Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Avantgarde fak ten dzwiek robi wrazenie

szybkosc przekazu ,zmiany dynamiki tyle ze sie dusiły w tym pokoju

chyba czas na tuby :))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

santadog, 9 Lis 2008, 16:19

>Tez zaintrygowaly mnie polskie kolumny Equilibrum [to te na Etonach].

Rozmawialem z gosciem ktory szefuje Enerr i Equilibrium, za kilka tygodni bedzie strona z kolumienkami, kazał wchodzic na stronke Enerr, maja byc linki.

Poza tym Equilibrium Atmosphere to dla mnie zwyciezca w klasie w miare niedrogich zestawow tegorocznego AudioShow, napędzane niedroga elektronika Moon mnie zadziwilo po prostu..

avantgarde są beznadziejne, tak podbarwionego dźwięku dawno nie słyszałem - konkretnie rok, a było to rok temu też avantgarde ;) Wokal jakby ktoś śpiewał przez lejek :))) Zero głębi, fazowy chaos, dźwięk rzucony płasko na twarz, bas jak ze średniej klasy subwoofera do kina domowego.

Najgorszy dźwięk w Bristolu, zaraz po ESA-ch.

W Ancient Audio p. Waszczyszyn poprawił kolumienki, z tweeterem etona wyszło mu znacznie lepiej jak z raven R3.

Gość ata77

(Konto usunięte)

JarlBjorn, 9 Lis 2008, 16:13

Accuphse (p7100, pre 2410, DP-700) - bardzo dobrze, typowa dla Accu rownowaga miedzy wniknieciem w

>tkanke nagran a muzykalnoscia, dzwiek niemeczacy aczkolwiek kolumny 3A Reference w jakims jednak

>stopniu ograniczaly ten zestaw.

Bardzo mocno zastanawiałem sie nad umocnieniem swojego zestawu o koncówke tej firmy a, moze i zrodło. Po wizycie na AS wiem jedno - nie kupie.

anthony_pappa, 9 Lis 2008, 20:33

>santadog, 9 Lis 2008, 16:19

>

>>Tez zaintrygowaly mnie polskie kolumny Equilibrum [to te na Etonach].

>

>Rozmawialem z gosciem ktory szefuje Enerr i Equilibrium, za kilka tygodni bedzie strona z

>kolumienkami, kazał wchodzic na stronke Enerr, maja byc linki.

>Poza tym Equilibrium Atmosphere to dla mnie zwyciezca w klasie w miare niedrogich zestawow

>tegorocznego AudioShow, napędzane niedroga elektronika Moon mnie zadziwilo po prostu..

amen, też mi się podobało. skąd oni są?

Krótko pisząc najlepszym dźwiękiem na wystawie grały RLS Oberon II.

A teraz fotki z sobotniego spotkania w Harendzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12280-100001719 1226261903_thumb.jpg

post-12280-100001720 1226261903_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i kolejne....

chcecie więcej?

Ukryta Zawartość

post-12280-100001716 1226262039_thumb.jpg

post-12280-100001717 1226262039_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość ata77

(Konto usunięte)

JarlBjorn, 9 Lis 2008, 21:14

>ata77, moze za szybko Accu skreslasz, w kazdym razie mozesz prezentacje zamowic u siebie w domu i

>wtedy bedzie pelne jasnosc.

Moze... Bynajmniej nie skreslilem. Prezentacja jak i odwrotnie proporcjonalne poczucie humoru do zarozumialosci lekko mnie odstraszylo. I jeszcze to: "przytargaj Pan swoje 200 kg sprzetu do W-wy albo Krakowa to zobaczymy co jest ok. Ale dales mi do myslenia... ;)

robix, 9 Lis 2008, 21:26

>opis kto jest kto nav fotach bez tego to lipa.

>

>robix

Koledzy audiofile, nie widzisz? ;) Kilkudiowy zarost i klasycznie odcienie szarości w ubraniu (ci bardziej 'trendy' mają koszule w kratkę) ;)

Niech się ludzie sami ujawnią, nie będę pisać, bo może ktoś sobie nie życzy...

