Skocz do zawartości
IGNORED

Miles Davis - jeden utwór z koncertu 88'

simonto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Koledzy, dzięki uprzejmości jednego z was mam na DVD koncert Davisa z Warszawy.

Mam tez w postaci MP3 zapis koncertu w bardzo dobrej jakości - brakuje mi tylko jednego !

Jedynego pliku - ostatniego utworu "time after time".

Czy jakaś dobra dusza może ma ? I zechciałaby udostępnić ?

Niestety z DVD nie da się wyciąnąć dzwieku dobrej jakości - po prostu jest kiepski.

Pliz chelp mi !

O, a to ciekawe - czy wiesz może jaka wytwórnia (a może wy..tfu..rnia) to wyda ?

Co ciekawe na JJ'88 Miles grał 2 koncerty jeden po drugim, jeden był nagrywany i emitowany przez TVP a drugi przez Polskie Radio. Obydwa koncerty były prawie identyczne (i gdzie ta improwizacja) ale drugi był nieco lepszy - może się troszkę chłopcy rozluźnili. Wersja radiowa ma bardzo dobry dźwięk - w miare czysty, z szerokim stereo, lekko podbity - ale bardzo fajny co dla koncertów Davisa typowe nie jest - zawsze jest jakiś brum, przydźwięk, czy chićby przester. A i taka historia - znajomy nagrywał z radia koncert w 83 roku i na poczatku słychac gwałtowne wyciszenie muzyki i głosy "radiowców" - "Ty coś nie gra, o kur...a kabel nam się urwał" Pyk, bęc i zwarli na krótko, dzwięk jest - fajna pamiątka na kasecie.

Pozdrawiam i jak będziesz miał więcej informacji to daj znać ! Bardzo mi zalezy na tym Time after Time - moja kasetowa wersja jest już tak "wymięta" że taśma przypomina stary papier toaletowy :)

Pozdrwiam

Simonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.