyś miałem.

Do testów dwa interkonekty też bużdżetowe, co podkreślam:

Audionova Phobos - miedź

Audionova Proteus - srebro

Nic więcej do szceścia Ci nie potrzeba. Przy przejściu na srebro dźwięk wyraźnie zmienia się na ostrzejszy i każdy kto ma w miarę dobry słuch tą różnicę zauważa.

Róznica jest ? JEST jak dziura w dupie krowy.

Do takich testów wzmacniacz i cd muszą być w miarę dobrej klasy. Ja zrobisz testy na zamulaczach po 200 zł za sztukę z Allegro to nie oczekuj że cokolwiek usłyszysz.

Nudy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kable słychać. Mam dowód:

Ukryta Zawartość

W tym tekście stoi jak troll, że kable wpływają na dźwięk.

Pozdrawiam i życzę dobrej wyżerki, Ash

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

ashirgo, 8 Wrz 2008, 18:20

>Kable słychać. Mam dowód:

>

>http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

>

>W tym tekście stoi jak troll, że kable wpływają na dźwięk.

>

>Pozdrawiam i życzę dobrej wyżerki, Ash

Aszz, załatwiłeś mnie na amen ;)

dla pewności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ashirgo, 8 Wrz 2008, 19:00

>Ha ha!

>

>Mały apel: proszę przeczytać artykuł ten spokojnie i uważnie;)

>

>Ash

Nie będę ukrywał, że j. angielski nie jest moim ojczystym językiem, ale jakoś nie moge się doczytać aby z tego artykułu wynikało, że kable mają wpływ na dźwięk... to znaczy mogą mieć wpływ w pewnych okolicznościach przekrój kabla (przy długościach rzędu 50 stóp) ale nie mogę się doczytać gdzie jest napisane, że np. Monster Cabel XP gra lepiej od kabla od lampki ?

Filozofia jest taka, że ten lepiej wykonany kabel będzie mniej psuć niż tej gorszy.

Ja na przykład zaopatrzyłem się w Proele Die Hard. Jest w nich miedź OFC (oczyszczona z rzeczy, które zwiększają rezystancję), są dobrze izolowane i ekranowane powłoką z aluminium (zewnętrzny szum elektromagnetyczny does matter), ponadto wtyki są pozłacane (nie skorodują, a nalot tlenku z pewnością by pogorszył przewodnictwo). No i przede wszystkim - wieczysta gwarancja!:D

W sumie tego można się dowiedzieć z tego tekstu, ja poszedłem za nim w pełni i już.

Ash

• Redaktorzy

"Prosta odpowiedź na Twoje pytanie. Nie test z Internetu, ale realny. Podaję Ci przykładowy zestaw na którym różnice w zmianie interkoneków usłyszysz o ile masz w miarę dobry słuch."

Twój test w momencie, w którym go tutaj wkleiłeś, stał sie niniejszym testem z internetu, o który XYZ tak się doprasza. Koniec.

• Redaktorzy

Dzisiaj dwóch zablokowano na tydzień. Limit dzienny wyczerpany :-) A ten, no cóż, dostał swój "test z internetu", niech sobie z nim zrobi co chce.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 8 Wrz 2008, 21:14

>"Prosta odpowiedź na Twoje pytanie. Nie test z Internetu, ale realny. Podaję Ci przykładowy zestaw

>na którym różnice w zmianie interkoneków usłyszysz o ile masz w miarę dobry słuch."

>

>Twój test w momencie, w którym go tutaj wkleiłeś, stał sie niniejszym testem z internetu, o który

>XYZ tak się doprasza. Koniec.

Redaktorze, udajesz, czy nie wiesz jak wygląda ślepy test ?!? Naprawdę, nie wiem tylko co gorsze...

Jestem zniesmaczony poziomem Twojej dyskusji :(

"Jestem zniesmaczony poziomem Twojej dyskusji :("

Dyskusja nie może być czyjaś tylko co najmniej dwóch osób. Zatem jesli juz to nie jesteś zachwycony poziomem wypowiedzi jednego z dyskutantów.

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 8 Wrz 2008, 22:31

>"Jestem zniesmaczony poziomem Twojej dyskusji :("

>

>Dyskusja nie może być czyjaś tylko co najmniej dwóch osób. Zatem jesli juz to nie jesteś zachwycony

>poziomem wypowiedzi jednego z dyskutantów.

Dziękuję za poprawienie. Przychylam się do Twojego punktu widzenia :)

Pawel daj spokój i nie rób dziecinnych podchodów.

kilka razy już ktoś pisał na forum, że robił taki test. Za każdym razem jak wynik był inny niż Twoje prawdy objawione, kwitowałeś, że jest źle opisany czy przeprowadzony.

Jak już przy kabelkach nie trzeba ustawiać poziomu głośności to Ci notariusza brakuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.