Ukryta Zawartość

post-12280-100001713 1226262733_thumb.jpg

post-12280-100001714 1226262733_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

Ukryta Zawartość

post-12280-100001711 1226262780_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przerywając wątek miłosny podzielę się swoimi wrażeniami...

Zwizytowałem tylko Sobieskiego... Zacząłem stety/niestety od sali trimexu gdzie grały jmlaby utopie i miałem 'referencję' na pozostałe systemy.

- Poza konkurencją IMHO stały systemy oparte o wspomniane jmlaby i german physics. Pierwsze niesaomwity realizm i namacalność dzwięku, wychodząc z show zajrzałem do nich jeszcze raz i akurat leciał kwartet smyczkowy i jakaś muzyka operowa... rewelacja, nie chciało się wychodzić! Drugie kolumienki też za realizm i za dynamikę.

- Dobre i bardzo dobre w swojej klasie były zestawy w pokoju QBA, akkus, delta studio, audio note (zestawienie gramofonu i wzmaka lampowego, ale nie audio note), magnepan, sound art (ale design to katastrofa!!)

- średnio i bez rewelacji - studio 16hz, harpia (grały duuuże monitory), kolumny tubowe, monitor audio + primare, talcomp (jak na monitory dobry bas, ale średnica stłumiona i mało wyrazista), excentric (sucho, bez ducha, bez wyrazu, bez wiary - niby ma być wiernie i bez podbarwień, ale za około 100 000 euro - bo tyle panowie zapowiadali - to ja dziękuję i idę po utopię).

- Poniżej poziomu i na granicy żenady (biorąc pod uwagę ceny) grały bowersy + classe, marantz, audio physic (strasznie przerysowany dzwięk), WLMy - ktoś już napisał, że w żadnym pasmie się nie zgrywają, przy wysokich tonach bolą uszy... ale jeżeli koledzy diy-owcy są je w stanie zrobić za mniej niż 1000pln to mogą robić wrażenie ;)

"avantgarde są beznadziejne, tak podbarwionego dźwięku dawno nie słyszałem "

>americano

musze przyznac, ze tej prezentacji avantgarde teraz nie slyszalem, tak samo jak Mcintoscha-Thiela, ze wzgledu na biletowanie, ale znam te horny i uwazam, ze mozna je zestawic celujaco.

Z innej beczki zapamietalem i pochwaly dla Audionovy za piekne dziewczyny, ktore zachecaly na ktoryms pietrze, spojrzalem jednej dluzej w oczy i to bylo to co tygrysy lubia najbardziej oprocz audio ;-))

>ABs, 9 Lis 2008, 22:07

Na parterze przy sali z utopiami było stoisko ze słuchawkami... i tam dopiero panienka 'zachęcała'. Tylko nie pamiętam jaki miała kolor oczu, bo trochę za dużo miała poodpinanych guzików w bluzce ;)

Jeszcze zestaw z lampowcami manleya i tymi wysokimi kolumnami był bardzo ciekawy (zdjęcie poglądowe pożyczam od tomkkosa).

A dla zwolenników spiskowej teorii dziejów... w pokoju audiostereo kiedy tam byłem (czyli dziś koło godz. 15tej) nie grał (ani nawet nie stał gdzieś z boku) żaden sprzęt diy - wszystko firmówki ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co utkwiło w pamięci:

1. Ancient Audio (tradycyjnie)

2. Harpia (niestety bez mozliwosci odsluchiwania wlasnych plyt)

+ Totem, WLM, DartZeel, Akkus, Moje Audio, Audiothlon

Harpia:

Fiord wielki dzwiek z malego pudelka

300B ok

Marcus klasa

Niestety z powodu kontuzji Sharka700 musiałem zabrać sprzęt (Shigaraki/NOS/GC)wczoraj do domu bo inaczej musiałbym go tachać.....czyli inaczej poszedłbym z torbami;-) najwazniejsze jednak że wstydu nie było :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.