Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo 805 + panasonic s53

haszu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam amplituner oraz dvd jak w temacie. Ostatnio chciałem przetestować połączenie między tymi urządzeniami kablem hdmi.

Niestety po podłączeniu okazało się że dźwięku nie stwierdzono. Ustawienia sprawdziłem i są prawidłowe.

Zastanawiam się czy nie jest to wina kabla (MRS kupiony ponad rok temu) lub wyjście hdmi w dvd.

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/45961-onkyo-805-panasonic-s53/

Sprawdź w instrukcji czy HDMI w tym modelu nie jest jedynie "switchowane"(przełącznik HDMI).

Tobie potrzeba odtwarzania sygnału podanego na HDMI.

Spróbuj w DVD ustawić wyjście na PCM 48K (na początek) - aby wszystko było dekodowane do PCM ... lub vice-versa.

Wszystko gra jak należy.

Ponieważ niezbyt logicznie są opisane gniazda hdmi okazało się że wpiąłem się

w gniazdo nr 3 a w ustawieniach dla dvd przypisałem wejście nr 1...

Zaszalałem niekiepsko jednym słowem:)

Pozdrawiam i dzięki za zaangażowanie w rozwiązanie mojego problemu.

To może aby nie zakładać nowe wątku mam pytanie. Dziś mając trochę czasu zabawiałem się w automatyczne ustawienia głośnikoweAudyssey MultEQ XT. Mając (5.1) fronty centralny i surround te ostatnie do którego gniazda podpiąć w amplu SL-SR czy do SBL-SBR? Rozumiem że SBL i SBR to dodatkowe boczne głośniki w układzie 7.1 w takim razie odpowiednie gniazda to SR-SL

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.