Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ata77

(Konto usunięte)

w ktorym hotelu polecacie sie zatrzymac tak, żeby bylo w miare tanio ale i przyzwoite warunki. I pytanie jaki harmonogram wybrac zeby zobaczyc a raczej uslyszec jak najwiecej w miejscah w ktorych warto to zrobic. Planuje dojazd w sobote w nocy wiec mam tylko pol niedzieli na zwiedzanie.

„I pytanie jaki harmonogram wybrac zeby zobaczyc a raczej uslyszec jak najwiecej w miejscah w ktorych warto to zrobic.”

=> ata77

Pewnie każdy ma indywidualny sposób zwiedzania, ja mogę Ci opowiedzieć o swoim. Przez pierwsze lata Audioshow chciałem wszystko zobaczyć i wszystkiego posłuchać - sobota i niedziela wydawały się zbyt krótkie a ja byłem rozemocjonowany przez cały kolejny tydzień i z perspektywy czasu myślę, że miałem tak dużo w głowie, że cenne wrażenia otaczał gęsty szum informacyjny. Miało to swój urok, lecz z czasem znalazłem sposób zwiedzania, z którym mi zdecydowanie lepiej i który więcej mi daje. Przedstawię go w oparciu o 2 hotele, jak to było przez ostatnie lata.

Jeśli planuję obecność zarówno w sobotę jak i w niedzielę, pierwszego dnia powoli (!) snuję się od pokoju do pokoju omijając te, które mnie nie interesują (w moim przypadku jest to kino domowe). Zawsze zaczynam od Sobieskiego, który ma najwięcej wystawców. Gdzieniegdzie nawiążę rozmowę, w nielicznych posłucham przez kwadrans, bo dźwięk mnie bardziej przyciągnie. Potem jadę do Bristolu i postępuję podobnie. W niedzielę wracam już tylko do kilku (najczęściej 3) pokoi i w każdym spędzam od 0,5 godziny do 1,5 godziny.

Jeśli zamierzam być tylko jednego dnia, to przyjmuję odwrotną kolejność hoteli. Najpierw jadę do Bristolu (o wielu mniej wystawców), jeśli gdzieś mi dobrze to od razu siedzę dłużej. Potem zmieniam na Sobieski i snuję się równie powoli ale na koniec wracam do 2 lub 3 wybranych pomieszczeń na dłużej. Jeśli nie zdążę odwiedzić części wystawców, nie żałuję - skupiam się na tym, co widziałem i co słyszałem.

W tym roku są trzy hotele, z mojego punktu widzenia niewiele to zmienia. Jeśli poświęcę dwa dni na wystawę (raczej nie, nie czuję takiej potrzeby), to może zanim pojadę do Bristolu na chwilę przejdę się do Kyriad, który jest nieopodal; jeśli poświęcę tylko jeden dzień, to na pewno zrezygnuję z jednego z mniejszych hoteli (właściwie już wiem, że daruję sobie Kyriad). A jeśli miałbym Ci cokolwiek radzić, to przeanalizowanie planu hoteli pod kątem tego, co najbardziej Cię interesuje.

Gość ata77

(Konto usunięte)

Dzieki Hiszpan;

Jako, że spie w Kyriadzie zaczne chyba tam i bede biegal po wszystkich pokojach i hotelach. Mam jeszcze pytanie: Co wg. Was jest w tym roku wyjatkowe i rokujace male prawdopodobienstwo zobaczenoa tego gdzie indziej. Na pewno MBL ale moze jakies propozycje. 1 raz jade na AS wiec bede wdzieczny za sugestie.

a czy w forumowym pokoju będą jakieś plakietki coby każdy mógł sobie swój nick forumowy wypisać i z dumą nosić? byłoby wiadomo kogo w papę walić od razu ;)))))) (żarcik taki...)

pzdr

• Redaktorzy

"a czy w forumowym pokoju będą jakieś plakietki coby każdy mógł sobie swój nick forumowy wypisać i z dumą nosić?"

Pomysłu takiego nie było, nie każdy byłby zachwycony, ze Audiostsreo "zmusza" forumowiczów do ujawniania się, ale każdy może to zrobić we własnym zakresie. Ja będę miał.

• Redaktorzy

"a czy w forumowym pokoju będą jakieś plakietki coby każdy mógł sobie swój nick forumowy wypisać i z dumą nosić?"

Pomysłu takiego nie było, nie każdy byłby zachwycony, ze Audiostereo "zmusza" forumowiczów do ujawniania się, ale każdy może to zrobić we własnym zakresie. Ja będę miał.

i kto tu mówi o zmuszaniu, jak ktoś nie chce nie zakłada. chodzi o to, żeby były dostępne czyste plakietki, mogą być z logo "audiostereo", dodatkowa reklama dla was :) być może zaowocowałoby to jakimiś nowymi wspólnymi odsłuchami? czy cuś ;)

pzdr

• Redaktorzy

Trzeba by sprawdzić na stronie Audio Show, gdzie jest już lista wystawców. Bo co do naszego pokoju, to ostatni gramofon DIY pokazał się kilka lat temu, był to granitowo-brązowy wyrób jjp i fadeovera, 60 kilo masy. Wiem, ze są u nas analogowcy robiący własne napędy, ale poza tymi dwoma odważnymi chyba dotąd żaden nie pokazywał ich publicznie.

>>Czy będą jakieś ciekawe gramofony do posłuchania?

Jak co roku bankowo jaki pewnie szczytowy Transrotor, pewnie 30 SME. To tylko w Bristolu, ale i w Sobieskim coś się pokaże.

pozdr.

• Redaktorzy

Etam, sprawdzę na miejscu. Zawsze są jakieś gramofony, zwykle jednak słabo jest z graniem. Częściej tak sobie stoją. Czy zagrają, okaże sie dopiero w praniu.

• Redaktorzy

Zaczynają się zgłaszać koledzy ze sprzętem DIY, ciekaw jestem brzmienia Gainclona na dość skutecznych kolumnach ART. Może będą spektakularne efekty?

Będzie również na pewno Clear Audio Master Reference (kolejny rabunek na Jasiku - obecnie w dystrybucji Audio Klan).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

-> Marek

Przecież Tourbillon grał chyba tyle samo czasu co zestaw Accu. Trochę szkoda, że Transrotor grał z gównianą wkładką...

-> Elberoth

Fajne są te ramiona tangencjalne. Zawsze lubiłem Clearaudio i Forsell'a. Niestety nigdy nie słyszałem dobrze grającego Clearaudio z własną wkładką, słyszałem za to dobre zestawienie z Koetsu Urushi... Wiesz może czy Audio Klan zamierza pograć tym ClearAudio czy tylko go wystawić?

Pozdr.

Przewodnik będzie mniej więcej tydzień wcześniej. Co do Clearaudio to nie wiem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.