Skocz do zawartości
IGNORED

Kable... oszustwo?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

marcins737, 28 Wrz 2008, 10:14

>a kable - jak mogą nie mieć wpływu...

Oczywiście, że mają. Bez kabli nic by nie działało, ale wystarczy zwykły kabel, o odpowiedniej grubości do długości i pewne złącze. NIC więcej nie trzeba w temacie kabli, NIC.

>xyz

Pawel a wiesz jaka jest podstawowa roznica miedzy kablami?

ano taka, ze ludzie ktorzy o tym mysla i zmieniaja sa bardziej szczesliwi, Tobie pozostaje cos innego, sprobuj pomyslec pozytywnie i daj innym sie bawic :-)

>>>>Paweł o mnie: "Audio interesuję się już ponad 25 lat. Byłem "audiofilem", ale ślepe testy mnie wyleczyły. Teraz w ramach pokuty walczę z AudioVoodoo (kable itd.).

Podaję przykłady "ślepych testów" różnych urządzeń, leczące z audiofili, niestety wiele po angielsku"

Przykłady leczące z audiofili zaczerpnięte z internetu i niestety po angielsku...Bomba:)

No to teraz podaj swoje przykłady leczące z zakupu kabli, itp. Podaj konfigurację sprzętową, warunki odsłuchu i jakie kable odróżniałeś od siebie, w internecie jest pełno różnego rodzaju testów, a najwięcej udowadniających różnice, a czy to marketing czy nie, to mało ważne, nie bierzemy żadnych pod uwagę, prócz tych z własnych doświadczeń. Dlatego teraz , proszę o przykłady z Twojego doświadczenia. Myślę, że wszyscy z zainteresowaniem poczytamy...

Gość

(Konto usunięte)

miętowy, 28 Wrz 2008, 11:44

>"lidka , za to pre masz tu bana na 3 dni"

>

>człowieku ogarnij emocje bo to śmiech.

>

>zdr

a tu kup osbie poczucie humoru,

chciałem zbanowac tego j.... trolla , a uzasadniłem to jedyną jego wypowiedzią do rzeczy , to jest przewrotność i żart

Pawełku, zamiast pisać tutaj (i nie tylko) jak popieprzony ZARÓB sobie na cholerne kable. I nie tylko na nie. To nie boli, nie trzeba dorabiać do wszystkiego ideologii.

Jak Ciebie będzie stać, zobaczysz "po tamtej stronie mocy" możliwość wyboru i także to co tutaj naprawdę się dzieje. Jak to jest że jedne żuczki chcą żerować na innych żuczkach. A twoje pitolenie przy tym wszystkim po prostu nic nie jest warte...

Uwierz.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

tomek7776, 28 Wrz 2008, 08:02

>Temat nr: 45892

>Autor: Jazzz O mnie » Ignoruj » PW »

>Data dodania: 2008-09-27 13:28:57

>Stat: 44 / 96 / 0 Lista tematów forum STEREO »

>Dodaj temat do listy ignorowanych tematów » Co to jest?

>

>STEREO: Kable... oszustwo?

>

płyta , zawieszenie , silniki wiele innych rzeczy ale nikt nie mówi że to oszustwo natomiast jak ktos rozebrał goldmunda to się wszyscy oburzali oburzali, a przeceiz buda inna inna jakosc wyswietlacz, tak samo jest z kablami , ktos tu kupił z konfekcją wbt klotza z doskonałą koszulką itd i pisał że GŁUPIEGO AUDIOFILA ZROBILI W JAJO a pprzecież cena za metr nei ma sie do gotowego produktu

Gość

(Konto usunięte)

ABs, 28 Wrz 2008, 12:05

>>xyz

>Pawel a wiesz jaka jest podstawowa roznica miedzy kablami?

>ano taka, ze ludzie ktorzy o tym mysla i zmieniaja sa bardziej szczesliwi, Tobie pozostaje cos

>innego, sprobuj pomyslec pozytywnie i daj innym sie bawic :-)

Ludzie, którzy o tym myślą - błądzą, marnują swój czas i pieniądzą, myśląc, że coś "ulepszają". Im prędzej wyjdą z tego zaklętego kręgu, tym lepiej.

Narkomani też na początku są baaardzo szczęśliwi...

