Skocz do zawartości
IGNORED

Pocztowi złodzieje

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba być conajmniej nieostroznym by pieniądze przesyłać listem. Okazja czyni złodzieja. Jeśli juz listem to poleconym z zadeklarowaną wartoscią. Teraz na poczcie pracuje kupa ludzi z ulicy, z agencji pracy na umowy zlecenia.

Kartka pocztowa w kopercie to własnie sygnał, że może być w środku kasa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kupowałem na ebay w Portugalii paski do Thorensa. Całe 15$ z przesyłką (2 sztuki). Kasę wysłałem w kopercie ze starą dyskietką. Od mojej wysyłki po 8 dniach paski miałem w domu.

K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

• 2 tygodnie później...

Mój wpis nie dotyczy kradzieży z koperty, choć nawiązuje do tematu: Druga pod rząd paczka jest dostarczona "od razu w formie awiza", listonosz nawet nie raczył odwiedzić mnie z paczką pod pachą, lecz bezczelnie wrzucił do skrzynki z góry przygotowany kwitek (w czasie, gdy był ktoś w domu). Czy to nie powinno być potraktowane jako swego rodzaju kradzież części należności za transport, w końcu za priorytet jest wyższa opłata.

Ja w takicch wypadkach pytam na poczcie gdzie mogę złożyć oficjalną skargę na pracę listonosza. U mnie skutkuje aż miło, odkąd tak zrobiłem paczki mam zawsze przynoszone do domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.