Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszy dzwiek wystawy - Avandgarde Acoustic.

Najgorszy to bezdyskusyjnie B&W. To jakis koszmar i masakra. Nie potrafie zrozumiec kto moze lubic glosniki tej marki... to jakis absurd... ide na spacer...pozdrawiam...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tomekkos

9 Lis 2008, 02:09

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1452 / 107 / 2

a to "źródło systemu" który sprawił mi prawdziwą niespodziankę co dowodzi wspaniałych warunków akustycznych hotelu Sobieski;)

Mam taki sam:)

bardzo zawiodłem się słuchając Monitor Audio Platinum model podstawkowy grało to z jakimś Ampli Arcama - koszmar. sam posiadam MA GS10 i u mnie to gra 100razy lepiej. Wiem że seria Platinum to świetne kolumny ale chyba dystrybutor olał kompletnie ten pokaz (albo jest głuchy), grało sucho, ostro i beznamiętnie. ogólnie wiele ciekawych zestawień na Audio Show zagrało nawet nie na 50% swoich mozliwości. nie wiem czy to niekompetencja pracowników bo nie umiem sobie tego wyjaśnić. niektórzy chociaż posiadali jakieś ustroje akustyczne porobione.

trafiłem także do pokoju "lipiński" lecieł akurat koncert Beyonce, również koszmar, ogładało się fajnie ale z dźwięku grała tylko wyeksponowana średnica i góra, basu nie stwierdziłem. po kilku minutach było to męczące.

ogólnie było fajnie tylko dziwi mnie po co urządzać odsłuch niektórych urządzeń nie wiedząc jak się do tego zabrać, a pewne osoby planujące kupić w przyszłości jakiś element mogą odnieść mylne wrażenie o danym sprzęcie. Pozdrawiam

PS. ciekawie zagrały głośniki A.D.A.M do montażu w ścienie. Grały może troche efekciarsko ale bardzo przyjemnie.

Byłem zawiedziony dźwiękiem tub Avangarde, również męczący i zbyt bezpośredni dźwięk. może i ciekawie ale w domu bym zwariował od takiego dźwięku.

700 km, 3 godziny w pokoju linna i po kilka minut w pozostałych, czyli pierwszy raz na AS,

warto było ochociażby w celu potwierdznia swoich własnych poglądów, np. że najbardziej odpowiadają mi konstrukcje głośnikowe na usherach (np. akkus) i scanach (xavian) a znacznie mniej bardzo bezpośrednie brzmienie typu WLM, szkoda ze xavian (poprzez "moje audio") nie zaprezentował monitorów (podobno w Polsce brak zainteresowania), z drugiej strony ich nieprezentowana nowość giulleta może być alternatywą dla dot. będących przez mnie obiektem pożądania xn 250,

i po raz pierwszy zobaczyłem McGyvera! (był zajęty zatem nie mogłem poznać osobiście, ale z kontekstu rozmowy o odłączaniu sekcji analogowej + jakieś zapamiętane zdjęcie na forum zorientowałem się że to musi być On, jeszcze bardziej przystojny niż na zdjęciu (żeby było jasne mam normalne preferencje),

przy okazji pozdrawiam,

Do krytykujacych:

Zeby wyglaszac krytyczne komentarze trzeba raz samemu zorganizowac taki pokaz (mialem przyjemnosc uczestniczyc)zeby miec pojecie o co chodzi ile czasu i wysilku trzeba wlozyc aby cos takiego mialo miejsce.

robix

discomaniac71

9 Lis 2008, 13:44

Mam taki sam:)

Najlepszy z tych które miałem:) (MZ-g750, mz-n410)

A McGywera też widziałem i chciałem zagadać, ale jak zacząłęm się tam kręcić to chyba go lekko "denerwowałem":) więc dałem spokój. Przyznam że wchodząc sądziłem, że na dłużej się nie zatrzymam ale wracałem tam dwa razy. Dodam, że sam byłem mocno stremowany:D

broy

B&W - dno

Lipinski (dobre tylko do filmów) do muzyki i koncertów do bani

Vienna Acoustic

Totem podłogowy - tylko idiota moze wystawiac kolumny nie wygrzane (podobno)

i pare innych

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

robix

9 Lis 2008, 15:20

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1517 / 1163 / 0 Do krytykujacych:

Zeby wyglaszac krytyczne komentarze trzeba raz samemu zorganizowac taki pokaz (mialem przyjemnosc uczestniczyc)zeby miec pojecie o co chodzi ile czasu i wysilku trzeba wlozyc aby cos takiego mialo miejsce.

robix

Jeśli chodzi o mnie to ja nie krytykuję nikogo - domyślam się sprawę ile potu i krwawicy trzeba włożyć w takie przedsięwzięcia i niesamowite jest to, że ktoś to robi. Zdaję sobie jedynie sprawę, że często grał razem ze sprzętem pokój, dodatkowo czasem zbyt mały. O i tu jest doskonały moment by złożyć podziękowania Organizatorom - za cenę kina, dwuch paczek papierosów czy czego tam jeszcze można niemalże dotknąć sprzętów często nieosiągalnych. Zetknąć się z tą sztuką (bo to chyba sztuka).