Nasze dyskusje o kablach, to trochę jak nawracanie pogan mieczem i odwrotnie, ścinanie łbów wierzącym. Może dajmy sobie prawo do posiadania własnych doświadczeń. Przecież jeśli ktoś pisze, że on nie słyszy, to dajmy mu prawo, aby nie słyszał. A jeśli ktoś pisze, że on słyszy, to też jego prawo. Oba zdania mogą wynikać z indywidualnych doświadczeń właśnie.

Jak powstanie wątek o tym, że ktoś usłyszał różnicę między jednym a drugim IC, to wpisuje się ten co nie słyszy i wali po całości. Jak powstanie wątek o tym, że nie słychać różnicy, to wpisuje się słyszący i...

Czy zawsze jeden drugiemu m u s i czynić przykrości aby siebie dowartościować? Jak patrzy się na pasjonatów tłumnie odwiedzających Audio Show, to można odnieść wrażenie, że to ludzie na poziomie i z pasją do zagadnień audio. A na forum - dzicz i mizeria umysłu.

jerry224, 28 Wrz 2008, 13:12

>>Narkomani też na początku są baaardzo szczęśliwi...

>

>znowu jakieś mgliste wyobrażenia oparte na przeczytanych w necie informacjach... LOL

No to chyba lepiej, że na informacjach w necie, niż na własnych przeżyciach ?

Zależy, co mamy na myśli mówiąc o tej narkomanii.

Gość

(Konto usunięte)

Rekreacyjne weekendowe zażywanie różnych substancji nie ma nic wspólnego z narkomania a jest dosyć przyjemne i można na tej podstawie postawić taka hipoteze że początki narkomaniii też byłyby przyjemne no chyba że ktos żazywa bieluń i inne swiństwa.

Twój sposób myślenia drogi Pawle jest chyba dużym ograniczeniem dla twojej osoby w dalszym rozwijaniu umysłu. Jeśli tak jest naprawdę (chciałbym sie mylic oczywiscie) bardzo proszę nie wmawiaj innym swoich przywar.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

kilmen

Zawsze możesz to regulować kawą , alkoholem w ostateczności dzikim seksem poza małżeńskim, tylko tak aby ludzie typu Gosiewski tego nie widzieli.

"...UDOWODNIJCIE że k a b l e g r a j ą..."

No nie ośmieszaj sie już...

Przecież nawet Paweł wie, że kable nie grają.

Jazz=>

"Kable... oszustwo?"

Jak najbardziej - jedno z największych w całej zabawie w audio ,jeśli ktoś twierdzi inaczej to :

albo jest inteligentny inaczej ,albo jest naiwny ,albo po prostu w jakiś tam sposób jest w branży audio i nie będzie podcinał gałęzi na której siedzi !!!

Przeważnie to ostatnie ;-)

Oczywiście nie mam na myśli wpływu kabli na dźwięk tylko rozchodzi mi się o ich cenę !!!

Kawał drutu za ileś tam pieniędzy........................ !!! ;-) ;-)

Jeśli macie inne zdanie to wystarczy sprawdzić moją opinie z kimś nie zainteresowanym ,,

a mającym pojecie i macie odpowiedź - każe się postukać w czoło i to mocno ;-)

Abstrahując od tematu , słyszałem ostatnio o bardzo dobrym kabelku głośnikowym z Ukrainy za za ok. niecałe 2500zł za 2.5m - ponoć rewelacja - już zamówiłem ;-)

Gość

(Konto usunięte)

Mnie głuchego jak pień mogą zafascynować głośniki w różnych fasonach , pudła z wystającymi lampami aluminiowe pudła z tranzystorami ale jakis tam kabel nigdy mnie nie będzie tak intrygować,w brico depot można kupic baaardzo grrrrube kable

No te ceny kabli sa z jakiegos innego swiata.

W ogole te kablarstwo na rynku audiofili to jakis ewenemetn. Zwykly poczciwy drut, lepszy badz gorszy urosl w potege i niewiarygodnie wysoka cene.

W sumie wplyw kabla na dzwiek to jedno, ale ta cala otoczka wokol to juz czesto przesada. Wlasnie za to ze XYZ studzi zapedy coponiektorych go lubie;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.