Tomek

zgadzam się z przedmówcami co do oceny (nie najwyższej) systemu Lipińskego,

fajnie zagrały "Cary" i Delta Studio, z tym że DS zestawiono z kolumnami które moim zdaniem trochę podbijały bas.

Wpis jest ogolny tak na opamietanie ze AS to nie miejsce do sluchania i wyrabiania sobie opinii o sprzecie na tej podstawie.

Manley ulubiencem moim jest od dawna to fakt:)

Sluchalem Xavian o ktorych pisales (male podlogowki) i ze Stingrayem graja przepieknie warto posluchac samemu.

robix

HYBRYD, 9 Lis 2008, 13:36

>A jak wypadly JMLaby na tle innych prezentacji ?

Bardzo dobrze i to nie tylko na tle innych ale bezwzglednie. Ta nowa Utopia Scala to mocna sztuka, kultura na gorze, przezroczystra srednia i mocarny, zaryzykowalbym stwierdzenie nawet ze z lekka podbity bas, w kazdym razie twardy i punktowy. Nie udalo mi sie natomaist zidentyfikowac tego "konsolowego" wzmacniacza w drewnie, ktory Utopie napedzal.

Przypomniało mi się kilka rzeczy jeszcze oglądając zdjęcia

- Lipiński - porażka, męcząca, płaska ściana dźwięku, bez basu, stereofonia ograniczała się do przeszkadzajek, jakie odzywały się w kanałach efektowych.

- nie ruszyły mnie nigdzie prezentacje Trangli i stojące w kilku miejscach WLMy La Scale. Obydwa zestawy z jednego powodu. Absolutny brak integracji wysokich tonów z resztą pasma. Po prostu góra żyła w tych zestawach zawsze własnym zyciem - owszem czasami było to efektowne, ale zupełnie nie pozwalało zapomnieć o słuchaniu sprzętu a nie muzyki. Poza tym w La Scalach denerwowały mnie problemy z kontrolą basu. Owszem średnica i wokale w WLM były świetne, ale .... tylko to ;)

- może trafiłem na zły moment, ale to co grało nie pozwalało ukazać zupełnie potencjału tych dużych JMLab-ów. Nie było źle, ale w kategoriach możliwości przetworników Focala dużo poniżej oczekiwań.

- bardzo dobrze grało rownież w pokoju tej polskiej firmy od wzmaka cyfrowego Ex.... coś :)

Kuriozum wystawy - prezentacja na zapisy u hostess na McIntosha (czas oczekiwania ponad godzinę) a w pokoju obok wystawione tylko klocki do obejrzenia. Jakoś nikt inny nie wpadł na równie kuriozalny pomysł.

Gość vasa

(Konto usunięte)

hazardzista5, 9 Lis 2008, 15:39

>zgadzam się z przedmówcami co do oceny (nie najwyższej) systemu Lipińskego,

>fajnie zagrały "Cary" i Delta Studio, z tym że DS zestawiono z kolumnami które moim zdaniem trochę

>podbijały bas.

Zgadzam się, że Delta Studio ładnie zagrał. Co do basu to raczej kwestia pomieszczenia.

Ale w pokoju Delty zwróciłem uwagę na fakt, że zagrał w pełni polski system (Ancient Audio, ESA, Delta) i grał lepiej niż wiele importowanych sław :)

Panowie a co powiecie o dzwieku w pokoju 510 ,przetworniki Eton i jak na warunki wystawy budżetowy sprzęt towarzyszący -Moon 9kz,wg mnie te kolumny sprawdzały sie w każdym rodzaju muzyki tylko troche cena nie taka 14kz,może więc jakies diy-jak ktos to sklonuje za pół ceny kupuje w ciemno-pod warunkiem że bedą brzmiały tak samo

Kto mi powie co to jest za sprzęt i ile to kosztuje ?? byłem tylko na moment i mam luke w pamieci a grało nieźle może spasowałoby to z moimi 12m2 ..?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.